Hae
Ninnin energianurkkaus

Kunto on nyt tehty

Viime sunnuntaina ohjelmassa oli kova pyörätreeni, jossa oli erivauhtisia pätkiä ja matkaa kertyi lenkille yhteensä 130km. Olin tekemässä tätä treeniä Sastamalassa valmentajan Kaitsun kanssa. Treeni oli tarjolla kaikille Barcelonaan lähtijöille, mutta mä olin ainoa paikalle päässyt. Aamulla klo 9 oli vain kuusi astetta lämmintä, joten kovasti sai miettiä, että mitä laittaa päälle. Ei voi laittaa vaatetta liikaa, kun pyöräilystä ei tuu mitään, mutta liian vähäkään ei tietenkään voi pukea.

Kevyet pätkät tulin Kaitsun peesissä, mutta en ihan takarenkaassa kiinni kuitenkaan, vaan isommalla peesivälillä. Kovat pätkät mä ajoin edellä. Treeni oli loistava, ja tulin viimeisen 22km ftp82% arvolla. Treeni oli oikein onnistunut, osan pätkistä ajoin kovemmilla tehoilla, mitä piti. Päälle vielä 10km juoksu. Kun pääsin autolle, niin istuin jalkakäytävän reunalla hetken ihan vain puhaltamassa. Olihan päivä! 🙂

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Tuosta treenipäivästä piti ja sai alkuviikosta toipua, mutta eilen ja tänään on tehty viimeiset pitemmät kovat treenit. Työviikko on ollut normaalia raskaampi ja ylitöitä on kertynyt kaikille muille päiville paitsi perjantaille. Silloin oli lopetettava ajoissa, että ehti tekemään satasen pyörää ennen pimeää. Lähtö venyi puoli neljään, kun alkoi satamaan vettä. Tuuli oli normaalia kovempi, mutta ei myrskylukemissa kuitenkaan. Sain vettä heti alkuun niskaan, 8km kohdalla käännyin takaisin kotiin. Kylmä, sade ja vastatuuli. Aattelin, että teen treenin sisällä, vaikka siitä tulisi rankempi kuin ulkona tehtynä. 200m ja käännyin taas toiseen suuntaan, yritän ainakin ensimmäisen 30km pätkän ajaa ulkona ja sitten siirryn tarvittaessa sisälle.

Oli vaikeaa, en saanut pidettyä edes niitä tehoja, millä pitäisi ironmanilla ajaa. Välillä iisimpää pätkää ja tehojen nosto, mutta tehot oli ihan kateissa. Pysähdyin jo tien varteen kesken vedon, ja mietin, että soitanko Kaitsulle, että jätänkö treenin kesken ja teen seuraavana päivänä, kun ei tästä tuu mitään. Mietin, että onko jalat niin tyhjät edellispäivän voimatreenistä, vai mikä on. No en soittanut, vaan aattelin vielä kokeilla, ei oo lauantainakaan hääviä pyöräillä 8-9 m/s tuulessa eli sisätreeni taitaisi siitäkin tulla. Yhtäkkiä tapahtui jotain, ja hommasta tuli helpompaa. Ajoin reilun 5km pätkää edes takas, ja tämä helppous jalkoihin tuli vastatuulipätkällä. Olin ajanut 45km siinä kohtaa, ja loput tehopätkät sain tavoitetehoilla ajettua, ja ne oli alkuperäisiä kovempia tehoja. Hitsit oli hyvä fiilis, että tein treenin loppuun, vaikka alku näytti todella pahalta.

Kuva: Aqua Plus / Tuuli

Tänään sitten oli nousevauhtinen 20km juoksu. Eijalle tässä kohtaa jo kiitos, että piti vauhtia yllä! Jotenkin mun on helppo lähteä tekemään pyörätreeniä, eikä tavoitewatit pelota yhtään. Juoksutreenit hirvittää ja etukäteen en usko, että saan vauhteja pidettyä yllä. Juoksun kanssa on itseluottamuksen puutetta. Nytkin olin varma, etten saa kympin jälkeen vauhtia nostettua.

Alkuun vastatuuleen, sitten myötäiseen, sivuttaiseen ja myötäiseen. Viiden kilometrin välein vauhdin nostoa, ja 16km meni tavoitevauhtia, sitten jäin vauhdista. 17km jälkeen alkoi olla tuskan takana, takareidet niin kireät ja hapotti kunnolla. Lopetin treenin puoli kilometriä ennen kuin piti, kun en pystynyt enää näillä kintuilla vauhtiin. Oon tyytyväinen kuitenkin treeniin, vaikka tunnollisena treenin tekijänä jälkeenpäin vähän harmitti, etten yrittänyt viimeistä kilometriä vielä puskea loppuun asti. 😉

Kuva: Aqua Plus / Kaitsu

Nyt ei pysty enää treeneillä nostamaan kuntoa, eli se on nyt tehty. Seuraavat kaksi viikkoa on lyhyempää treeniä, ja aletaan valmistautumaan itse the päivään. Huomenna on ansaitusti lepopäivä! En muista milloin viikonloppuna olis ollut vapaata. Mitähän sitä tekis? Jos aloittais aamulla kunnon siivouksella, tasoilla on ihan liikaa pölyä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *