Hae
Ninnin energianurkkaus

Challenge Turku sittenkin kisakalenteriin!

Tällä viikolla jalka on tuntunut paremmalta kuin aiemmin, ja olen päässyt juoksemaan. Tiistaina juoksin 5km, ja vain lopussa oli tuntemuksia. Kävi jo mielessä, että josko osallistuisin Challenge Turun puolimatkalle. Torstaina oli juoksu 10x200m, ja loppuverrassa otti jalkaan jo sen verran, että kävelin enimmäkseen. Vaikka radan sijaan tein treenin hiekkatiellä. Totesin, ettei Turkua. Eilen puolestan juoksin 6km ja totesin, että ehkä Turkuun. 😀 Mitä näillä tiistain ja lauantain juoksuilla oli eroa torstaina juoksuun, niin torstaina juoksin kovempaa ja alla ei ollut pyörätreeniä lämmittelynä.

Tänään oli vuorossa 15km, josta kymppi rauhallista ja vitonen reippaampaa kilsan vetoina hyvillä palautuksilla. Alle ei siis pyörää, joten vähän mietitytti, että mitä juoksusta tulee. Mutta juoksin kympin täysin kivuitta, ja liitelin fiiliksissä, että saan toisen puolimatkan tälle kesälle kalenteriin mahtumaan. No ensimmäinen kovempi kilometri puolessa välissä ja kivut ilmestyi. Totesin, ettei Turkua. Kivut kuitenkin hävisi ja sain todella hyvän treenin aikaiseksi. Tai toki olisin mielellään juossut lujempaa, mutta näiden juoksukilsojen vauhdeilla ei voi vaatia kauheasti. Juoksun jälkeen voisi kuvitella pahempaakin jomotusta.

Sain siis tehtyä tällä viikolla jokaisen juoksutreenin, mitä ohjelmassa oli. Montaakaan juoksukilometriä ei ole Lahden ironman 70.3 -kisan jälkeen tullut, ja kisasta on nyt viisi viikkoa. Mutta kyllä tuossa Kaitsun kanssa soiteltiin, ja sovittiin, että voisin laittaa Turkuun ilmoittautumisen sisään! Jee! 🙂 Täysmatkaa ajatellen siitä tulee tosi hyvä kova treeni, millaista yksin ei ikinä saisi aikaiseksi.

Tänään oli aamupäivästä lämmintä 20-22 astetta, ja juoksin joen varressa treeniäni. Kolmen kilsan välein upotin pääni jokeen, helpotti kummasti juoksua!

Olen vielä huomenna yhteydessä Minna-fyssariin, josko hän ehtisi jalat ottamaan LPG:llä tulevalla viikolla. Mulla on tuo kipeän jalan pohje todella tukossa, joten olisi hyvä saada se auki. Turun kisahan on siis jo viikon päästä.

6 kommenttia

 1. Valeria kirjoitti:

  Jee, mahtavaa! Ite oon menossa elämäni ensimmäiseen triathloniin Turussa, matkana sprintti 🙂 Olisiko sulla jotain hyvää infoa vielä aloittelijalle, mitä pitää ottaa huomioon, lämmittelyistä, tankkauksesta, varusteista, vaihdoista? 😀 Kaikki vinkit otetaan vastaan! Jännittää ihan liikaa nyt jo 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Mulle ei jostain syystä oo tullut ilmoitusta kommentista sähköpostiin! Onneksi näin nyt tämän, enkä kisan jälkeen!! Ihanaa, tsemppiä oikein kovasti! 🙂 Mä käyn yleensä lämmittelemässä uiden, jotkut käy vähän juoksemassa. Vaihdot kannattaa miettiä etukäteen, että mitä teet, kun tuut vaihtopaikalle. Matkalla vaihtopaikalle ota uimalakki ja uimalasit pois, ja jos sulla on märkäpuku, niin riisu sen vyötärölle. Sitten pyöräkengät/lenkkarit jalkaan, kypärä ja aurinkolasit päähän ja menoksi. Pyörällä kannattaa ottaa vähän jotain energiaa, mihin oot tottunut (energiajuoma, energiageeli, tai vaikka juotava piltti). Ja vaikka pyörän lopussa vielä vähän juoda, niin juoksu sujuu nopeammin, kun ei tarvi heti pysähtyä. Jos teet sprintin ihan fiiliksellä, niin sykkeet on alempana, mutta jos teet sen täysillä, niin varaudu että tuntuu pahalta, mutta on nopeasti ohi. 😀 Tsemppiä vielä!!

