Hae
Ninnin energianurkkaus

Helpottava huhtikuu

Voin sanoa, että huhtikuu on ollut tämän vuoden paras kuukausi. Ja nyt alkoi toukokuu, ja se se vasta aina on ollut hyvä kuukausi. 🙂 Huhtikuussa sain treenattua jo hyvin, treenituntejakin napsahti kasaan yli 50. Tosin paljon siitä on ihan peruskestävyys ykköstä eli rauhallista menoa.

Isoin muutos tapahtui sykkeissä ja sykevälivaihtelussa. Mulla on käytössä Emfit QS, unen ja palautumisen seurantalaite. Talvella yön keskisyke on paukutellut 70 yläpuolella, ja sykevälivaihtelu 20-30 välillä. Nyt huhtikuussa arvot tippuivat ensin alle seitsemäänkymppiin, ja lopulta lepoviikolla jo alle kuuteenkymppiin. Samalla sykevälivaihtelun arvot nousivat suunnilleen saman kymmenen pykälää. Ja tämän huomaa ihan jo istuessa tai maatessa, olo on levollisempi ja hengitys rauhallisempaa, eikä sydän lyö niin lujaa.

Maaliskuun lukuja, en usein Emfitiä laittanut paikoilleen.

Huhtikuun lukuja, olo huomattavasti rauhallisempi.

Kaikista parasta on se, että juoksuvauhtiin tuli yhtäkkiä harppaus. Tällainen malttamaton numeroita rakastava ihminen, kun on, niin harmittaahan se, kun vauhdit on ihan eri luokkaa, mitä aiemmin. Mutta toisaalta, tammikuun alussa en jaksanut edes juosta viittä kilsaa. Jostain homma on taas rakennettava uudelleen. Pohjaa kuitenkin vuosien mittaan on ehtinyt kertyä, joten eiköhän se vauhtikin sieltä palaa ajan kanssa. Nyt ollaan kuitenkin taas menty eteenpäin siitä, mitä oli kuukausi sitten. Silloin juoksin kympin kovaa (vk2-alueella) sellaista vauhtia, mitä viime kesänä juoksin aerobisella kynnyksellä. Ja oikeasti ajattelin, että juoksisin kovempaa. Ohjelmassa on muuten viikon päästä taas kova kymppi, joten todella kiva on verrata vauhteja kuukauden takaiseen kymppiin. 🙂

Oon saanut paljon viestejä mun henkilökohtaisiin kirjoituksiin itsetunnosta, fiiliksistä, paino- ja ravintoasioista. Moni on niistä löytänyt itsensä, ja nimenomaan naiset. Yksikään mies ei ole mulle viestiä laittanut näistä asioista. Surullista, että niin moni tuntee samoin. Toisaalta, ehkä on aihe, mistä pitäisi puhua enemmän. Multa on pyydetty lisää tuollaisia henkilökohtaisia kirjoituksia, sekä kirjoittamaan paino- ja ruoka-asioiden etenemisestä useammin. Kuten kirjoitinkin, niin välillä on vaikea kirjoittaa asioista, jotka voivat kääntyä itseään vastaan. Tarvii tietyn mielentilan, että kirjoituksia julkaisee. 😀 Mutta tästä ravintoprojektista kyllä kirjoittelen. Nyt takana on neljä viikkoa, ehkä kirjoittelen viikon päästä missä mennään ekan kymmenen viikon rupeaman puolivälissä.

Varasin itselleni toukokuun loppupuolelle kauden ensimmäisen kuntotestinkin Aqua Plussan testiasemalle Ylöjärvelle. Otin pyörätestin hengitysmaskin ja laktaattimittausten kera. Haluan pitkästä aikaa vetää pyörällä loppuun saakka. Jos tekee triathlontestin, niin pyörällä ajo jätetään anaerobiselle kynnykselle eikä tehdä maksimiin, koska hommaa jatkuu juosten. Nyt kiinnostaa mihin nousee pyörällä laktaatit, kaasut ja watit. Sitten saa taas treenattua oikeilla alueilla ja oikeilla tehoilla, kun homma on testattu. 🙂

LUE MYÖS:

Mitä näin nyt on: kunto, itsetunto, kehopositiivisuus..

Puhti.fi – Voihan verikoetulokset!

Vihdoinkin selvyys: keuhkoklamydia

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.