Hae
Ninnin energianurkkaus

Emfitin luvalla Haavepalolle!

Mulla on Emfit QS mukana täällä, ja aika tarkkaan oon seurannut sen lukuja. Oon päättänyt, että jos Emfit näyttää aamun sykevälivaihteluarvoksi alle 30, niin se on lepopäivän paikka. En halua rasittaa nyt liikaa itteäni. Mutta täytyy sanoa, että mitä pitemmälle viikko on mennyt, niin sitä paremmalta hiihto ja kroppa on tuntunut! Veikkaan, että viikon verran syömäni vahva D-vitamiini korjaa elimistöä. Lisäksi loma, ja stressitön aikataulu aamupäivän lenkkeineen auttaa tässä.

Kun lähdettiin Ylläkselle, olin varma, että 2-3h lenkit on mulle tässä kohtaa maksimia. Tällaisiin tuntimääriin olin päätynyt niiden fiilisten perusteella, mitä mulla on parin kuukauden ajan treeneissä ollut. Maanantaina Emfit näytti illan RMSSD arvoksi 64 ja tiistain aamuarvoksi 44.5. Ilta-arvo oli noinkin korkea, vaikka olin hiihtänyt päivällä ja edellisenä päivänä pitkään. Silloin tajusin, että lenkki ei kuormita mun kroppaa nyt. Eilinen kolmen tunnin lenkki tuntui niin kevyeltä, että kävin illemmalla vielä tunnin saunalenkin. Aattelin, että jos tänä aamuna RMSSD on edelleen 40, niin tänään lähden Totovaaran lenkille katselemaan Haavepalolta maisemia. Aamuarvo oli 41.1, joten sain luvan lähteä 43,5km lenkille! 🙂

RMSSD on sydämen lyöntien peräkkäisten huipusta-huippuun -intervallien välisten erotusten neliöiden keskiarvon neliöjuuri. 😀 Emfit mittaa illalla ekan 90min aikana tehtyjen 3 minuutin mittaisten mittausten keskiarvon, ja aamun sykevälivaihtelu on puolestaan viimeisen 90min arvojen keskiarvo.

Suuntasin Totovaaralle tiettyä reittiä, vaikka tiesin edessä olevan 3,5km ajamatonta nousevaa latua. Raskasta, mutta maisemat oli ehdottomasti sen arvoiset! 🙂

Tuolta tulin, ylöspäin matka.

43,5km tuli tänään mittariin, ja tarkoitti 4h10min. Tämä luo kyllä uskoa, että täältä vielä tosiaan noustaan. Vielä en maaliskuussa pääse tekemään Aqua Plussan ironmantiimin yhteistä treeniohjelmaa, koska samanlaista vk-treeniä ei kroppa ota vastaan kuin muilla. Nyt täytyy olla varovainen. Vielä yksi lenkki huomenna Ylläksen maastoissa, lauantaina lepopäivä ja sunnuntaina uimaan! Fiilis on hieno! Harmi, kun täältä pitää kotiin lähteä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.