 2. Valeria kirjoitti:

  Kiitos kommentista 🙂 Tsemppia myös sulle ja innolla lueskelen sitten miten sujui! 🙂

 3. Valeria kirjoitti:

  Ihanaa kun kysyit! Mulla on paljon kerrottavaa ja kuule, meni melkei tavoiteaikaan! Tavoite oli 1:40, ja tulos oli 1:43! Oon niin ylpeä, ens vuonna uusiksi ja tavoite on nyt asetettu 1:30 😉

  Uintiin meni 15:56, mikä oli pettymys. Lauantaina oli aika kova vastatuuli ja aloin kesken uinnin kelaamaan ”mitä jos menee vettä keuhkoihin, kukaan ei edes huomaa että mä hukun tänne ku täällä on nii pal ihmisiä?!” Sit aloin panikoimaan ja oli pakko vaihtaa rintauintiin (pää pinnalla!!). Sit ku uin takaisinpäin ni suurimman osan vedin vapaauintia kun aallot tuli silloin takaapäin. Mutta jatkossa siis: pitää harjoitella enemmän avovedessä, se on niin erilaista ku uimahallissa, ei sitä edes käsitä ennen ku on kokenut! 😀

  Pyöräily oli 49:20, mikä oli hiukan mun tavoitetta hitaampi. Pyrin pitää keskivauhdin 25km/h, mut lopulta se oli hiukan alle. Tässäkin puuskittain tullut vastatuuli oli paha. Mut muuten pyöräily sujui hyvin eikä tuntunu pahalta, olisin siis ehkä voinu päästellä kovemminkin. Pyöräily on kuitenkin mun ehdoton inhokki, jota oon myös treenannut tosi vähän.

  Juoksu oli 29:20, mikä on mun ennätys! Jee!! Juoksu tuntui tosi tuskaiselta varsinkin siinä 2-3km kohdalla, mietin tosissani että ”jos hetken kävelen”, mutta onneks en tehnyt sitä. Kannustukset auttoi ja 3km jälkeen lähti vähän paremmin rullaamaan. Mutta täyttä tuskaa koko 5km hah 😀

  Lisäks mun piti omaan Garminiin tallentaa toi triathlon, mutta heti ekassa vaihdossa ku otin märkkäriä pois ja kädessä uimalakki, uimalasit ja toi kello, ni painelin vahingossa kaikkia nappuloita ja koko triathlon-treeni meni kankkulan kaivoon. Ens vuonna uus yritys! 😀

  Sen verran kans kehun tota kisaa, että kaikki oli tosi selkeetä (jännitin ehkä eniten vaihtoja, että niissä munaan jotain!) ja se kannustus mitä juoksuosuudella kuuli, se oli ihan PARASTA! Hyvä Turku 🙂

  Ja noi sun triathlonit, huh! Mun mielestä toi puolimatka on jo matkana ihan hullu, mutta vielä tollaisella ajalla ku sulla! Aivan yli-inhimillistä heh 😀

  • Ninni kirjoitti:

   Jee, niin mahtavaa! Isot onnittelut!! Kiitos ihanasta raportista! <3
   Ja hei muista, siitä on seitsemän vuotta kun mä tein ensimmäisen sprinttini. Sullakin meno on varmasti seitsemän vuoden päästä erilaista. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.