Hae
Ninnin energianurkkaus

Faktat kunnosta

Oon käyttänyt Training Peaks ohjelmaa elokuusta 2018 saakka. Silloin Aqua Plussassa se otettiin valmennuksen tueksi. Vein silloin Polar Flowsta sinne dataa alkuvuodesta 2018 saakka. Näin sain kuntoa ja kuormittavuutta mittaavat arvot ajantasalle, ja pystyin näkemään miten ne käyttäytyivät viimeisellä kovalla jaksolla ennen Barcelonan ironmania.

Viime viikonloppuna syötin myös vuosien 2015-2017 datat. Tämä otti tunteja, koska Flowsta sai siirrettyä vain kaksi kuukautta kerrallaan ja uinnit, voimat sekä hiihtotreenit siirtyivät lajina ”other” TP:iin. Muutin ne, ja tarkistin kaikki treenin kuormittavuus eli TSS-arvot. Koska joissain oli jäänyt nollille ja joissain liian isoja. Lähinnä, jos käytössä ei ollut sykkeeseen perustuva TSS-arvo.

Nyt myös näin, että missä mun kuntoa mittaava CTL-arvo on ollut eri vuosien maaliskuussa ja ennen jokaista ironmania. Toisaalta asia oli kiva nähdä, mutta kertoi myös todella karun faktan. Mulla ei ole koskaan maaliskuussa ollut näin huono kunto, eikä se ole ikinä käynyt noiden mittarien mukaan niin alhaalla kuin nyt. CTL oli alimmillaan joulukuussa 28, nyt 52. Tietysti nuo ovat vaan mittareita, eivätkä kerro kaikkea ja ihan koko totuutta, mutta mun mielestä kertovat kuitenkin yllättävän paljon. Tottahan treenivuosia on alla enemmän, kestävyyttä enemmän jne.

TP kertoi myös sen, että 2016 ironmanilla Kööpenhaminassa olin kovemmassa kunnossa kuin 2017 Hamburgissa, ja sitten taas Barcelonassa ehdottomasti parhaimmassa kunnossa. Mikä kyllä yllätti, koska kesällä 2018 kunto ehti laskea nivelsiteiden repeämisen vuoksi alas. Tosin tiedossa kuitenkin oli, että kunto on parempi kuin ikinä. Ja myös TP antaa vahvistuksen sille olotilalle, mikä mulla oli ennen Lahden ironman 70.3 kisaa. Että kunto oli vielä huono. Ja se fiilis, mikä itsellä on ollut, että vuonna 2016 on ollut parasta tekemistä, niin näkyy myös training peaksistä. Kevään kunto noiden mittareiden mukaan on ollut jopa 30 pykälää korkeampi kuin nyt. Ihania nuo numerot!! 🙂

Viimeiset 180 päivää, nyt sentään hienosti nousussa!

No nuo on numeroita ja faktat on faktoja. Näihin tilastoihin, olotilaan ja kokemukseen pohjautuen juteltiin valmentaja Kaitsun kanssa pitkä puhelu maanantaina. Syksyllä on jo päätetty, että ironmanille en tänä vuonna mene ja lähden syksyllä treenaamaan kohti vuoden 2020 ironmania. Ja tässä kohtaa se on todella hyvä, etten ole ilmoittautunut pitkälle matkalle. Olen ilmoittautunut Lohjan perusmatkalle 13.7. sekä Turkun puolimatkalle 11.8. Juteltiin Kaitsun kanssa, että en ole alkukesästä vielä haluamassani kunnossa ja on hyvä, että mun pääkisa on loppukesästä ja se tulee olemaan Challenge Turku. Viime kesän Lahden kisan loukkaantumisen vuoksi Finntriathlon Joroisen väliin jääminen harmitti, ja sinne suuntaan myös, jos kunto yhtään antaa myöden. Mutta katsotaan lähemmin.

Tekemistä on paljon, ja jokainen treeni merkitsee! Joten tietää miksi treenaa! 🙂 Eilen tein lyhyen treenin juoksumatolla, jossa nostin vauhtia ja sykkeitä vk-alueelle. Tuli heti ihan tekemisen meininki, tätä lisää! Nyt uskon, että kroppa alkaa olla toipunut siihen, että voin alkaa tekemään vauhtikestävyystreenejä. Alkuun ne eivät voi olla pitkiä, siihen ei riitä kunto, mutta pikku hiljaa. 🙂

LUE MYÖS:

Asiaa painosta, osa 2. Urheilijan ravintovalmennus

Tilannekatsaus

Paljon puhuttanut ferritiini

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.