Hae
Ninnin energianurkkaus

Viimeistelyt pulkassa!

Nyt on takana kolme kovaa treeniviikkoa, ja fiilis on tosi hyvä! 🙂 Mä selvisin niistä hyvin, ja nyt on kaksi viikkoa edessä kevyempää treeniä. Sitten koittaa kauan odotettu päivä, 21.8. Kööpenhaminan ironman.

Viikonlopun treeneihin lähdin uudella energiamerkillä. Oon nyt koko tän vuoden käyttänyt SiS-merkkisiä geelejä, ja oon niistä tykännyt. Olin ihan varma, että lähden niiden kanssa ironmanille. Mutta hinnan ja ison koon vuoksi ne jäi nyt hyllyyn, ja lähdin kokeilemaan mulle suositeltuja Hammer Nutritionin tuotteita. Oli ehkä pakko, kun Nanna kertoi geeleistä löytyvän mm. maapähkinävoisuklaata ja hasselpähkinäsuklaata. 😀 Okei, oli muitakin syitä, jos totta puhun. 😉

Aion ironmanin pyöräilyssä ensimmäistä kertaa ottaa geelit pullosta, eli ei geelipussukoiden raijaamista ja aukomista. Parin päivän geelien testaamisen myötä voin todeta, että jes, nää uppoaa! Oon ehtinyt maistaa mauista omena-kanelia, vadelmaa, expressoa, maapähkinävoisuklaata ja hasselpähkinäsuklaata. Glutenfree, vegan, no simple sugar, no chemicals! Kirjoitan tarkemmin näistä pitemmän kokemuksen jälkeen, mutta tässä hätäisimmille ensitilaajille linkki, jonka kautta saa 100 pistettä, mikä tarkoittaa viittä puntaa. 🙂 Tuotteet valmistetaan Jenkeissä, tilaus lähtee Englannista.

Eilen kävin tekemässä hyvän pyörätreenin Aqua Plussan porukassa Nokialla, sykkeet vaihteli pk1:stä anakynnykseen. Voi olla, että yksin kotona vetoja tehdessä olis pari ärräpäätä päässyt. Nyt tein yksin, mutta yhdessä ja oli kivaa! 🙂 Lisäksi sain mukavia watteja näyttöön, ja sekös aina tuntuu kivalta! Kilsoja tais lopulta tulla 120, en ole täysin varma, kun mulla mittari ei löytänyt pyörämittaria alkuun, sain vasta kohdilleen ekalla pysähdyksellä. Oma mittari näyttää 94,6km.

Käytiin vielä parin tyypin kanssa tekemässä loppuverra uiden, 1.5km.

Tänään oli vuorossa 27km juoksu, Lakis. Mun Lakis on sama vanha: Törnävä – Lakeuden Risti – Teppo – Nurmon kirkko – Kiikku – Heikkilä – Keskusta – Törnävä. Lähdettiin matkaan minä ja kolme kappaletta siskoja, sekä Sanna. Minä ja yksi siskoista juostiin koko matka, Sanna oli mukana ekan kympin ja kaksi siskoista oli pyörillä huoltajan roolissa.

Mä taas testailin uutta ala-osaa, tällä kertaa juoksuhametta. En tiedä vielä millä painelen menemään maratonilla.

Viitisentoista kilsaa meni kevyesti, mutta 18 kilsassa alko tuntua jo polvissa. Tietty pari mäkeä siihen kohtaan just. Mutta edellinen 27km pitkis oli hiekkateillä, ja kyllä se niin paljon säästää lihaksistoa ja niveliä. Toki nyt oli myös pitkä pyörä alla edellisenä päivänä, mutta silti.

Sitten taas pari helpompaa kilsaa parin kympin jälkeen ja vipat neljä kilsaa sai tehdä kovasti töitä. Oikeaa pohjetta kiristi tosi paljon, ja polvissa tuntui. Mietin siinä vaan, että hitto kun se maraton onkin sitten pitkä. Tähän vielä 15 hemmetin pitkää kilsaa!

Vauhteja nostettiin kympin välein.
10km, 5:52, keskisyke 155 (pk2)
10km, 5:45, keskisyke 161 (aerK)
7km, 5:35, keskisyke 171 (vk1)

Oli noin 22 astetta lämmintä, ja todella kostea ilma. Hiki valui ja valui. Mulla ei ikinä käsivarret hikoile, tänään hikoili nekin. Hartiat ja naama oli lopussa kuin hiekassa, sen verran oli suolaa tullut ulos.

Mietin ainakin kymmeneen kertaan, että voinko laittaa tätä tänne.. Mutta menköön.. 😀 Ainakin synnyttäneet naiset ymmärtää, että lantionpohjalihakset ei aina pelaa täysillä mukana. Totesin lenkin lopussa siskoille, että tänään ei muuten valunu yhden yhtäkään pisaraa kusta! Yksi siskoista siihen, että no kai ny, kun se kaikki tuli päästä! 😀 😀 Oli sitten kusta tai hikeä, mikä päästä valui, niin hyvä lenkki oli ja saatiinpa vielä kunnon loppunaurut! 😀 Kiitos paras lenkkiseura! <3

Ninni kiittää ja kuittaa! Palataan taas. 😉 Ai niin, meillä perheestä 4/5 flunssassa ja mä niin aion skipata tämän taudin!!

4 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Hui miten kaks kovaa päivää peräkkäin. Toki sää meetki tekemään ironmania. Mutta voi vitsi että oot kovassa kunnossa!! Ihan mieletön, respekt.
  Itsellä ens sunnuntaina eka puolimatka, toinen tribakisa ikinä. Huikeaa ja jännää. Jospa kaikki menis putkeen.

  Mukavia viimeistlyviikkoja ja tsemppiä kisaan! Nyt voi vaan fiilistellä pari viikkoa kunnes pääsee tositoimiin. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, voi viimeistelytreeni yhtäkkiä kuulostaa kovalta, mutta kuten totesit, niin ironmania kohti. 🙂 Oon mä kyllä nyt parhaimmassa kunnossa kuin ikinä, mutta silti kovasti vielä haluan kehittyä. 🙂

   Kiitos Anniina paljon! 🙂 Ja sulle ihan mielettömän paljon tsemppiä ja onnea sunnuntain kisaan! Jos oot Challengeen menossa, niin varmasti upea tapahtuma tulossa!

 2. Rebe kirjoitti:

  Siis suklaageeli??! Maapähkinä!? Onks noi oikeesti hyviä? 😀 Miten se on mahdollista?! Ja siis ihan geeligeeli, ei mikään sellainen smoothiemaisempi juttu? Hallelujaaaa pakko varmaan kohta itse tilata, vaikkei varmaan kerkeä tulemaan ennen seuraavaa kisaa 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Kyllä, ihan oikeasti! 😀 Ja se, kun ovat vielä hyviä. Ihan geeliä ja ilman mitään sokerikerrosta kuitenkaan, kun ei oo lisättyä sokeria. Toki makeeta, mutta voiko mm. maapähkinävoisuklaalta muuta odottaakaan. 😀 Katotaan alkaako 180 kilsalla pyörässä tökkimään, kun samaa geeliä koko aika. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *