Hae
Ninnin energianurkkaus

Energiasuunnitelmaa

Triathlonin täysmatka on sen verran pitkä suoritus, että se vaatii etukäteen energioiden miettimistä. Jos ei ota pyörän aikana tarpeeksi energiaa, niin juoksu tulee olemaan floppi. Viime vuonna mulla energiat riitti hyvin juoksussa sinne 26km asti, mutta sen jälkeen ne loppu. Ne loppu jopa niin, että piti elämäni ensimmäistä kertaa ottaa tarjottu pikkumukillinen redbullia. Mä en koskaan juo energiajuomia, ne haiseekin niin pahalle. Mieskin kommentoi, että nyt oli tosi kyseessä, kun mä sitä otin. 😀 Mutta tämä johtui siitä, että en ottanut juoksussa tarpeeksi energiaa.

Mutta joo, taas on täytynyt vähän laskeskella, että paljonko sitä energiaa täytyy ottaa ja mistä sen ottaa pyörän aikana ja mistä juoksun aikana. Mä näytän teille mun suunnitelman pyöräilyyn. Siinä sen pitäisi olla niin kuin suunnittelen. Juoksussa energiageeli ei uppoa enää puolen välin jälkeen, siihen täytyy varautua.

Sanotaan, että vähintään 1g per painokilo pitäisi hiilihydraattia saada sisään. Uinnissa ei tietenkään saa energiaa syötyä eikä juotua, joten geeli pitää ottaa heti pyörävaihdossa.

Tuossa on mun suunnitelma 5,5h pyörälle. Oon laskenut 70g hiilaria tuntiin. Juoksussa sitten vähemmän. 11 geeliä, joissa yhdessä on 22g hiilaria. Lisäksi 4 puolikasta banaania, yksi energiapatukka ja kaksi pullollista urheilujuomaa. Noista kaikista tulee n. 395g hiilaria. Siinä jos joku jää välistä, niin ei haittaa.

Pyöräilyyn pitää olla siis ajallisestikin selkeä suunnitelma. On ihan turha suunnitella esimerkiksi, että ottaa geelin 25 minuutin välein. Voin kertoa, että siinä kohtaa, kun pyörää on takana neljä tuntia, niin et enää tiedä moneltako oot viimeksi ottanut ja monelta pitää seuraavaksi ottaa. Siksi otan geelin puolelta ja tasalta, energiajuomaa vartin yli ja varttia vaille. Banaanin puolikkaat huoltoasemilta ja pullot vaihtoon puolessa välissä. Selkeää, muuten unohdat ittesi. 😀 Tämäkin on opittu kantapään kautta. On kiva alkaa laskemaan reilun neljän tunnin kohdalla, että 25, 50, 1:15, 1:40, 2:05, 2:30.. mihin mä jäin, ja alusta. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *