Hae
Ninnin energianurkkaus

Pohdintoja ens kesästä..

Kun eletään jo kesän loppua tai nythän on oikeasti jo syksy, niin on pakko heti miettiä ensi kesän kisoja. Seuraavan vuoden Ironman-kilpailuihin ilmoittautuminen aukeaa yleensä jokaisen kisan jälkeisenä päivänä eli vuotta ennen kisaa. Suurin osa kisoista myydään loppuun nopeasti, joten tiettyihin kisoihin on turha enää haaveilla. Esimerkkinä Ironman Frankfurt, Challenge Roth ja Ironman Klagenfurt.

Tänään tuli Finntriathlonin kisat myyntiin, jotka hupenee vauhdilla. Eilen tuli Turun Challenge myyntiin. Päätöksiä pitäisi siis itsekin jo vauhdilla tehdä. Viime kesänä päätös Kööpenhaminasta oli helppo, kun iso porukka oli lähdössä sinne, joten mä myös! Nyt tällaista lössiä ei ole, tai sama treeniporukka meillä on, mutta joku on menossa toiseen ja joku toiseen paikkaan.

Ruotsin Kalmar kiinnostaisi Pohjoismaiden kisana ja ei hellemaana, mutta vierastan tällä hetkellä ajatusta elokuussa kisaamisesta. Koulujen alettua taudit jyllää! Meille iski nyt toinen tauti. Eka ennen kouluja ja toinen koulujen alettua, mä olin itsekin kuumeessa alkuviikolla. Eli tällä viikolla ei vielä oo tehty liikunnan eteen mitään.

Barcelonassa ei yleensä ole mitään 30 astetta lämmintä, mutta kisa on vasta lokakuun alussa. Tarkoittaisi viimeistelytreenien tekemistä syyskuun viileissä keleissä. Ja meriuinti on aina meriuinti, voi vaikka tsekata mun blogista mitä se oli vuonna 2013 samaisessa paikassa puolimatkan kisassa. Kääk! 😀 Barcelona olis hyvä paikka lähteä koko perheellä, tyttöjä kiinnostaa shoppailut.

Zürich on 30.7. Siellä on pyörässä vähän enemmän nousumetrejä kuin Köpiksessä, Kalmarissa ja Barcelonassa. Mutta inhimillisissä luvuissa kuitenkin pysytään: 1300m. Järviuinti ja keskikesä + Keski-Eurooppa tietää mahdollista hellettä ja märkkärikieltoa. Tästä on Frankfurtista kokemusta. Jotenkin pitäisi oppia pitämään 25 asteestakin, että voisi edes yrittää juosta 30 asteessa. Kovalla helteellä on vaikutusta aina myös energian imeytymiseen. Zürichiin on ilmoittautunut muutama tuttu suomalainen, joten tää on aina plussaa!! Hyvä porukka = hyvä fiilis! 🙂

Elokuun alun viileä Finntriathlon Tahko on myös käynyt mielessä, mutta ulkomaanreissu ja 3000 kisaajaa vie tällä hetkellä voiton. Henkisesti helpompaa talsia maratonia satojen muiden seurassa kuin yksin. Tai melko yksinäistä se varmasti tulisi olemaan, kun Tahkolla osallistujia on ehkä noin 200.

Tosi asiassahan sääolosuhteet voi olla mitä vaan, eikä niitä vuotta etukäteen tiedä. Voi olla helle, kova tuuli, sade ja näille ei mahda mitään.

Edelleen päätös on tekemättä. Riippuu paljon, että pystyisinkö osallistumaan Aqua Plussan kevään treenileirille Lanzarotelle. Jos leirin pituus tulee olemaan 10 päivää, niin se tulee olemaan mulle hankala rasti, niin kotoa kuin töistä poissaolon takia. Mutta katsotaan. 🙂 Viime keväänä harmitti todella paljon, että treenileiri jäi välistä, siksi sitä ei haluaisi nyt skipata. Leiristä olisi toki enemmän hyötyä Zürichiin kuin Barcelonaan, mutta vaikka kisa olisi Barcelona, niin leiriltä saisi mm. hyvää treeniä suolaisen meren uintiin ja peekoo ei oo koskaan pahitteeksi.

Barcelonan kaveriksi sopisi hyvin elokuun Challenge Turku. Mutta koska pääkisa on auki, niin en ole ilmoittautunut mihinkään lyhyempiinkään.

