Hae
Ninnin energianurkkaus

Loistava treenileiri takana!

Viimeinen kirjoitus Mallorcalta. 9 treenipäivää ja 41 tuntia, joten jotain on tullut tehtyä. 🙂 Suurin osa pyörää (n. 30h) ja uintia sekä juoksua molempia viitisen tuntia. Loistava leiri, mutta niin ihana mennä kotiin perheen luo! <3

Muutaman sadepäivän vuoksi jouduimme siirtämään vuorille menemistä sunnuntaille. Vähän valmiiksi tuntui jaloissa kuormaa, mutta ei haitannut.

Pollencasta Llucille matkalla.

Nousumetrejä ensin tuhat alle, sitten Coll dels Reis -vuorelta alas Sa Calobran satamaan serpentiinitietä 9,5km. Sen jälkeen sama tie ylös 7% nousua sen verran mitä jaloista lähti. Ohjelmassa oli merkintä, että ftp-arvolla. En saanut kuitenkaan jaloista sataa prosenttia puristettua, mutta onneksi edes 97%. Ajoin ylös asti Coll dels Reis -merkille, eli siihen on nyt ensimmäistä kertaa aika kellotettuna. Kuulin hotellilla (täällä on Lahdesta kasa triathlonisteja!), että aiemmin matkalla (800m ennemmin) oli ollut finish-kyltti, johon osa porukasta ajoi. Stravasta onneksi sai kyseisen pätkän ajankin tsekattua. Vaihteet loppui triathlonpyörästä kesken, ja pitää vielä lisää opetella mäkiä ajamaan. 😀

Tämä vanha suunnistaja luki karttaa vähän väärin, ja kiersimme ylimääräisen lenkin. Ohjelmassa oli vielä Sa Poblan tasamaan pätkä eli n. 9km ftp 80% arvolla. Täytyy sanoa, että kun ajoaika on tuossa vaiheessa 5h 55min, niin aika tuskaa oli tuottaa voimaa jaloista. Kuvittelin, että mun pitää saada watteja 173 ja olin pettynyt, että sain vain 170. Hotellilla tarkistin, että lukema olisi pitänyt olla 163 wattia. Hah, ajoin siis liian lujaa! 😀 Vielä 20min juoksuverraa päälle tönköillä jaloilla.

Tänään puolestaan oli 20km juoksulenkkiä, ja vähän hirvitti, että miten kulkee, kun rasitusta oli alla enemmän kuin tarkoitus oli. Tai siis, kun ohjelmaa oli muutettu, eikä ollut alunperin tarkoitus juosta tätä pitkistä im-vauhtia Sa Calobra -päivän päälle. Mutta niin tyytyväinen oon, että se onnistui omaan tavoitevauhtiin, vaikka alku lohduttomalta vaikuttikin. 5:46min/km oli vauhtia ja syke aerobisella kynnyksellä.

Bongattiin jo monta päivää sitten mainos yhdestä ravintolasta, että sieltä löytyy mm. gluteenitonta pizzaa. Silloin päätettiin, että viimeisenä päivänä käymme siellä. Moma bar restaurant oli paikan nimi, ja oli kyllä hyvää pizzaa tai sitten mulla oli vaan älytön nälkä! 😀

Muutama kuva vielä alla hotellista. Täällä on muuten mm. sauna. Siellä käytiin ensimmäisen sadepäivän treenin jälkeen. Yhdeksästä päivästä kolmena tuli vettä, mutta kaikki ohjelman treenit sain silti tehtyä. Tosin tosiaan vähän eri järjestyksessä, koska vuorilla on liukasta sateella.

MUOKS. 27.5.2018: Sa Calobra nousi 92% wateilla, ja Sa Poblan suora sen päälle jäi wateista, kuten alunperin olin ajatellut. Lenkin jälkeen laskin arvot vanhasta ftp-arvosta, enkä uudemmasta.

2 kommenttia

 1. Marianne kirjoitti:

  Googlen kautta tämän postauksen löysin, jonka vuoksi vähän myöhässä kommentoin 🙂
  Mutta kysyisin ajoitteko siis ryhmässä ja miten tri-pyörä toimi tässä hommassa?
  Itse olen juurikin Mallorcalle lähdössä treenaamaan ja omaa pyörää mielellään ottamassa mutta tuo tri-pyörä ryhmäajossa pohdituttaa

  • Ninni kirjoitti:

   Hei, tuolla reissulla me oltiin kaverin kanssa kahdestaan. Ei siis ajettu porukassa. Mutta 2016 Mallorcalla leirillä oltiin porukalla, ja silloin joko pidettiin turvaväliä seuraavaan tai sitten jos oli lähellä, niin ajettiin ylhäältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.