Hae
Ninnin energianurkkaus

23 days to go!

Tällä hetkellä kärvistelen päivällä alkaneesta närästys/polttokohtauksen loppujutuista. Mua närästää todella harvoin, yhden käden sormissa saa laskea kerrat. En oo koskaan ostanut apteekista mitään siihen tarvittavaa lääkettä. Tänään koko vatsa oli niin tulessa, että jouduin hakemaan kesken työpäivän iltapäivällä apteekista Rennietä. En tiedä auttoiko se yhtään, vai menikö suurin osa ylämahan poltoista itestään ohi. Maha on kuitenkin edelleen niin kuin raskaana olisi, melkoinen pallo. Ja alamaha on oudosti kipeä. Onneksi suurimmat kivut on ohi, ja tänään oli lepopäivä urheilusta. En tiedä johtuiko paprikasta vai mistä, mutta lounaan jälkeen alkoi ja monta tuntia kesti.

Kuva: Vesa Vilen

Palaan ensin maanantaihin, joilloin mulla oli heti aamusta treffit Ylen toimittajan kanssa Tanelinlammella. Aiheena Jaakon päivän kylmä kivi ja avovesiuinti, mutta triathloniahan tietenkin sivuttiin. Uintitreenin jälkeen olisi suoran radiolähetyksen aika. Mies naureskeli etukäteen, että minä suoraan radiolähetykseen.. Mulla on nimittäin aina sanat kateissa! 😀 No tätä suoraa lähetystä ei ole missään tallessa, mutta nettijuttu tuli lisäksi. Siihen linkki tässä, jos et facessa seuraa blogia ja et ole vielä nähnyt. 🙂

Kuva: Vesa Vilen

Tiistaina olin Aqua Plussan yhteistreeneissä, jossa uitiin 1000m, pyöräiltiin 20km ja juostiin 6km. Tarkoitus oli tehdä treeni IM-sykkeillä (eli pk2/aerK). Kaitsu mittasi multa sekä pyöräilyn että juoksun jälkeen laktaatit eli maitohapot verestä, ja ne näytti ihan hyviltä, vaikka rasitusta alla olikin melkoisesti. 🙂 Olin oikein tyytyväinen, että olin palautunut viikonlopusta ja meno tuntui mukavalta!

Kuva: Vesa Vilen

Eilen oli ohjelmassa 27km juoksu. Sain siskon kaveriksi juoksemaan, ja toisen kaksossiskoista pyörällä mukaan huoltajaksi. <3 Ei siis mun kaksossisko, vaan mua 5 vuotta nuoremmat pikkusiskot, jotka ovat kaksoset. Oli kiva, kun ei tarvinnu kuljettaa vettä ja geelejä vyötäröllä, ja vettäkin sai enemmän mukaan.

Juostiin suurin osa, ehkä 20km, soralla. Ihan sillä, että säästelin jalkoja. Vaikka aina olis kiva juosta nopeammalla alustalla eli asfaltilla. 😉

27km, 2:36, 5:47min/km, keskisyke 160.

Pyörällä oleva sisko kommentoi, että huomaa meidän olevan siskoksia. Kuvasta näin itekin, meillä on ihan samanlaiset käsivarret ja olkapäät, lihakset samanmuotoiset. 😀 Kattokaa nyt, siskolla vaan alakropassa vähemmän rasvaa kuin mulla. Ai niin, ja mä oon 2,6 senttiä pitempi, vaikka kuvassa näyttää toisin. 😉 😀

Kolmen viikon päästä ollaankin jo Tanskassa, 23 päivää ironmaniin. Oon alkanut pelätä kipeeksi tulemista nyt, koska se olisi tähän kohtaan tosi huono juttu.

