Hae
Ninnin energianurkkaus

Vuoden tempokuski

Eilen oli Aqua Plussan kauden päättäjäiset ja 10-vuotis synttärit Tampereella Maukas-ravintolan tiloissa. Oli kyllä todella kiva nähdä treenikavereita, joita viimeksi oon nähnyt syyskuussa ja osaa jopa viimeksi kesällä. Ja eipä koskaan treeneissä oo aikaa jutella näin paljon kuin vapaa-ajalla. Siksi niin mielelläni osallistun näihin kekkereihin kerran vuodessa, meillä on niin upea porukka. Yhteensä Aqua Plussassa urheilijoita on noin 50, ja niistä 40 oli eilen paikalla.

Illan ohjelmassa oli hyvää ruokaa, puheita, saunomista ja palkintoja.

Kesän Aqua Plus supersprintticupin palkinnot jaettiin myös täällä päättäjäisissä. Eli kesällä oli kuusi kilpailua, ja jokaisesta kilpailusta sai tietyn verran pisteitä aina eri sijoituksista. Sarjoja oli tytöt, pojat, naiset ja miehet. Itse sijoituin tänä vuonna cupissa kolmanneksi Mian voittaessa ja Maijun ollessa toinen. Kiitos kaikille kivoista ja kovista kesän rykäisyistä! 🙂 Mitä enemmän porukkaa paikalla, sen paremmin saa leikkimielisen tosissaan kisan aikaiseksi. 😀

Vuoden urheilijaa saa äänestää jokainen aquaplussalainen. Kolmelle urheilijalle saa antaa pisteitä, joko 1, 2 tai 3 pistettä. Itse saa tietenkin päättää, että mikä on oma kriteeri, millä pisteitä antaa. 🙂 Jos paikan päälle ei pääse, niin äänestää saa silti, ne ovat ennakkoääniä. Tänä vuonna Vuoden urheilija -valinta oli jännä, nimittäin ensimmäistä kertaa tuli tasapeli! Nuoret Aino ja Ville saivat molemmat yhtä monta ääntä! 🙂 Ansaitut onnittelut molemmille! Kiitos muutamalle mua äänestäneille, niin ihania perusteluja!

Viime vuonna jaettiin ensimmäistä kertaa Aqua Plus Tempokuski kiertopalkinto. Sen sai kova pyöräilijä Jani, joka itse asiassa tällä kaudella keskittyy enemmän juuri pyöräilyyn. Ei tullut mieleenkään, että minä voisin tuon kyseisen palkinnon saada. Kunnes kuuntelin Kaitsun tarinaa perusteluista. Siltikin mietin, että puhuuko se oikeasti siitä meidän treenistä. 😀 Silloin ajettiin 132km eri ftp-alueilla, ja viimeisen 22,7km ajoin vielä 174 watilla, mikä tarkoittaa mulle FTP 81,3% arvoa. Se oli kova ja todella onnistunut treeni! Olen palkinnosta todellakin otettu!

Joku kuitenkin laskee nyt mun ftp-arvon, joten helpotan työtä, se on 214. 😀 Ja jos joku ei tiedä, että mikä on ftp, niin se on Functional Threshold Power ja tarkoittaa keskitehoa, minkä pyöräilijä pitäisi pystyä pitämään yllä tunnin ajan. Sitä testataan tietynlaisella testillä, joka alkuun sisältää kovia lyhyitä vetoja ja 10min kovemman pätkän, sekä palauttavia, mutta lopuksi 20 minuuttia ajetaan niin kovaa kuin pystyy. Siitä 20 minuutin tuloksesta otetaan 95%, joka on ftp-arvo. Tätähän ironmanille treenaava ei käytännössä treenaa. Jos treenaa kovaa lyhyemmille pyörämatkoille, niin helpompi myös silloin saada parempia watteja testissä. Mutta muutaman kerran vuoden aikana tehdään testi, jonka perusteella sitten treenaillaan eli ohjelmassa on vaikka 2h ftp55%. Tähän myös vaikuttaa paino, joten jos 10 kiloa kevyempi kuski saa saman testituloksen, niin se on mua paljon nopeampi. Käytännössä siis w/kg ratkaisee.

Oli todella mukavat pippalot eilen, huippuja tyyppejä on AP täynnä! Onnea 10-vuotias Aqua Plus, Kaitsu ja Tuuli! Satulle kiitos yöpaikasta! <3 Nyt olen jo junassa matkalla pääkaupunkiseudulle Fitfashionin hautajaisiin, josta Katri käy nappaamassa mut juna-asemalta kyytiin. Mukava päivä siis tänäänkin tulossa!!

4 kommenttia

  1. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

    Onnea pokaalista! 🙂

  2. emmasuortti kirjoitti:

    Sie oot kyllä niin ihailtavan päättäväinen, niinkun puhuttiin, musta ei olis ikinä tuohon samaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *