Hae
Ninnin energianurkkaus

Uutta Body Glidea testissä mm. 27km pitkiksellä

Kaupallinen yhteistyö: Onnisport

Aiemmin mainitsinkin, että Go Expo -messuilta lähti kasa BodyGlide-tuotteita matkaan. Viime kesänä ne loppuivat Suomesta kesken ja mä tarvin sitä varsinkin avovesiuintiin välttämään niska/kaulahiertymät. Mitä suolaisempi vesi, sen pahemmat jäljet ilman Body Glidea. Tässä yksi esimerkki meriuinnista, kun itsellä ei ole ollut mitään voidetta.. 😀

Ajalta, jolloin en ymmärtänyt mitä meriuinnissa voi käydä. (2013 Barcelonan aallokossa)

Oon aiemmin käyttänyt siis ihan perus stickejä, joista on markkinoille tullut nyt myös suojakertoimella 30 oleva puikko ”Sun”. Ei todellakaan huono esimerkiksi pitkissä avovesiuinneissa. Noita pitkään jo käytössä olleita olin ostamassa, mutta sain testiini vielä hot-puikon sekä voidemaisen skin gliden. Käytän siis sitä peruspuikkoa niskaan ja kaulaan ennen avovesiuintia, sekä hihattomalla juostessa käsivarsien sisäpuoliin. Toiset käyttää myös pyöräilyn/satulan aiheuttamiin hiertymiin.

Voidemaista vihreän ”Skin glide” purkin oon testannut pitkillä juoksulenkeillä. Sunnuntaina testasin skin glidea kevään pisimmällä juoksulenkilläni, 27km. Samat kengät, samat sukat ja normaalisti rakko oikean jalan sisäreunassa ja molemmissa nimettömissä varpaissa. Olin tosi tosi skeptinen siihen, että tämän kanssa välttäisin rakot. Mutta yllätyksekseni sain todeta, että mulla ei ole rakkoja. Tiesin jo 16km kohdalla, että tästä on hyötyä. Mä mietin jo tuon pitkiksen jälkeen, että ne sekunnit, mitkä menetän ironmanilla ennen juoksuun lähtöä tuon laitossa, niin voitan ehdottomasti matkalla, jos selviän noin pitkälle ilman rakkoja.

Lenkki sujui muuten Eijan kanssa ihan kivasti. Kierrettiin sama Lakis, mitä oon kiertänyt useasti aiemmin. Tässä muutama kevään juoksu:

15.03.2015: 2.41.19, 5:58min/km. Tasavauhtinen.
20.03.2016: 2.34.37, 5:43min/km, syke 161. Tasavauhtinen.
22.04.2017: 2.33.11, 5:40min/km, syke 162. Tasavauhtinen.
21.04.2018: 2.33.59, 5:43min/km, syke 156. Tasavauhtinen.

17km energiatauolla

Tuo syke jäi mietityttämään, että onko mulla kunto noussut vai sykkeet laskeneet. Siksipä ennen Mallorcaa haluan vielä käydä juoksutestissä. Kaksi kuukautta sittenhän tehtiin yhdistelmätesti, mutta mulla pyörän jälkeen sykkeet on aina alempana juoksussa kuin pelkässä juoksussa ilman pyörää. Siksi haluan tämän nyt varmistaa ja tietää, että onko aerobinen kynnys sama kuin ennenkin. Sillä on nimittäin väliä onko se 155-160 vai 160-165. 😉

Niin, ja noita Body Gliden purkkeja oli vielä neljäskin, punainen. Pidempään mua seuranneet tietävät, että mulla on helposti jumiin menevä selkä ja välillä kauratyyny on kovassa käytössä. Nyt oon saanut apua tuosta punaisesta hot-tuubista ”Relief”. Tykkään, kun sekin on puikko, jolloin sitä ei tarvitse levittää käsin. Hot-voidetta, jos jää käsiin pesunkin jälkeen, niin ei oo kiva koskea esim. silmiin.

Nämä kaikki neljä purkkia pakkaan matkalaukkuuni ja nekin pääsee Mallorcan auringon alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.