Tässä nyt suoraan ajatukset yhdestä aivolohkosta tarjosi Ninni! 😀 Ei mitään järkeä, mutta jos yhtään selkiytyisi, kun kirjoittelee juttuja ylös. 😉

10 kommenttia

 1. Petri kirjoitti:

  Todella mielenkiintoista pohdintaa, paljon hyviä argumentteja. Mä ostin juuri #kerääkokosarja :n joten ei tarvi miettiä yhtään mitä tekee ens kesänä tai onko jo nyt ihan hillitön treeni-into päällä 😀
  Mut mälsää jos Ninni et oo tulossa Joroisiin 2017, noooouuuuuuu!!! 😉 Kyllähän sua pitäis päästä fanit moikkaamaan ainakin kerran vuoteen 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Sä teit selkeän ja helpon ratkaisun! Jotenkin se Tahkon täysmatka ei kiehdo, vaikka nyt sillä olis SM-arvokin. 🙂 Hih, ei se Petri tarkoita sitä, että jätän legendaarisen Joroisen kokonaan välistä. Vuodesta 2012 oon siellä joka kesä heinäkuu käynyt, yhtenä vuotena kannustajana (Frankfurt alla) ja muina vuosina osallistumassa, joten ei sitä ikinä tiedä. Se on kisa, jossa näkee eniten tuttuja, joten siksi hankala jättää välistä kokonaan. Katotaan.. 😉

 2. anniina kirjoitti:

  Hei osaatko sanoa, et mahtuukohan tahkolle täysmatkalle vaikka ilmoittautuis tyyliin joulun jälkeen? et kuinkahan paljon ne ottaa sinne porukkaa..

  • Ninni kirjoitti:

   Ihan varmasti mahtuu, tai en nyt sataprosenttisesti voi luvata, mutta tänä vuonna ainakin mahtui vielä kesälläkin mukaan. 🙂 En kyllä yhtään tiedä paikkojen määrää.

 3. Repe kirjoitti:

  Oot jo valintasi tehnyt eli Barca 😉 Jos oot siellä jo kerran uinut niin seuraava kertahan on helppoa! Pahemmaksi ei voi mennä..!! Lisäksi kun edellinen kisa meni niin sutjakkaasti niin ens kisa voikin olla jo sit vähän teknisempi.. 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Aika hyvin luit rivien välistä, se mua nimittäin eniten kiinnostaa juuri nyt! 😀 Ainut, että edellinen kerta meriuintia siellä oli 1900m ja nyt olis tuplasti, ja siihen uintiin meni tolkuttoman kauan aikaa, joten mitä se oliskaan täysmatkalla! 😀

 4. Sina kirjoitti:

  Onnea upeasta suorituksesta Köpiksessä!
  Samat pohdinnat pyörii omassa mielessä. Kalmar, Köpis ja nyt tuoreimpana Vichy koettu. Kiva olisi kokeilla jotain uutta kohdetta.
  Barcelona houkuttelee reitin puolesta, mutta rehellisesti sanottuna pyöräilyinto alkaa hiipumaan elokuun puolivälissä – Barcelonaa varten pitäisi kai virittää traineri jo loppukesästä. Toisaalta, ajankohta lokakuussa mahdollistaa Suomen kisakesästä nauttimisen alusta loppuun.
  Zurich ja Maastricht myös vaihtoehtoja, mutta katkaisevat Suomen kisakesän. Mallorca syyskuussa houkuttelisi, mutta se järkyttävä mäki pyöräosuudella ei niinkään houkuttele…

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Sina! 🙂 Mitä tykkäsit Vichystä? Ja onnittelut siitä! Osui hellekeli sinne, huh!

   Pitääpä tsekata tuo Maastricht kans, unohdin sen kokonaan, kiitos muistutuksesta! 🙂 Mallorcan mäki ei juuri nyt houkuttele, mutta ehkä joku vuosi.. 😀

   • Sina kirjoitti:

    Tykkäsin Vichyn reiteistä kovasti: uinti joessa ja suunnistus helppoa, pyöräreitti kaunis ja juoksureitti tasainen. Sijainti oli myös kisan jälkeiseen lomailuun hyvä 🙂
    Järjestelyissä petyin siihen että kaikki tapahtui ranskaksi (kuulutukset yms) ja märkäpukukielto toteutettiin todella sekavasti. Sallitusta vaatetuksesta uinnissa oli epäselvyyksiä vielä kisa-aamuna (esim. swimskinit kielletty) ja hylkäyksiä oli jaettu ilmeisesti T1:sessä aika reippaasti.
    Olosuhteita on vaikea ennustaa etukäteen, mutta Vichyssä kai on usein ollut helteiset kelit ja vesi lämmintä.

    • Ninni kirjoitti:

     Mä mietinkin tuota, että kuinkahan kieli, kun ranskalaiset muutenkin välttelee englannin puhumista. Kuulostaa varteenotettavalta kisalta. 🙂 Mutta taidan kuitenkin ens vuonna päätyä Barcelonaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.