Hae
Ninnin energianurkkaus
Kaupallinen yhteistyö

Puhti.fi – Voihan verikoetulokset!

Kaupallinen yhteistyö: Puhti.fi
*Sisältää mainoslinkkejä

Kaksi vuotta sitten mulla oli ongelmia kropan kanssa ja silloin tajusin vasta ensimmäistä kertaa kuinka tärkeää on käydä verikokeissa! Ja kuinka tärkeää on, että kaikki vitamiiniarvot ovat kohdillaan. Sen jälkeen oon käynyt säännöllisesti kolme-neljä kertaa vuodessa verikokeissa ja tuun ihan varmasti käymään tulevaisuudessakin vähintään kaksi kertaa. Niistä saa selville niin paljon faktaa, mitä muuten ei saa eikä ilman niitä tarvi arvuutella mitään.

Tällaisena numerofriikkinä mullahan on excel-tiedosto kaikista verikoetuloksista, jolloin pystyn helposti vertailemaan tuloksia. Nimittäin oon käynyt verikokeissa monen eri talon laboratorioissa. Suomeen on lanseerattu *Puhti.fi-palvelu, josta voi valita erilaisia paketteja tai yksittäisiä verikokeita, jotka otetaan valitsemassasi Synlabin labrassa,  ja sitten niistä saa selvällä suomenkielellä selitetyt tulokset. Synlab löytyy monelta eri paikkakunnalta, mutta labraa Seinäjoelta ei vielä. Kävin itse Vaasassa, kuten olen muutaman kerran aiemminkin käynyt, kun olen halunnut ottaa ison kasan verikokeita. Tulevat nimittäin Synlabilla halvemmaksi.

Homma toimii siis niin, että valitset haluamasi verikokeet ostoskoriin Puhti.fi-sivustolla. Maksat ne, ja varaat samalla ajan haluamaasi labraan. Kun menet labraan, niin tarvitset vain esim. ajokortin. Mitään tietoja numerokoodeista ei tarvi olla mukana, he näkevät siellä valinnat ja laskuttavat Puhtia. Kun tulokset valmistuvat, niin saat samana päivänä siitä tiedon sekä tekstiviestillä että sähköpostilla. Näet sivustolta tulokset selkeiden selitteiden kera. Tykkäsin tästä, koska en muista mikä virka on esim. monosyyteillä ja neutrofiileillä. Nyt ei tarvinnut googlettaa, että mikä on pielessä, kun joku ei ole viitearvoissa.

Jos Puhti.fi palvelun kautta käy useasti verikokeissa, niin saatavilla on graafit tuloksista, esimerkiksi ferritiinit kymmenen vuoden ajalta. Synlabissa kaikkien käyntien tulokset ovat aina omana pdf:nä, ja eri käyntien tuloksia on vaikea verrata. PDF:stä tuli mieleen, että Puhti.fi-sivulta tulokset saa myös pdf:ksi, jos vaikka haluaa ottaa ne mukaan lääkärin vastaanotolle.

Palvelusta löytyy *useita paketteja, mutta mikä mua kiinnosti eniten on *liikkujan paketti. Siellä on omansa naisille ja miehille, ne eroavat folaatin/testosteronin osalta. Mun mielestä liikkujan paketti oli todella hyvä, nimittäin siinä oli täydellinen verenkuva, ferritiini (rautavarastot), d-vitamiini, b-vitamiini, glukoosi, kolesteroliarvot, kalium, natrium, tsh jne. Otin lisäksi kilpirauhasen muut arvot vajaatoiminnan vuoksi sekä pari rautaan liittyvää arvoa myös. Liikkujan paketti maksaa 136€. Hintoihin ei tule mitään toimistokuluja lisäksi. Laskin mielenkiinnosta paljonko hintaa tulee paketissa oleville yksittäisille kokeille, ja se oli n. 250€. Pakettihinta on siis oikein hyvä!

Yhteenvetona Puhti.fi-palvelun plussat ovat:
– Hyvät paketit ja edulliset hinnat, ei ylimääräisiä toimistokuluja.
– Visuaaliset ja selkeät tulokset kuvauksineen.
– Graafit useista saman verikokeen tuloksista.
– Erityismaininta liikkujan paketin sisällölle! Siinä on itselle ne, mitä haluan seurata tvk, ferrit, d-vitamiini ja b-vitamiini. Näitä suosittelen muillekin.

