Hae
Ninnin energianurkkaus

Lisää puutteita, korjaussarja käyttöön!

Terkkuja täältä Ylläkseltä. Oon odottanut tätä lomaa pitkään, kun oon selkeästi ollut loman tarpeessa. Tavoitteena nauttia perheen yhteisestä ajasta, olemisesta, hiihtämisestä, lumesta ja auringosta.

Nyt kävi vielä niin, että uusimmat verikokeet antoivat ilmi D-vitamiinin puutteenkin. Alaviiteraja on 75, ja mulla arvo vain 42. D-vitamiinia on mennyt monivitamiinitabletissa 20ug saman verran kuin rautaa, ja pari viikkoa lisäksi 20ug erillisestä purkista. Mitä lie arvo onkaan ollut tammikuun alussa. Nyt ostin 100ug D-vitamiinitabuja, eli vahvalla mennään nyt. Hemoglobiini oli laskenut parissa viikossa kuusi pykälää, ollen nyt 134. Tammikuun alussa hb oli 139, helmikuun alkupuolella 140. Menkat vissiin teki tehtävänsä, ja tiputti hb:ta. Siltikin, vaikka syön koko ajan 200mg rautaa. Rautavarastoarvo eli Ferrit oli noussut viidessä viikossa 11 pykälää, ollen nyt 25. Vielä on pitkä matka 80-100 arvoihin. Folaattia en vielä tiedä, ja kun sen saan, niin urheilulääkäriltä saan kommentit arvoihin.

No D:tä tulee onneksi nyt myös tankattua täällä lomalla. Pari päivää on hienosti aurinko paistanut! 🙂 Tavoite mulla on hiihtää 2-3 tunnin lenkkejä päivittäin. Jos tuntuu siltä, ettei jaksa, niin sitten jätetään väliin. Ei strssiä! Aattelin, että jos nyt pystyn tämmöisiin määriin, niin se kertoo kuitenkin jo paljon tulevasta. 🙂 Edelleen siis ihan vaan pk:ta, vauhdista ei tällä kertaa niin väliä. Kilsat taittuu sitä mukaa, kun taittuu.

Pari vuotta sitten blogin lukija suositteli Kellostapulinkurua, ja silloin oli niin kova sumu, että en voinut jatkaa matkaa ylös asti. Tänään auringon paistaessa jätin tytöt lautakouluun rinteeseen, ja otin itse suunnan kurua kohti. Mielettömät maisemat!! Kävelyvauhtia ylämäet, ettei syke vk:lle nouse, mutta nämä treenit kulkeekin nyt kirjaimellisesti maisemalenkki nimillä. 🙂

Viime vuonna pääsin kapuamaan tätä mäkeä kuvassa vasemmalla näkyvälle kaiteelle asti sumun takia. Tästä mäki jatkui ylös vielä.

Nyt on takana kolme lenkkiä. 1,5h, 3h ja 3h. Kilsoja on kertynyt 72km. Ja tänään jaksoi loppumatkan kyllä paremmin kuin eilen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.