Hae
Ninnin energianurkkaus

Polar Vantage V ensifiilikset

Mun vasenta rannetta koristaa uusi kello, Polar Vantage V. Se markkinoille juuri tullut Polarin uusi lippulaiva. Vantage V -mallin lisäksi myyntiin tuli pelkistetympi Vantage M -malli. Tässä omia ensitunnelmia ja kokemuksia Vantage V mittarista.

POLAR Vantage V ulkonäkö

 • Ulkonäkö on todella hieno! Nyt ei ole enää pelkkä urheilukello, vaan siro ja näyttävä.
 • Hihna todella miellyttävä ja pehmeä.
 • Keveys ja pehmeys tarkoittaa, ettei Vantage V:tä paljon kädessä itse huomaa/tunne.
 • Sopii myös pienelle ranteelle.
 • Auringonvalossa näkyvä sinertävä ympyrä kellon taulun ympärillä ja punainen viiva numero kolmen kohdalla ovat hienot yksityiskohdat.
 • Treenin ollessa päällä kellotaulu on selkeä, numerot näkyvät hyvin taustasta, ja kun treeni on kestänyt yli tunnin, niin hienosti minuutit ovat isommalla kuin tunnit ja sekunnit. Mä tykkään tällaisista yksityiskohdista!
 • Värit näytöllä eivät ole liian voimakkaita, mutta erottuvat treenissä kuitenkin hyvin selkeästi.

POLAR VANTAGE V Ominaisuudet

 • Oon kerran testannut yhtä rannesykemittauksella olevaa mittaria, ja oon sitä mieltä, että rannesykemittaus on todella syvältä. Nyt joudun perua sanani, oon jopa yllättynyt kuinka hyvin se voi pitää paikkaansa ainakin kevyillä lenkeillä. Kuulemma mittaavia ledejä on normaalia enemmän, viisi vihreää ja neljä punaista, ja siksi tämä onkin varmasti luotettavampi. Mutta treeneissä kuitenkin tulen sykevyötä käyttämään.
 • Kosketusnäyttö toimii hyvin, mutta treeneissä se on automaattisesti poissa päältä. Mikä on todella hyvä, ettei luule kosketukseksi esim. sadepisaroita tai uima-altaassa vettä.
 • Synkkaa automaattisesti treenit Polar Flow:hun, jos puhelimessa on bluetooth päällä ja puhelin on lähettyvillä.
 • Vantage V:n käyttöönoton ja ohjelmistopäivitykset voi tehdä puhelimen avulla, ei tarvitse tietokonetta.
 • Kellossa on jatkuva sykeseuranta, jonka saa joko päälle tai pois päältä.
 • Myös kellon palautumisopas on myös valittavana päälle tai pois päältä. Täydellinen oppaan toiminta vaatii vähintään kolmesti viikossa ortostaattisen syketestin tekemistä. Lisäksi kello kysyy kuinka on nukkunut, onko lihakset kipeät jne, jonka perusteella arvioi palautumista ja vamma- ja sairastumisriskiä.
 • Aloitusnäyttöjä on useampi, joita voi selailla. Kellonaika ja päivämäärä näkyy jokaisessa, mutta sitten viimeisin treeni, tämän hetkinen syke, aktiivisuus, palautuminen sekä ihan vain pelkästään kellonaika ja päivämäärä.
 • Juoksulenkeillä Vantage V näyttää tehon. Olen miettinyt voisiko tätä käyttää jatkossa treeneissä vauhtien määrittämiseen sykkeen tilalta, kuten pyörätreeneissäkin. Vaatii tietenkin perehtymistä lisää.

Olen kelloa hetken käyttänyt, mutta kerron teille kellosta lisää, kun pääsen taas kunnon treenin pariin ja saan tehtyä lisää vertailuja monta vuotta käytössä olleeseen Polar V800 mittariin. 😊 Luvassa testejä mm. gps:stä, sykkeestä, palautumisoppaasta ja akusta.

