Hae
Ninnin energianurkkaus

Lanzarote, päivä 6

Tätä päivää jännitin etukäteen, koska ohjelmassa oli 16km juoksu ja siitä 11km ylämäkeen. Mulla on talven aikana juostuna vain yksi 20 kilsan lenkki kropan takkuilujen takia, joten raskas pitkä juoksu oli täysin arvoitus. Eikä siinä vielä mitään, mutta alle oli tarkoitus uida 3800m. 😀

Mä uin tunnin verran, ironmanin uintimatka ei tullut täyteen, mutta pitkä uinti silti. Useita kalaparvia, ja uin muuten eilen kymmenen sukeltajankin yli. Tuolla on niin kirkasta vettä, että näkee varmaan 10 metriä alapuolelle. Meriuinti ei edelleenkään oo mulle vahvaa, treeniä siihen pitäisi saada paljon. Ehkä joskus.

Juomavyö vyötärölle, ja sitten rannalta juosten kohti vuoren huippua. Lähdin yksin omaa vauhtia, mutta Petri sai mut vitosen kohdalla kiinni, ja tultiin loppumatka yhtä matkaa. Seura tuollaisissa treeneissä kelpaa aina, yksin tulisi helpommin annettua periksi.

Päätien vierustaa ei saa juosta, joten välillä meillä oli polkupätkiä.

Osa tulossa alas, me menossa ylös. Kuva: Juha.

Yllättävän helposti se lopulta tuolta meren rannasta tuli. Hitaasti, mutta varmasti. 395m tuli nousumetrejä 16,3km matkalle. 1h 52min. Vauhti oli 6:55min/km ja keskisyke 155 (pk2). Lenkin jälkeen olin kyllä väsynyt ja nukahdinkin 10 minuutiksi sängylle brunssin jälkeen.

Sitten vielä myöhemmin 37km pyöräverra (1h 43min). Tää on kyllä mielenkiintoinen saari, ei täällä saa helppoa pyörää. 😀 Jos ihmettelette noita mun onnettomia pyörälenkkien keskisykkeitä 20-22 km/h, niin täytyy sanoa, että ykkösryhmäkään ei hirveitä vauhteja vetele: 25-27km/h. Tuuli on kova. Välillä hirvittää, kun tulee tuulenpuuska ja nappaa pyörään kiinni. Mulla on liian korkeat vanneprofiilit tänne saarelle, korkeimmat tästä porukasta. Mutta mun takakiekossa on wattimittari navassa, ja oli pakko se kiekko ottaa. Kaitsu ohjeisti kaikkia, että max 50mm ja mulla on 60mm takana, 40mm edessä. Jos normaali tuuli on sen 8-9m/s, niin tuulenpuuska sitten ihan mukava. Tänäänkin hirvitti muutaman kerran ihan tosissaan. Saarelle ei kyllä kannata lähteä ajamaan, jos ajokokemusta ei ole paljon. Silloin kannattaa valita helpommat olosuhteet. 🙂 Ensi viikolle on luvassa inhimillisempiä tuulia, 4-5m/s.

Trisports Lanzarote tarjoaa päivällisen 5 kertaa viikossa, mutta kahtena iltana heillä on vapaapäivä ja porukan pitää käydä syömässä ulkona. Lauantaina kävimme sadan metrin päässä olevassa ravintolassa, tänään kävimme pizzapaikassa lähempänä rantaa. Tankkailtiin huomiselle pitkälle pyörälenkille.

Illalla vielä perinteiset yhteiset venyttelyt ja puolisen tuntia palauttelin jalkoja Kaitsun omissa Normatecin recoverybootseissa.

2 kommenttia

  1. Aurora kirjoitti:

    Ootte kyllä kovaa porukkaa! Varmasti ihan unohtumattoman huippu tollanen reissu, vaikka ajoittain rankkaa onkin 🙂

    http://aurorarenvall.fitfashion.fi/

    • Ninni kirjoitti:

      Tämä todella on huippu reissu! Olis mahtavaa, kun näitä pystyisi tekemään pari kertaa vuodessa. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.