Hae
Ninnin energianurkkaus

Verikoetulokset järkytti

Uusi firma ja uusi työterveys tarkoittaa sitä, että terveystarkastus oli edessä. Mä pyysin labrakokeissa samalla kilpirauhasarvot sekä ferritiinin. Kilpirauhasarvot olivat ok, ja rautavarastot eli ferritiini oli noussut kahdessa kuukaudessa 24 yksiköllä. Se on aika paljon, joten tulos voi olla vääristynytkin. En pitänyt raudan ottamisesta taukoa, eikä crp:tä mitattu (tulehdus nostaa ferritiiniä). Mutta rauta on kuitenkin imeytynyt, sen uskon! Jatkan raudan syömistä, että saan varastot kuntoon. Ne on hyvä olla 80-100, kun on kilpirauhasen vajaatoiminta. Nyt siis 46.

Mutta verikokeet toivat yllärin kolesteroliarvoissa. Huono kolesteroli oli noussut kolmessa vuodessa 1.6 –> 2.7 (viitearvo alle 3), hyvä oli noussut 1.4 –> 1.49 (viitearvo yli 1), ja kokonaiskolesteroli 3.2 –> 4.4 (viitearvo alle 5). Mä olin oikeasti järkyttynyt tuosta huonon kolesterolin noususta! En mielestäni syö kovin epäterveellisesti, oon ollut herkuittakin (karkit, pullat, keksit, sipsit, jätskit) neljä kuukautta, ja liikun myös paljon. Mitä se olisikaan, jos en treenaisi. On ne onneksi viitearvoissa, ja hyvää kolesterolia on hyvin, mutta tuo nousu oli pelottava. Mulla on tähän huonot geenit, joten ne luultavasti vaikuttaa paljon.

Tämä joka tapauksessa sai mut kiinnostumaan entisestään ruokailusta. Siitä mitä suuhuni laitan, kuinka puhdasta ruoka on ja kuinka paljon menee huonoa rasvaa alas huomaamatta. Ja että ehdottomasti painon on nyt tiputtava. Se 5-6kg riittää. Otin yhteyttä tuttuun pt:hen, ja hän lupasi tehdä mulle ruokavalion. Kun ruokavaliossa huomioidaan kevyet ja lepopäivät sekä kovat treenipäivät, niin ei tule niitä hiilarivajeita, mitkä mulle on pahimpia. Ja mitä ite oon syömisiä kirjaillut, niin välillä proteiini jää vähän vähäiseksi.

Ostin Huawein älyvaa’an, mistä automaattisesti siirtyy data puhelimen appsiin. Appsista näkee paino-, rasva- ja lihaskäyrät. Vaaka kertoo siis painon ja rasvaprosentin, ja ohjelma vielä sitten 7 asiaa lisää. Rasvaprosentti on sellaisen lähes 8 pykälää korkeampi kuin mitä Aqua Plussan testausasemalla mitattu prosentti oli kuukausi sitten. Mutta on tuota kuitenkin ihan kiva seurata, kun käyrää piirtää ja selkeästi tietyllä logiikalla eli isompaa heittoa niissä ei ole. Kaikki rasvaprosentit ovat tähän saakka olleet 0,4% sisällä viikon aikana.

Katsotaan miten painon saaminen alas sujuu, ja miten kolesteroliarvot saan paremmiksi. Mukavaa pääsiäistä kaikille! Meillä treeniä on joka päivä, määrää tehdään. Osa Aqua Plussan porukasta lähtee huomenna Lanzarotelle ja ovat siellä 1-2 viikkoa. Huippua reissua!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.