Hae
Ninnin energianurkkaus

Juoksuvauhdin henkinen raja ylitetty

Ihminen, tai ainakin minä, mistäs mä muista tiedän. 😀 No kuitenkin, jännä tuo oma mieli ja kuinka paljon henkisesti helpottaa joku tietyn rajan ylitys/saavutus. Instagramin puolella jo tästä laitoinkin, että sunnuntaina juoksin tämän kesän ensimmäisen kilsan alle 5min/km vauhtia. Kun meillä on ollut nousevavauhtisia tai kovia juoksuja, niin vaikka kuinka oon yrittänyt, niin en vaan ole päässyt tänä kesänä vielä alle vitosen vauhtia. Mikään yksittäinen radalla juostu kilsa ei mulle ole ollut mittarina, vaan normaalit kovat tai nousevavauhtiset asfalttijuoksut.

Juoksu kun on itselle se vaikein laji, ja kun ei pääse edes edelliskesän vauhteihin, niin kyllähän se syö. En voi kieltää sitä. Mutta toki oon itselleni muistuttanut monta kertaa henkisesti raskaasta talvesta ja keväästä (työkuvioiden muutos, lasten jutut..) sekä siitä, että kauden päätavoite on vasta lokakuun alussa. Jos normaalisti ironman on ollut elokuun puolessa välissä, niin 3,5 kuukautta sitä ennen on toukokuun alku. Nyt käytännössä eletään siis vasta toukokuun alkua. 😀

No siis sunnuntaihin palaan. Ohjelmassa oli kaikkea kolmea lajia nousevavauhtisesti. Viimeisenä lajin tapaan juoksu. 8km ja jokainen kilometri edellistä kovempaa. Laskin ensimmäisen kilometrin vauhdin niin, että viimeinen olisi 5min/km. Tähän asti kaikki nopeat kilsat ovat olleet 5:07 tyylisiä vauhteja. Mutta eilen viimeinen kilsa oli 4:56, ja se teki henkisesti todella hyvää! Vitonen on mulla aina tietynlainen raja, sitä kovemmat juoksut on aina kovan takana. Mutta nyt tämä teki erityisen hyvää! Oon pari vuotta sitten juossut 6km 4:48min/km vauhtia, joten sitä kohti!

Tuli jopa ensimmäistä kertaa sellainen olo, että no okei, voin mä lähteä Lahteen puolimatkan kisaan tulevana viikonloppuna. Niin iso merkitys tuolla oli. Ihan hölmöä etten sanoisi! 😀

Lahdessa on tosiaan viikonloppuna Ironman 70.3 eli puolimatkan kisa. Ensimmäinen ironman-organisaation tapahtuma Suomessa. Siitä löytyy oikein Yle Areenassakin livelähetystä! Hieroja kysyi tänään tavoitetta kisaan, mutta sanoin, ettei sellaista ole. Kun sais todella hyvän ja kovan treenin. Salaa toivon, paitsi nyt en enää salaa :P, että saisin juostua alle 5:30min/km vauhtia. Onnistunut uinti, onnistunut pyörä ja hyvä juoksu. Siihen oon tyytyväinen. Lahden reitti pitäisi olla helpompi ainakin juoksuosuudelta kuin Joroisissa, missä olen viime vuosina puolimatkat tehnyt. Puolimatkan ennätys on viime kesältä 5h20min. Tähän kisaan ei tavoitteita, laitetaan niitä sitten Joroisiin ja Barcelonaan.

Tämä kisa on muuten iltakisa, eli startti on vasta klo 16. Outoa, mutta kivaa!

(Kuvitus Ylläksen reissulta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.