15 kommenttia

 1. JSL kirjoitti:

  Just luin mielenkiinnolla Juoksija-lehden arvion tästä ja jään kyllä innolla odottamaan sun fiiliksiä kellosta pidemmältä ajalta! 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Mä en ole muuten lukenut itse tuota arviota ollenkaan, täytyy lukea! Ja kyllä, kerron lisää, kun on tarpeeksi materiaalia. 👍🏼😊

 2. Lukijan Kommentti kirjoitti:

  Voisi olla uskottavuuden kannalta hyvä mainita lukijoille, jos olet saanut mittarin sponsorointina ja tätä juttua on pyydetty.

  Voihan mittarissa olla hyvääkin. Olisin kuitenkin varovainen antamaan lausuntoja maailmaa kiertäneenä triathlonistina, kun joku voi vaikka uskoa nämä käytetyt adjektiivit, kuvaukset ja itsestäänselvyydet.

  Tai no ehkä tämä mittari vaan on niin hyvä 🙂 Tai muita valmistajia ei ole olemassa…

  • Ninni kirjoitti:

   Mittari ei ole sponssi, Polar ei ole pyytänyt juttua, eikä ole maksanut tästä jutusta. Jos näin olisi, postauksessa olisi merkintä kaupallinen yhteistyö.

   En ole sanonut, etteikö olisi muitakin merkkejä. 😄 Sitä paitsi nämä oli ensifiilikset, ja niissä ei ole negatiivista. Katsotaan miten on, kun käyttökokemusta kertyy. On laite mikä vaan, niin aina on joku minkä toivoisi olevan toisin.

 3. KG kirjoitti:

  Hitsi, olis kyllä mielenkiintoista päästä kokeilemaan tätä, mutta kun oma vanha Polar toimii vielä moitteettomasti… 😀 Toisaalta tuo sykkeen mittaus ranteesta houkuttelee kovasti. Kokeilin joskus eri valmistajan kelloa (en muista mikä merkki oli) ja syke näytti aivan mitä sattuu. Se oli kyllä aivan floppi sen ominaisuuden puolesta!

  • Ninni kirjoitti:

   Mulla kans kokemusta yhdestä kokeilusta, ja se ei toiminut. Täytyy testata mittaria intervallitreeneissä, jossa syke heittelee kevyttä lenkkiä paljon enemmän, jolloin näkee kuinka syke oikeasti pysyy mukana. Uusi mittari on aina kiva motivaattori, mutta toimivaa ja hyvää kelloa ei kannata vaihtaa. 🙂

 4. Anonyymi kirjoitti:

  ”Mittari ei ole sponssi, Polar ei ole pyytänyt juttua, eikä ole maksanut tästä jutusta. Jos näin olisi, postauksessa olisi merkintä kaupallinen yhteistyö.”

  Mutta höppänät haaveilevat kaupallisista yhteistöistä ja onhan se nyt melkein kuin olisi oikea sponsori, kun kirjoittelee mainospuheita. Ihan ilman, että kukaan siitä maksaa!

  ”Nyt joudun perua sanani, oon jopa yllättynyt kuinka hyvin se voi pitää paikkaansa ainakin kevyillä lenkeillä.”

  Po. Nyt joudun perumaan sanani. Älä hyvä ihminen kirjoittele kuin toisluokkalaiset.

 5. Katri kirjoitti:

  Hieno kello, itsekin tuota olen himoinnut 🙂
  Millainen akunkesto kellossa on ollut? Kuinka usein olet joutunut latailemaan?

