Hae
Ninnin energianurkkaus

Finntriathlon maalisleiri Vierumäellä

Ilmoittauduin mukaan Finntriathlonin maalisleirille Vierumäelle, koska tarvetta oli päästä viikonlopuksi kunnolla irti arjesta ja rentoutumaan. Mikäs sen parempaa kuin oman harrastuksen pariin! Tosin tiedossa oli aktiivinen viikonloppu, eli ei mitään lepoa. Mutta ajatukset arjesta toisaalle. Valmentajina leirillä toimivat Antti Hagqvist, Tiina Boman ja Mira Leskinen.

Lähdin perjantaina kohti Vierumäkeä ja pysähdyin ensin Aqua Plussan testiasemalla hakemassa mun hienon uuden pelipaidan! 😀 Numero 11 tarkoittaa, että olen aloittanut triathlonin vuonna 2011 ja että täysmatkan tavoite on alle 11. Se tapahtuuko se tänä vuonna vai jonain tulevista riippuu tietenkin kunnosta. Ennätys 11:23 on vuodelta 2016. Mutta joka kerta paidan päälle vetäessä muistaa, että miksi treenaa. 😉

Sen jälkeen kävin ostamassa pyöräkauppa Signaturesta varaamani uudet lyhyemmät kammet. Ja nyt olisi muuten Rotorin 3D24 172,5mm pitkät kammet myytävänä. 😉 Kun kampien pituus lyheni paljon, niin tsekattiin samalla ajoasentoa. Ostin myös Tommi Martikaisen kirjoittaman uuden Kehity pyöräilijänä -kirjan samalla. Sitten matka jatkui kohti Vierumäkeä.

Taru tuli Lahdesta mun huonekaveriksi. Leiri alkoi klo 17.30 yhdistelmätreenillä. Pyörää ja juoksua nousevavauhtisesti pk1 – vk2. Noin kahden tunnin treeni, jonka jälkeen syömään. Olin nostanut kaksi vuotta pölyttymässä olleen trainerin alas ja ottanut mukaani. Traineri vinkui ja muistin kyllä hyvin nopeasti, että miksi en noista traineritreeneistä tykkää ja miksi ajan sisäpyörätreenit mieluummin wattbikella. 😀 Vaikka nyt oli seuraa, niin pyörän päällä olen mielummin maantiellä. Persus ei kestä sisätreeniä.

Ruoka oli sen verran myöhään (klo 20), että sen jälkeen alkoi uni painamaan, kun olin kuitenkin herännyt jo klo 5.30. Mutta pitkään kuitenkin Tarun kanssa höpistiin ja vaihdettiin kuulumisia. 🙂

Lauantai starttasi klo 7.30 kolmen kilometrin aamulenkillä -13 asteen pakkasessa. Lauantain ohjelma oli hyvinkin tiivis, ja aamupalan jälkeen vietettiin reilu tunti liikkuvuusharjoitteita ja keskivartalovoimaa tehden. Sen jälkeen noin 1,5 tunnin uintitreeniä tekemään. Treeniläiset jakaantuivat viidelle radalle. Kolme ensimmäistä rataa teki samaa treeniä, ja kaksi viimeistä samaa. Nelos- ja vitosradalla keskityttiin paljon peukalo kainaloon -uintiin ja otevaiheeseen. Oon vasta tänä talvena ensimmäistä kertaa ihan oikeasti tajunnut kuinka saan selkälihaksen kunnolla käyttöön käsivedossa, ja tuo uinti teki kyllä hyvää siihen, että asiaa joutui miettimään koko 1,5 tuntia. Suurempi mahdollisuus saada asia sen verran hyvin jakeluun, että tulisi automaattisesti ilman miettimistä ja kiinnittämättä siihen huomiota.

Uinnin jälkeen maistui ruoka! Vierumäellä oli muuten hyvät ruuat, ja gluteenittomuus huomioitu hyvin. Antti piti lyhyen luennon juoksutekniikasta ja sitten siirryttiin tekemään pyöräjuoksutreeniä. Treeni oli ajallisesti samanpituinen kuin edellisenä päivänä ja tehoja oli, mutta erivauhtisia ja -pituisia.

Illalla viimeisenä oli vielä venyttelyt. Pari yötä huonoilla yöunilla ja treenissä tehoja, niin seuraavana yönä unta riittikin sitten melkein 10 tuntia! Teki hyvää!

Aamupalan jälkeen pyörää polkemaan ja juoksemaan 200m kierrosta jälleen ympäri, tällä kertaa pysyttiin peruskestävyysalueella kokonaan. Jaloissa selkeästi jo tuntui parin päivän treenit ja hikeä irtosi enemmän kuin ikinä! Tuo sisärata on muuten yllättävän kova juosta. Perjantaina vähän polvessa tuntui, mutta lauantain ja sunnuntain treenien jälkeen ei onneksi. En tiedä auttoiko asiaan, että juostiin kaltevaa rataa välillä toiseen suuntaan. 🙂

Vielä uintitreeni, jossa oli hyvä palauttaa selkälihaksen käyttö ja otteen haku mieleen, kun selkälihaksissa edellinen treeni tuntui. Vielä myös peukaloa kainaloon, että saadaan korkeaa kyynärpäätä. Lisänä lyhyttä ja kovaa hyvällä tekniikalla. Molempina päivinä uitiin noin 3000m.

Lounas ja leirin lopetus oli klo 13.30. Mukava ja tehokas leiri hyvässä seurassa! Oli kiva tutustua uusiin naamoihin, ja osaa oli tullut seurattua somessa ja nyt näki livenä. Kiitos valmentajille, Tarulle ja kaikille leiriläisille! Kiitos kuvista Taru, Tiina, Kalle ja Mira!

Seuraava treenileiri alkaa 29.4. Mallorcalla! Sinne saan seuraksi Johannan, ja myöhemmin vielä Tarun ja Simon! Sitä odotellessa, ja koska tää aika menee niin kauhean äkkiä, niin piankos sitä lentokoneessa istutaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *