Hae
Ninnin energianurkkaus

Viimeistelytreeni Hampuriin tehty!

Eilen oli viimeinen pitkä yhdistelmätreeni ennen Hampurin ironmania. Aqua Plussan yhteistreeni oli Särkijärvellä. Paikalla oli Hampuriin lähtijöiden lisäksi Turkuun Challengen puolimatkan kisaan lähtijöitä. Mä lähdin paikalle myös, niin kuin aina viimeistelytreenit oon käynyt porukassa tekemässä.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Neljä kertaa Supersprintticupin uintireitti ympäri Kaitsun ja Johannan peesissä, joku 1800m tuli uintia.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Sitten 100km pyörälenkille. Nousevavauhtinen lenkura, nousua viitisensataa metriä. Olin kuvitellut, että oon hyvin palautunut ja yllätyin todella, että heti alusta asti oli tukkoiset reidet ja pohkeet. Sanoin siitä ääneen, ja enpä onneksi ollut ainut. Ensimmäinen 40km miesten peesissä, sitten nostettiin vauhtia ja jatkettiin Hannan kanssa matkaa kahdestaan. Viimeiset 30km omia vauhtejamme. Tuli jopa pysähdyttyä yhden valokuvan takia, kun oli niin hienot vesiputoukset!! 😉 Pyörässä sain haluamani tehot, mutta alamäkien polkemista pitää vielä opetella. Maksiminopeus oli kyllä 61km/h, joten oon mä ainakin yrittänyt! 😀

Juoksu viha-rakkaussuhteen saanutta Särkijärventietä pitkin. Jos mä juoksen mun normaalin kympin lenkkini, niin nousumetrejä kertyy 10. Jos haluan enemmän nousumetrejä, niin juoksen meiltä Halliskan kuntoradalle, kierrän 5km lenkin ja juoksen takaisin. Tulee 9km matkalla 50m. Se on paljon. Uimarannalta Särkijärventien päähän ja takaisin on 6km ja nousumetrejä 60. Se kolme kertaa tekee 18km ja 180nm, välissä aina juomatauko ja loppuun vielä 2km, että tulisi 20km täyteen.

Ensimmäinen kierros meni ihan ok, kasteltiin päät järvessä. Oli lämmin! Toinen kierros oli paha. Muistissa oli edellinen pitkä yhdistelmätreeni lämpimällä kelillä, johon sisältyi tuskaiset 12km sitä hullua tietä pitkin. Kirosin aika monta kertaa ylämäissä, onneksi sain Hannasta seuraa. Kolmannelle kierrokselle Hanna nosti vauhtia. Mäkin, mutta en pystynyt samaan nostoon. Kolmas kierros oli helpompi kuin toinen, kiitos kofeiinigeelin ja suolan! Ja loppuun asti sain pidettyä Hannan selän näkyvissä, siitä olin tyytyväinen!

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

On tuo niin rankka maasto tällaiselle tasamaan tallaajalle. Mä niin vihaan sitä ylösalastietä, mutta treenin jälkeen oon tietty tyytyväinen, että sain sen tehtyä. Mutta kyllähän tuo vähän henkistä puolta kyllä syö, kun juoksu on vaikeaa. Mutta toisaalta taas vahvistaa henkistä puolta, kun jaksaa loppuun asti. Viimeisellä kierroksella päätin, että yhtäkään kävelyaskelta en saa ottaa, muuten ironmanista ei tule mitään. 😀 18km tuli lopulta juostua, en olisi saanut nostettua vauhtia vipalle kahdelle kilsalle, joten 18km sai riittää.

Uinti 0:29, pyörä 3:17 ja juoksu 1:47.

Tänään puoli tuntia juoksua ja maastopyöräverraa päälle. Mä oon tehnyt kaikki pyöräverrat kotona joko maastopyörällä tai wattbikella. Samoin kuin kevyet pyörät maastopyörällä. Siksi, että vauhti pysyisi hiljaisena ja syke todella alhaalla. Täytyy sanoa, että olihan raskasta juoksua. En ole muutenkaan aamutreenaaja, joten se vaikutti vielä lisää. Pari päivää aikaa palautella, ja tiistaina pyörätestiin. Alunperin oli tarkoitus tehdä yhdistelmätesti (pyörä + juoksu), mutta tehdään pelkkä pyörätesti. Juoksuvauhti on sitä mitä on. 😀

2 kommenttia

  1. -Katri- kirjoitti:

    Heh, tunnistan tuon vihasuhteen mäkiin. ? Mä en vihaa mäkiä erityisesti, mutta haluan aina juoksukisan mahdollisimman tasaiseen maastoon. Sen lisäksi pk-juoksua on ärsyttävä tehdä, kun joudun aina kävelemään ylämäet, jos haluan, ettei syke karkaa yhtään vk:lle. Toisaalta taas mäet tuo kivaa vaihtelua, jos sykkeillä ei oo niin väliä. Ja joo, ehkä kun väliaikaisena kotimaana on Sveitsi, ei kannatakaan valittaa mäistä… ?

    Hyvin sulla kulkee kohti Hampuria! Nyt vaan terveenä loppuaika. ?

    • Ninni kirjoitti:

      Luulin, että olin sulle jo tähän vastannut, mutta ei sitä täällä näy. :/ Hih, kun sä sieltä joskus kotiin palaat, niin et enää pidä teidän mäkiä minään! 😀 Joskus ne tosiaan on kivaa vaihtelua, mutta sitten ei saa kattoa sykettä eikä vauhtia!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.