Hae
Ninnin energianurkkaus

Terkkuja Espanjasta!

Tiistaina saavuttiin pitkän matkustuspäivän jälkeen Calellaan, joka on n. 50km Barcelonasta pohjoiseen. Ollaan yötä Hotel Presidentissä, jossa oon nukkunut kyllä huonosti. Seinät on nimittäin pahvia, kuuluu hyvin läpi kaikki äänet. Ja mä oon tosi herkkäuninen. Aattelin, että kun porukka alkaa hotellissa vaihtumaan eläkeläisistä kisaajiin, niin ehkä unen määrä lisääntyisi kisaa kohden, eikä iltatanssit pidä hereillä. 😀 Mutta viime yönäkin joku kävi vessassa klo 3.36 ja siitä sitten tasaisesti. Klo 5.57 vastapäiväisessä huoneessa joku koputteli kaverin ovelle, ja juttelivat isoon ääneen. Huoh.

Keskiviikkona oli lyhyttä triathlontreeniä, eli kaikkia lajeja vähän. Uinti on se, mikä eniten jännittää. Olin Calellassa puolimatkan kisassa vuonna 2013, ja silloin oli ihan älytön aallokko (videolinkki uinnin lähtöön), joten hirvitti etukäteen, että mitä se nyt on. Aallot eivät ole olleet läheskään samanlaiset mitä silloin oli, ja oon päässyt joka päivä uimaan. Vesi oli suolaisempaa torstaina kuin keskiviikkona, en tiedä voiko olla mahdollista. Mutta torstaina kyökkäsin kunnolla ensimmäisen kerran. Muuten uinti on ihan ok, mutta en saa samanlaista otetta veteen kuin kotona. Tuntuu, että aallot kääntää vähän kyljelleen, jolloin käsivedon alkaessa en ole täysin mahallaan ja käsivedosta tulee huono. Oon uinut 1:09 kahdessa edellisessä täysmatkan kisassa, ja nyt oon ajatellut, että kun pääsis siihen 1:10 aikaan. Muutaman uintikokemuksen perusteella ei tunnu enää tuo mahdolliselta, mutta sunnuntaina näkee, että miten se lopulta sitten menee. 😉

Tehtiin tuonne aallokkoon keskiviikkona muutama starttiharjoitus, ja ensimmäinen oli täydellinen mahalasku. Sukellus ekaan aaltoon ja se oli väärin se, koska vesi lähti alta ja maha viilsi pohjaa. Oi, että saatiin hyvät naurut! 😀 No seuraavat kaksi meni huomattavasti paremmin, mutta katotaan miten lähtö kisassa sitten sujuu. Eilen kun oli taas isommat ja erilaiset aallot, niin lähtö piti toteuttaakin eri tavalla.

Kuva: Jarmo Kuusela

Torstaina ilmoittautuminen aukesi neljältä iltapäivällä ja jonot oli pitkät, mutta rannekkeella odottaminen palkittiin. Lisäksi saatiin numerolappu sekä reppu. Reppu oli laukkumallinen selkään laitettava. Ihan kätevä! Reppu on se tärkein juttu näissä, koska sillä on tunnetusti monta sataa euroa hintaa. 😛 Nyt tuli siis kallis käsilaukku!

Kuva: Jarmo Kuusela

Kuva: Jarmo Kuusela

Perjantaina oli kisainfoa, ja mieskin saapui paikan päälle illalla. <3 Tänään pyörän katsastus sekä sen ja vaihtopussien vieminen vaihtoalueelle odottamaan huomista kisapäivää. Muuten lähinnä vaan nämä pari päivää on ollut ajan kuluttamista ja syömistä.

11.23 oli mun aika Kööpenhaminassa kaksi vuotta sitten, viime vuonna Hampurissa 11.46. Joten ennätys tavoitteena, ja jos nappiin menee, niin alle 11h. Se tarkoittaisi suunnilleen 1:10 uintia, 5:25 pyörää ja 4:10 juoksua + 15min vaihtoihin. Vauhteina se on pyörässä 33,2km/h ja juosten 5:55min/km. Tuo on sellainen tavoite, että sen eteen täytyy tehdä paljon töitä ja kisassa ei voi höntsäillä yhtään. Lisäksi päivä on pitkä, joten mitä vaan voi sattua. Pyörän vauhti on kaikista epämääräisin, siihen vaikuttaa sääolosuhteet niin paljon. Juoksussa toivon pystyväni juoksemaan tavoitevauhtia pitemmälle kuin Hampurissa (26km). Katsotaan mihin riittää paukut huomenna. 🙂 Viikko sitten olo oli varma, tänään ei yhtään. 😀

Parhaat osuusajat ovat siis aikaisemmin olleet 1:09, 5:39 ja 4:16. Niihin voi verrata huomista suoritusta. Jos kisaa seuraa puhelimella, niin ironman tracker on hyvä appsi. Koneella täältä.

Mutta eipä tässä sen kummempia, odottavan aika on pitkä! Startti on paikallista aikaa klo 8.20-8.50 välillä, eli rolling start. Suomen aikaa siis puoli kympin aikaan. Täällä aurinko nousee klo 7.52, joten siksi startti on vasta tuolloin. Ei voida oikein pimeässä meressä uida. Siitä tuli mieleen, että perjantaina näin yhden ison meduusan! Aurinko puolestaan laskee klo 19.21, eli ei ehdi valoisaan aikaan maaliin! 😀

4 kommenttia

  1. Valeria kirjoitti:

    Tosi paljon tsemppiä! Oli kyllä karmeat aallot ton videon perusteella, huh! Ja itseä jännitti Aurajoen aallot 😉 Toivotaan että tänä vuonna ei olisi niin karmeaa tuolla isolla merellä!
    Meni miten meni (toki pidän peukkuja että pääset tavoiteaikaasi 🙂 ), niin multa hattu pois päästä pelkästään siitä että osallistuu tuohon kisaan, aivan mahtavaa!

  2. Marketta kirjoitti:

    Onnea matkaan, Ninni! Täällä peukutan Sinulle, ja olen hengessä mukana koko päivän! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.