No mennääs sitten niihin mun tuloksiin! Voi huoh. Ne, jotka ovat seuranneet pitempään, niin tietävät matkan varrelta, että arvot ovat olleet matalia. Ferritiini on ollut alimmillaan kaksi vuotta sitten 14, D-vitamiini 40. Kesällä 2018 ferritiini oli jo 54 ja D-vitamiini 73 (tätä en ole kertaakaan saanut viitearvon yläpuolelle). B-vitamiini mulla on ollut aina ihan ok. Marraskuussa kävin verikokeissa, silloin ferritiini oli 108 ja D-vitamiini 67. Tuolloin tuosta nopeasti nousseesta (5kk edellisestä mittauksesta) rautavarastoarvosta jo tiesin, että mulla sama keuhkoklamydia on kuin lapsellakin. Koska rautavarastoarvoon vaikuttaa kropan tulehdustilat sitä virheellisesti nostaen. En ole tankannut nyt rautaa sairastamisen takia kunnolla, mutta D-vitamiinia oon ottanut 100mg. En joka päivä, koska en ole muistanut. Ja arvatkaa mitä mun D-vitamiiniarvo oli torstaina. Se oli laskenut marraskuusta 11 pykälää ollen nyt 56. 🙁 Ferritiini oli tullut kesän lukuihin ja oli nyt 50,4. Vähän odotinkin, että ferritiini olisi laskenut kunnolla ja samalla kertoisi, ettei elimistössä oo enää tilanne samanlainen kuin loppuvuodesta.

Mun mieli on ollut todella matalalla, ja siitä olen maininnut niin miehelle kuin ystävällekin. Koska olen D-vitamiinia syönyt hyvin, niin en ymmärtänyt, että tämä voisi olla syy. Nimittäin 1,5v sitten kesällä D-vitamiini oli 50 ja mieli oli matalalla. Nyt eilen tulokset saatuani totesin heti miehelle, että tämä on varmasti syynä! Nyt syön joka päivä 120mg, aloitan raudan ja kaiken muunkin, ja täytän taas mun dosetin ja pidän huolta paremmin. Mutta miksi ihmeessä tämä on niin vaikeaa?! Monenko kantapään kautta pitää oppia, omien ja lasten?! Tuo D-vitamiini on vaan saatava nousemaan, urheilulääkärikin kiinnitti huomiota kahden vuoden huonoihin arvoihin.

Noiden lisäksi useat valkosoluihin liittyvät arvot olivat viitteiden alapuolella. Kolesteroliarvot olivat parempia kuin viime keväänä, kokonaiskolesteroli oli laskenut. Myös kilpirauhasarvot olivat mulle hyvät. Jotain positiivistakin. 🙂

Älkää olko näin typeriä, kuten mä. Käykää verikokeissa, minkä avulla saa niin paljon faktaa, mikä kropassa on hyvin ja mikä huonosti.

LUE MYÖS:

Ironman Barcelona 2018

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja urheilu

Vihdoinkin selvyys: Keuhkoklamydia

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Puhti.fi

3 kommenttia

 1. Marjut kirjoitti:

  Samojen asioiden kanssa painin itsekin 🙁 Kannattaa kokeilla vaihtaa d-vitamiinivalmistetta, imeytyvyydessä on eroja. Ja ottaa se aina jonkun rasvan kanssa, mikäli tuote ei rasvaa sisällä. B 12-vitamiinista kannattaa ottaa aktiiviarvo (s-b12-tc2), sillä kokonaisarvoa ei nykyään enää suositella käytettäväksi b12 puutteen arvioimiseen. Tsemppiä tankkaukseen!

  • Ninni kirjoitti:

   Mä en oo löytänyt apteekista kuin yhdeltä valmistajalta tuota 100mg tabletteja. Täytyy kyllä vielä katsoa uudelleen sekä muualtakin kuin apteekista. 🙂 Toki muistin, että oon syönyt vahvan antibioottikuurin, joten suolisto ei välttämättä ole ihan parhaassa terässä ja siksikin imeytyminen voi olla huono. Tuosta verikokeiden erosta en tiennytkään, hinnassa eroa oli kyllä reilusti yli tuplat. 😀 Kiitos, samoin sinne! 🙂

 2. Minna-Maija Jokisalo kirjoitti:

  Luontaistuotekaupoista löytyy hyvin erilaisia ja eri vahvuisia D-vitamiinivalmisteita, myös suihkutettavat nestemäiset. Esim. Life.

  Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.