Hae
Ninnin energianurkkaus

Fiilikset ylös ja alas

Pääkipu on pysynyt poissa nyt viikon, ja se on tehnyt arkipäivistä paljon mielyttävämpiä. Oon nukkunut pitkään arkena 8,5 tunnin yöunia, ja työpäivän aikana ei ole nyt päiväunia tarvinnut ottaa, mutta huomaan kyllä illasta olevani todella väsynyt.

Ei ihan tammikuulta vaikuta..

Koko ajan opin lisää. Kilpirauhasen vajaatoiminta mulla on siis ollut 16 vuotta, ja kilpirauhanen ei toimi normaalisti, kun rautavarastot (se S-Ferrit arvo) on alhaalla. Kilpirauhasen tuottaman T4V hormonin muunto T3V:ksi ei toimi ilman hyviä rautavarastoja. Ei siis ihme, että kilppariarvotkaan ei ollut hyvät. Ensin täytyy saada varastorauta kuntoon ennen kuin voi/kannattaa tehdä muutoksia kilpparilääkitykseen. Tiistaina mulla on lääkäri, jolloin kuulen onko sydän täysin priima. Varmasti on, mutta tottahan haluan siihen varmuuden, koska ikinä mitään tuntemuksia ei rintakehässä tätä ennen ole ollut.

Työpäivän eväät.

Tiistaina juoksin 10 kilsaa vauhdilla 6:11min/km ja keskisykkeellä 153, joten alkoi olla jo syke kohdillaan. Keskiviikkona pidin lepopäivän, ja aattelin lähteä Ylöjärvelle torstaina. En ole käynyt 1,5 kuukauteen tiimin yhteistreeneissä, ja odotin treenejä. Jostain syystä sykkeet olivat taas ihan kummalliset! Muilla oli vitosen testijuoksu, mutta mä en sitä tietenkään testinä ottanut. 6km 6:38min/km vauhtia ja keskisyke 161. Vauhti siis oikeasti puoli minuuttia hitaampaa kuin pari päivää ennemmin ja syke 8 pykälää korkeampi. Olin kyllä juoksun jälkeen niin pettynyt, mä kuvittelin, että sykkeet rasituksessa olisivat jo paremmalla mallilla.

Hyvällä fiiliksellä tällä lenkillä!

Hyvällä fiiliksellä tällä lenkillä!

Mietin pitkään, että menenkö uimaan ollenkaan. Puoli tuntia istuin kahviossa ja seurasin sykkeitä. Lopulta päätin altaaseen pulahtaa ja tarvittaessa lopetan treenin kesken. Normaalisti uin kolmosradalla nopeampien uimareiden peesissä, mutta nyt menin suosista kakkosradalle peesiin. Rauhallista uintia, mutta silti syke oli korkealla. Sama juoksussa ollut olo jatkui uidessakin.

Tänään oonkin sitten ollut tosi väsynyt, kun unet jäi lyhyiksi, vain vajaa seitsemään tuntiin. Onneksi kohta pääsee nukkumaan. 😉 Huomenna käyn juoksemassa ja katotaan miltä sykkeet sitten näyttää.

Vaikka en ollu tiimin yhteistreeneihin päässyt 1,5 kuukauteen, niin onneksi Sonja on mua vahtinut, ohjannut ja rääkännyt altaan reunalla täällä kotikonnuillakin. Käyn pari kertaa kuussa Sonjan kanssa uimassa, ja normaalisti pari kertaa kuussa Ylöjärvellä tiimitreeneissä. Näin jo parin vuoden ajan. Uinti on niin tekniikkalaji, että mä kyllä tarvin jonkun osaavan ihmisen mua muistuttelemaan. 😀

Huomenna on Tampereella Fitfashioin porukkaa koolla. Ei montaa, mutta kuitenkin. En oo ollu aikoihin missään, vain kotona. Siinä mielessä kiva lähteä. Toki yöunet menee nyt monen asian edelle, joten ajoissa aion nukkumaan mennä.

3 kommenttia

 1. -Katri- kirjoitti:

  Tiiätkö Ninni, sä oot kyllä rautaa, vaikka rautavarastot nyt johonkin kummaan yrittääkin karata. Toivottavasti hyvä treenisyke löytyy pian, on ikävä seurata täältä kauempaakin sun taistelua. Toivon isosti kaikkea hyvää!

  • Ninni kirjoitti:

   Voi kiitos Katri! <3 Hyvä, ettei itku tullut, kun tämän sun viestin perjantai iltana luin!

 2. -Katri- kirjoitti:

  <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.