Hae
Ninnin energianurkkaus

Talvipyöräilyn tärkeät niksit

Voi sanoa, että asioita oppii hyvinkin kantapään kautta. Kokemalla, tekemällä virheitä ja tekemällä asioita oikein. Joka vuosi ensimmäisten pakkasten koittaessa joutuu miettimään, että paljonko sitä tarviikaan vaatetta päälle juoksulenkille, ja entäs pyörälenkille, että tarkenee. Mutta ei saa ahdistakaan, tai tulla hiki ja sitten kylmä.

Talvella puen pyöräilyyn kerroksittain. Pyöräilyhousut alimmaisena, teknisen kerraston housut ja sitten päällimmäisiä housuja vaihtelen pakkasen mukaan. Ohuemmasta talvijuoksuhoususta vuorilliseen hiihtohousuun.

Yläosassa alimmaisena teknisen kerraston pitkähihainen, t-paita ja takki. Takki vaihtuu kylmemmälle ilmalle, ja väliin tulee tarvittaessa ohut villapaita, ja päälle sellainen paksumpi urheilu/toppaliivi.

Tämän talven kaksi ehdotonta uutta lisäystä on Laken MXZ 303 talvipyöräilykengät sekä merinovillainen puffi alaselkää suojaamaan. Kirjoittelinkin Aika-ajo.comin sivuille tarkemmin noista Laken talvikengistä, mutta tännekin mainitsen, että viisi talvea ilman talvikenkiä pyöräilleenä osaan arvostaa lämpöisiä varpaita todella paljon! Ihan eri sfääreissä on nyt pyöräily pakkasessa. Ennen oli sanomalehteä pohjallisen alla ja foliolla vuorattuja varpaita, ja siltikin niitä paleli. Tai sitten oli pakkaskengät, ja pyöritystekniikka niiden myötä huono, kun kenkiä ei saa polkimiin kiinni. Voin kyllä suositella lämpimästi, todella hyvät kengät! 🙂

Hieroja-Marjo puolestaan vinkkasi mulle merinovillaisesta selänlämmittimestä pyörälenkeille. Mulla kun syksyn tullen jumittaa selkä, ja noidannuolikin aina silloin tällöin iskee. Kaupassa ei ollut selänlämmitintä, mutta kaulapuffi, jonka heitän lanteille alimmaiseksi kaksinkerroin. Vaikka hikoaa ja välillä olisi viileämpää, niin selkä pysyy lenkeillä hyvänä!

Hanskat pitää olla lämpöiset tietty myös, että sormia ei palella. Jos kolmisormihanskat ovat liian vähän, niin sitten on olemassa ihan tankohanskoja, jotka suojaavat ranteet ja pidemmälle käsivarsiakin. Käytännössä niiden alla on siis ohuemmat hanskat ja saa pidettyä hyvin kädet sarvissa kiinni ja ne tulee sitten siihen päälle.

Kaulaan puffi, päähän pipo ja tarvittaessa kaksikin puffia, tai kypärähuppu, että saa suojattua suuta ja nenääkin viimalta. Lasit myös päähän suojaamaan silmiä. Tarvittaessa korville vielä ohuet korvaläpät, niin ei palellu korvanlehdetkään.

Pyörän alle Schwalben Ice Spiker nastarenkaat, niin pysyy jäälläkin pystyssä! Selkää lämmittää vielä hiihtoon tarkoitettu juomavyö. Sinne vedenkeittimellä tulikuumaa vettä, ja pysyy juomakin lämpöisenä muutaman tunnin, eikä jäädy pullon suu!

Ei muuta kuin mukavia talvipyörälenkkejä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.