Hae
Ninnin energianurkkaus

FTP-testissä uusille lukemille

Oon odottanut FTP-testiä jo pitkään. Se on sen verran kova rypistys, etten ole voinut sitä tehdä talven enkä kevään aikana, etten kuormita kroppaa liikaa. Muulla IM-tiimin porukalla se on ollut jo muutaman kerran tänä vuonna.

Testi oli ohjelmassa huomenna, mutta hierojan vuoksi jouduin vähän vaihtelemaan treenien paikkoja ja tein sen jo tänään.

20 min verra
3 x 1 min cad 100, 2 min palautus
5 min verra
5 min kovaa
5 min verra
20 min all out
10 min verra

Oon tehnyt kaksi FTP-testiä ennemmin, ja molemmat valmentajan valvovan silmän alla:
10/2015: Keskisyke 182, maksimisyke 190 ja watit 193.
03/2016: Keskisyke 176, maksimisyke 186 ja watit 197.

Kiitos uintiseuralle! <3

Nyt tiesin 10 kilometrin tempon perusteella, että tehojen pitäisi olla reippaasti yli 200. Mutta paljonko jaksan yrittää pitää 20 minuuttia, ja mitä kun kukaan ei käske ja valvo. 😀 Mietin jo, että kysynkö Kaitsulta, että mitä lukua lähden tavoittelemaan. Mutta päätin pärjätä itse, ja otin lopulta tavoitteeksi 215-220.

Kovasti sai töitä tehdä, ja lopputulos oli 220W. 🙂 Tämä lukemahan ei täysin kerro mitään, koska myös paino (ja sukupuoli tietty) aina vaikuttaa tulokseen. Mutta ensimmäistä kertaa meni 3w/kg rikki. En ole hetkeen käynyt puntarilla, mutta viimeisen lukeman (68) mukaan tarkoittaa 3,2w/kg. Ja vaikka paino olisi kilo alas tai ylös, niin olisi sama 3,2. Keskisyke 176, maksimisyke 187. Mutta siis +23 wattia reilussa vuodessa, jee! Wattbikella ajettu siis kaikki kolme testiä.

Kysyin Kaitsulta, että mitä veikkaa uudeksi lukemaksi ja sieltä tuli, että kahden watin tarkkuudella 218W. No menihän nappiin! Hyvin se kyllä tietää. 😀

Piti itsekin testata lautaa ekaa kertaa, todella kiva!

Kuvitus viime viikolta, kun olin Sannan mökillä treenaamassa.

2 kommenttia

  1. JM kirjoitti:

    Cogganin testissä se 5min ei ole ”kovaa” vaan ”all out”. Tällä ei tosin ole merkitystä oman kehityksen seuraamisessa jos FTP-testin tekee aina samalla tavalla. Hyvä tulos ja onnittelut kehityksestä ja hyvästä kisatuloksesta!!!!

    • Ninni kirjoitti:

      Joo, totta! 🙂 Ja taitaa olla siinä 5min all outin ja 20min all outin välissä 10min verraa. Mä oon tehnyt tuon 5min aina 90-95% teholla. Joten verrattavissa siis toisiinsa. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *