Hae
Ninnin energianurkkaus

Triathlonkausi on nyt täällä! Supersprintti takana.

Tänään aloitettiin sekä avovesiuintikausi että triathlonkisat samalla kertaa. 😀 Ei ehkä järkevintä, mutta kylmän kevään takia ei ole oikein ollut muuta mahdollisuutta. Aqua Plussan Supersprintti kisaillaan myös tänä kesänä viime vuoden tapaan, kuuden kilpailun cup Särkijärvellä Häijäässä.

Menin ajoissa paikalle, että sain testailla uutta märkäpukua, jolla en ollut vielä ehtinyt uimaan ja että saa vähän käydä järvessä tsekkaamassa, että mitäs se taas onkaan. No vaikka vesi olikin 17 asteista, niin tuntui kyllä kylmältä.

Nämä supersprintit on ihan parhaita. Saa kisata tosissaan, mutta hymy huulilla treenikavereita vastaan. Aina ei toki niin kirjaimellisesti, kun pitää sen verran yrittää puristaa, että väkisin irvistää. 😀 Hannan kanssa tästä jo etukäteen juteltiin ja kuinka paljon näistä saa, kun on tasaväkistä porukkaa ja joutuu oikeasti antamaan itestään kunnolla. Ja tänään sprintistä tulikin niin tasainen, että vasta maaliviivalla tiesi kuka naisista oli ensimmäinen.

Kuva: V. Vilen.

Uinti oli aika perustekemistä, en saanut suorituksesta mitään kiksejä. Kolmion muotoinen lenkki ja poijulta rantaa kohden uidessa muistelin Hannan uimalakin väriä ja aattelin hänen olevan semmosen 30m mun edellä. Maijun tiesin menneen menojaan. Rannassa tajusin jonkun olevan mun peesissä, ja siinähän se Hanna oli. Sekoiltiin molemmat vaihdossa. En meinannut saada puvun tarraa heti auki, ja lopulta märkäpuku jäi toiseen jalkaan jumiin. Kun päässä heitti, niin se teki hommasta hankalampaa. Hanna pääsi pyörän päälle mua ennemmin, ja mulla oli takaa-ajoasema.

Kun tajusin alun 100m välimatkan lyhenevän, niin päätin polkea niin lujaa kuin pystyin. Tiesin, että pyörässä mulla on saumoja, mutta juostessa ei yhtään. Pääsin ohi Hannasta ja myöhemmin Maijusta. Yritin saada niin paljon eroa kuin mahdollista, ja naureskelinkin vaihdossa tyhjille jaloille ja tilanteelle. Mutta pakko oli kokeilla. Kokonaistehot hiekkatien päässä olivat 200W, ja lopulta hiekkatieltä parkkipaikalle käännyttäessä 193w, mikä oli 7w enemmän kuin viime kesän parhaimmat tehot tuolla, ja 10-13w mun keskimääräistä tulosta enemmän. Tänään nuo olivat siinäkin mielessä hyvät tehot mulle, kun tiistaina 10km viikkotempossa keskiwatit olivat 206, ja nyt piti kuitenkin vielä juostakin päälle. Mutta kertoo siis siitä, että ei jäänyt hirveesti parannettavaa. 😀

Tämä kuva T2-vaihdosta tiivistää kisan fiiliksen. Nauraen juoksemaan. 😀 Kuva: V. Vilen

Tiesin, että naiset tulee takaa lujaa. Ja juoksin minkä pystyin. Mäkistä hiekkatietä 1,5km päähän ja käännös ympäri. Silloin näin Maijun ja Hannan välimatkan muhun, ei taidan 1,5km riittää, kun molemmat on sen verran kovempia juoksemaan. 600m ennen maalia katoin taakseni ja sieltä ne tulee. Maiju oli jo miettinyt, että matka loppuu kesken, mutta niin vaan tikutti ohi juuri ennen maalia eikä mulla ollut mitään sanomista siinä kohtaa. 😀 Maiju vei voiton tänään, mä toinen ja Hanna kolmas. Saa nähdä mitä seuraavalla kerralla. 😀 Oli kyllä niin mukavaa, ja yhtä mukavaa olisi ollut, vaikka molemmat olisivat ehtineet ohi. Pääasia, että sai hyvän treenin hyvässä porukassa.

Lopputurinat ennen loppuverraa. Kuva: V. Vilen

 

Tulokset

Kaikki omat Supersprinttiajat. Ennen Joroista (12.7.) passailtu pyörässä ja juoksussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.