En tainnut muistaa Joroisten kisatohinoissa kertoa, että voitin Head Swimmingiltä osallistumisen Next Triathlon -kilpailuun Helsingiin. Siellä on nyt sunnuntaina kisat! Meillä on sopivasti sunnuntain treeniohjelmassa yhdistelmätreeni, joten valmentaja suositteli osallistumaan perusmatkalle sprintin sijaan. Näin ilmoittauduin. Aattelin, että saan todella hyvän treenin aikaiseksi, kun uintikin on meressä. Nyt en kuitenkaan pääsekään paikalle. Harmi, tulee tälle kesälle eka ja toivottavasti vipa DNS. :/ Tosin luin äsken, että rannalla on paljon sinilevää, joten se vähän lieventää harmitusta, jos uinti jouduttaisiinkin perumaan.

8 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Siis hui miten kovilla tehoillla juokset pitkiksen! ilmeisesti siis vk-alueella? ja hyvin näytät palautuvan!
  tästä sainkin ajatuksen et pitäiskö itsekin joskus.. 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Mun aerobinen kynnys on 159-164, eli jos keskisyke olis viisi pykälää korkeampi, niin sitten oltais veekoolla. ? Välillä pitkikset on nousevavauhtisia ja välillä nopeampia pätkiä välissä, mitkä tekee normaaleista hitaista lenkeistä mielekkäämpiä. ?

 2. Tuulia kirjoitti:

  Kyllä näyttää nousujohteiselta tää sun meininki, kun katsoo kevään ja kesän menoa! 🙂

  Jaksaisitko jossain välissä tiivistellä, miten treenimäärät (ja -tehot) on kehittyneet, kun kisaa kohti mennään?

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, lomalla on ehtinyt hyvin tekemään pitkiä lenkkejä! 🙂 Ja toki tehot lisääntyneet. Voisin vaikka kisan jälkeen kertoa tarkemmin treeneistä. 🙂

 3. Noora kirjoitti:

  Osallistuin itse tänään siihen Next triathloniin (elämäni toinen triathlon, sprinttimatka), ja en kyllä itse ainakaan havainnut sinilevää!

  Kiitos ihan huipusta blogista, oot ollu ehdottomasti yksi innostaja tämän lajin pariin! Seuraan blogia aktiivisesti ja huomasin tänäänkin polkiessani ajattelevan että ”millonkohan se Ninnin täysmatka olikaan”. ? Tsemppiä kisaan, täällä ainakin yksi kisaraporttia odottava!

  • Ninni kirjoitti:

   Hienoa, toivottavasti oli mukava päivä! 🙂 Onnittelut suorituksesta!

   Kiitos paljon! On kyllä mahtava kuulla, että mä toimin innostajana! 🙂 Hih, lähellä se jo on! Kahden viikon päästä pyörä on laukussa jo. Kiitos tsempeistä!! 🙂

 4. papukaisa kirjoitti:

  Terkkuja Nextiltä! Ei ollut pahasti sinilevää – tai ainakaan mua ei häirinnyt. Noin puolituntia ennen omaa lähtöä (sprintti) tuli sadekuuro, joka kieltämättä vähän jännitti et mitenköhän tässä käy jos koko aamun sataa. Mutta se oli lyhyt kuuro eikä pyöräillessä ollut kuin paikoitellen märkää. Tämä oli mun kesän viimeinen kisa, 3/3 suoritettu ja oma enkka! Sain reilut 5min karsittua aikaa ja oon ihan tosi ylpeä omasta saavutuksesta! Mua jännitti kun treeni on jäänyt kesällä aika vähälle – ja helleaallon myötä ruokahalukin on ollut aika olematon mutta niin sitä vaan jalat jaksoi kantaa loppuun saakka. Kiva kesä on kyllä ollut ja ihan koukussa lajiin! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Loistavaa papukaisa!! Onnittelut uudesta ennätyksestä ja kesän hienoista suorituksista! 🙂 Hienoa, että olosuhteet oli lopulta kohdillaan, se tekee aina kisafiiliksen paremmaksi. Voin luvata, että koukutus vaan pahenee.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.