Hae
Ninnin energianurkkaus

Pyörätestistä tehot Lanzaroten leirille

Kävin tiistaina Häijäällä Aqua Plussan pyörätestissä selvittämässä, että missä nyt mennään. Edelliset wattbikella tehtyjen testien tulokset ovat kesäkuulta 2015 eli 2,5 viikkoa ennen Frankfurtin ironmania sekä marraskuulta 2016. Kesällä 2016 tehtiin juoksutesti, ja ennen Köpiksen ironmania oli tarkoitus tehdä vielä yhdistelmätesti (pyörä+juoksu), mutta se jäi. Marraskuussa 2016 ajatuksena oli tsekata tehot talven treenejä varten.

Kesän 2015 tulos on siis sen vuoden parhaimman kunnon tulos, marraskuu 2016 testi on kolme kuukautta kisakauden jälkeen tehty. Tätä testiä varjosti kolme huonoa yötä, ja sovittiin jo silloin, että testi uusittaisiin ennen Lanzarotea. Nyt jälkikäteen harmittaa, ettei kesältä 2016 ole testiaineistoa. Olisi kiva tietää millaisilla wateilla mentiin elämäni parhaassa terässä. 🙂

Eilisen testin tulos on melkoista faktaa. Sellainen tulos, millainen treeni. Eli pk-alue on hyvä ja perusta on kunnossa. Mitä korkeammille wateille ja sykkeille mentiin, niin sitä vaikeampaa oli ja laktaatit eli maitohapot nousivat herkästi. Jäin 15-20W jälkeen aikaisemmasta. Mutta se ei ole mikään ihmekään, koska kovia pyörätreenejä ei ole tehty. No nyt aletaan sitten rakentamaan vauhtikestävyyttä tähän kroppaan. Jännä nähdä, että millaista kuntoa ja millaisia vauhteja kevät ja kesä tuo. Ehditäänkö tässä viime kesän kuntoon vai jäädäänkö siitä. Nyt vaan treenataan, ja tuleva kertoo. 🙂 Mutta viimeisen 3 minsan setin poljin kuitenkin paremmilla wateilla (+3) kuin ennemmin, jotain hyvää! 😉

Aina niistä wateista joku kyselee, tässä niitä nyt hetkeksi. 😀 Kaikki siis eri ajankohdassa, joten täysin ei voi vertaillakaan.

Nyt on kuitenkin tärkeää tietää tehot Lanzaroten leiriä aatellen, etten siellä ajele viime kesän tehojen mukaan ja pyöräile jalkoja alta jo heti ekoina päivinä. Nimittäin jopa aerobisen kynnyksen watit oli 15W pykälää alempana kuin viime kesänä!

Tiedättekö, mistä mä kirjoitan tätä blogia? Junasta kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Tai itse asiassa hotellia, ja huomenna aamulla vasta lähtee lentokone kohti Lanzarotea ja Aqua Plussan treenileiriä. Kiireinen päivä, kun yritin hoitaa töiden jälkeen kaikki tarvittavat asiat, ettei miehelle jäisi ylimääräisiä juttuja viikon ajaksi mahdollisimman vähän. 🙂 Lisäjännitystä päivään toi soitto koululta ja lähtö päivystykseen tytön kanssa.

Pakkaus vaiheessa.

Vaasasta junassa mun kanssa matkustaa Johanna ja Juha, muut tulevat huomenna suoraan kentälle. Hienoa lähteä reissuun! On luvattu lämmintä ja tuulista keliä. Vähän liiankin, mä kuolen juostessa. 😀 Meillä oli jotain 20km mäkijuoksuakin ohjelmassa. Luulis sellaisen treenin jälkeen seuraava tasamaan juoksu tuntuvan helpolta. 😀

Viimeksi Köpiksessä, nyt seuraava reissu edessä.

Pyörä on huollettu, kiitos jälleen kerran huoltajalle! Takapakka, takavaihtaja, ketjut ja kaikenlaisia laakereita on vaihdettu. Nyt pitäisi tämänkin naisen päästä ylämäet ylös!

Sain muuten blogin lukijalta pitkän sähköpostin omista kokemuksista rauta-arvojen romahtamisen kanssa. Hän sai pidettyä rauta-arvonsa kurissa maidottomalla ruokavaliolla. Kun pääsen reissusta kotiin, niin gluteenittoman lisäksi aloitan maidottoman. Täytyy vaan miettiä, että millä korvaan rahkan ja raejuuston, eli mistä otan tarpeeksi proteiinia.

Mulla on kone mukana, ja jos netti toimii, niin yritän kirjoitella joka päivä kuulumisia, kuten kaksi vuotta sitten Mallorcan leiriltä kirjoittelin. 🙂 Ne muuten lueskelin juuri itse iltasaduksi itselleni alkuviikosta yksi ilta. Löytyy siis huhtikuulta 2015, jos haluaa joku tsekkailla. Silloinkin kyse oli Aqua Plussan treenileiristä.

2 kommenttia

  1. Marketta kirjoitti:

    Aurinkoista, ansaittua ” lomaa” sinulle! 🙂 Tuntumaa pyöräilyyn, juoksuun ja uintiin.
    Jospa keho ja mieli menisivät yhtä matkaa, ja saisit hyvän treeniviikon tehtyä hyvässä seurassa.

  2. Taru kirjoitti:

    Mahtavaa, antoisaa treenireissua! Ja tutunnäköinen reissukamu siellä kuvassa, tsemppiä Johannallekin ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.