  • Ninni kirjoitti:

   Mäkin tykkään ulkonäöstä V800:n jälkeen tosi paljon! 🙂
   Mä just testaan akkua kirjanpidon kanssa, kun to-pe yöllä oon ladannut täyteen. Sinänsä vaan hankala vertailtava, kun tuohon on merkitystä onko esim. jatkuva sykeseuranta päällä tai puhelimen bluetooth, ja kuinka paljon treenaa. V800:n akkuun toki vaikutti älykkäät ilmoitukset, tässä niitä ei vielä ole.

 6. inkku kirjoitti:

  Onpas töykeä kommentti! Kiitos kun Ninni kirjoitat tästä uutuudesta. Kovasti kiinnostaa M tai V, kunhan vähän hinta laskee.

  Meitä on moneen junaan, voi voi, tämäkin kommentti kuin ”tois”luokkalaiselta 🙂

 7. Ninni kirjoitti:

  Kiitos inkku! 🙂 Mä kirjoitan lisää parin viikon sisällä, kun saan lisää tehtyä vertailuja. Nyt on ollut sekä V800 että Vantage V ranteessa. 😀

 8. Jaakko Rantala kirjoitti:

  Moikka,

  Mitä olet tykännyt tästä? Itsellä Garmin Fenix5, mutta haluaisin siromman kellon. Siinä rannesykemittaus ei ole kovin tarkka, mutta Polaria kehutaan tarkkuudesta (siis syke yleisesti) Oletko kokeillut tuota uinnissa ? Itse en tarvitse niitä lisäominaisuuksia mitä Garmin tarjoaa (maksaminen, Wi-Fi tms.) Onko sulla muuten kokemuksia Polarin pyörämittareista ? Miten tää Vantage on toiminut wattimittarin kanssa ? Itsellä quarq.

  Jaakko

  • Ninni kirjoitti:

   Hei, oon tykännyt! Muutama juttu mittarissa on, minkä haluaisin hetikin korjata. Mutta ei taida olla sellaista kelloa, missä kaikki asiat olisi mieleen. 😀 Tosin nyt kun olen sairastellut, niin en ole päässyt täysin tätä testaamaan ja siksi en ole saanut tästäkään kirjoitettua uudempaa juttua.

   Mä olen uinut kellon kanssa vain kerran, silloin oli V800 samassa ranteessa. Yllätyin kuinka hyvin syke toimi! Ainut, että matkan näytti kilometreinä esim. 1,25km. Uinnissahan se pitäisi olla satoina metreinä, että näkee 25m altaan välitkin. Tämä uintikerta oli marraskuussa, joten en tiedä miten on nyt. Yritän käydä lähipäivinä uimassa ja informoin sua! Mulla on Polarin V650, jota käytän pyörällä ajaessa, enkä ole Vantageen liittänytkään wattimittaria (kotona sisällä ajan wattbikella). Voisi ihan testimielessä sen tehdä. V800:n rinnalle ostin V650 pari vuotta sitten, että saan näytölle paljon enemmän dataa kerralla. Ja en kyllä vaihtaisi pois. Täysmatkalla otankin uinnin ja juoksun rannemittariin, ja pyörän sitten pyörämittariin. V800 alkoi olla jo sen verran vanha, että akku ei varmaan olisi kestänyt koko suoritusta, joten siinä mielessä tuo oli myös hyvä.

 9. Jaakko Rantala kirjoitti:

  Jeps, kiitos jos laitat infoa. Näyttäähän tuo kuitenkin sisällä uidessa uintimatkan ja tunnistaa sen ?

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, näyttää! Mä käyn vielä tekemässä toisen testiuinnin, jolloin kosken päätyyn jokaisella kerralla. Nyt näytti matkan vajaaksi, jos en pysähtynyt päätyyn. Mutta jos ei tee volttikäännöstä, niin kädellä olisi hyvä koskea aina päätyä, jolloin mittari tietää käännöksestä. Mä harrastan sitä, etten välttämättä koske käsillä päätyyn ollenkaan. V800:ssa oli kiihtyvyyteen tms. perustuva mittaus, voi olla, että tähänkin on tulossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *