Hae
Ninnin energianurkkaus

Flunssamietteissä Hampurin ironman

Toisaalta vähän ristiriitaiset fiilikset kirjoittaa Hampurin ironmanista nyt, kun oon puolikuntoinen. Mutta se on 13.8., mikä tarkoittaa, että nyt on kuusi kuukautta enää aikaa ja sieltä se kuitenkin tulee, mun tämän kesän päätavoite. Ja tiedän, että kuukaudet menee nopeasti! 🙂 Hampurin kisareitit on kyllä julkaistu jo tammikuussa, mutta oon vaan odottanut sopivampaa hetkeä niistä puhumiseen. No nyt sain vielä kunnon flunssan tähän kaiken päälle, joten mikäs tässä muuta kuin kirjoitella. 😉

Toisaalta flunssa mieluummin nyt kuin vaikka kuukauden päästä. Toki nenän tukkoisuus vaikuttaa kyllä inhottavasti myös yöuniin. Viime yönä heräsin niin monta kertaa, ettei tosikaan. Toiveissa olisikin sitten pitää itteni terveenä seuraavat kuusi kuukautta. 😉

On juotu inkivääriteetä, ja appelsiini-inkivääri-valkosipulimehua! Mutta tuli se flunssa silti. 😀

Ei ollut mikään jihaa-fiilis tammikuussa reittien tullessa julki. Nimittäin ensimmäinen ajatus ylipitkästä pyöräreitistä oli tietty harmittava. Reitti näytti olevan 184km. Normaalisti reitit on sen 178-180km, ennemmin alle kuin päälle. Kööpenhaminassa pyöräreitti oli 178,4km ja Frankfurtissa 180,1km. Mä kun heti mietin, että kuinka paljon se vaikuttaa taas oman ennätyksen tekemiseen! 😀 Mutta nyt se näyttää olevan 182km, joka on huomattavasti paremman kuuloinen. 😀

Mutta aloitetaan nyt kuitenkin tarkastelu vähän laajemmin. Hampurin ironman järjestetään siis ensimmäistä kertaa tulevana kesänä, ja ilmoittauduin syyskuussa ennen kuin edes tiesin reiteistä mitään.

Ensinnäkin lähtö, maali ja vaihtoalue ovat kaikki samassa paikassa, ja meidän hotellikin on kävelymatkan päässä. Tarkoittaa siis todella katsojaystävällistä kilpailua. Uintireitti koostuu kahdesta eri lenkistä ja maissa käydään välissä, joten siitä saa bongattuja esim. kärjen asetelmat ja tietty tutut.

Pyöräreitti on kaksi kierrosta ja tosiaan yhteensä sen 182km. Nousumetrejä on 1000. Reitti käy välillä kääntymässä vaihtoalueen luona. Ei oo mikään suorin reitti, mutta vaihteleva ainakin. 😉

Juoksu on tasainen, kuten ironmanin tapahtumissa yleensäkin on. Sopii mulle. Neljä kertaa kympin lenkki järven ja keskustan maisemissa, ja todella paljon juostaan vastakkain, eli tuttuja näkyvissä (jos niitä jaksaa kattella :D). Toisaalta tylsää eestaas-juoksua, mutta oppii ainakin reitin helposti ekan kierroksen jälkeen. 😀

Tässä vielä tarkempaa kuvaa vaihtoalueesta, lähdöstä, maalista ja exposta. Kaikki yhes koos!

Nyt vielä kun pääsis treenaamaan, niin eiköhän se kevät, kesä ja kisakin sieltä eteen tule! Nyt kun ei vaan tulisi mitään vastoinkäymisiä tässä eteen, niin kyllä tässä vielä ens kesänä ollaan paremmassa kunnossa kuin viime kesänä. 🙂 Juoksuvauhti tulee olemaan taas se ongelma, kun en ole saanut koko talvea sitä kehitettyä. Jos ens vuonna saisi kerrankin ehjän treenikauden!

Vähän ongelmia on ollut painon tippumisen suhteen, kun paino on taas kesästä noussut viitisen kiloa. Yleensä tässä vaiheessa vuoden alkua oon taas hyvällä mallilla, mutta nyt en ole. Paino ei ole tippunut ollenkaan, mutta kyllä senkin kanssa alas vielä tullaan, kun saan itseni kuntoon ja pääsen treenaamaan normaalisti. 🙂

6 kommenttia

 1. -Katri- kirjoitti:

  Hyvin se menee. Terveitä treenikilsoja!

 2. Maria kirjoitti:

  Olen joskus takavuosina käynyt soutelemassa tuolla järvellä, jossa uinti on. 🙂 Ja sitä limu-olutta myydään nimellä Alsterwasser – joskin, sillä tuskin on mitään tekemistä tuon järviveden kanssa.

 3. Bk kirjoitti:

  Hyi mikä reitti, mulla hajois pää neljään identtiseen kierrokseen 😀 no mut toisaalta sopii varmasti hyvin enkkaa hakeville, tasainen ja ennalta-arvattava: voit laskea kiekka-ajat päässä ilman että odotettavissa on ainakaan reitistä johtuvia yllätyksiä. 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Itse asiassa oon tykännyt Frankfurtissa ja Köpiksessä noista neljästä kiekasta, normaalilla maratonilla en tykkäisi. Ja tosiaan paremmin on sitten katsojia ja muita kisaajia tuomassa fiilistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.