Hae
Ninnin energianurkkaus

Suunnistuskisoihin

Viime viikonloppuna ostin emitin ja uuden kompassin, tällä viikolla maksoin suunnistuslisenssin, liityin suunnistusseuraan ja ilmoittauduin suunnistuskilpailuihin. 😀

Muutamat iltarastit alla, ja ensi sunnuntaina 26.5. menen Ylistaroon suunnistuskisoihin. Edelliset kisat ovat 1990-luvulta. 😀 Mutta oon sitä mieltä, että sieltä tulee ihan älyttömän hyvää treeniä, ja jokainen voi halutessaan osallistua minkä lajin kisoihin vaan. Kyllähän juoksukisoissakin on monen tasoista juoksijaa. Meidän lähellä järjestettiin pyöräsuunnistuksen SM-kisat tänä viikonloppuna, ja kävi jo mielessä niihinkin osallistua ihan vaan, koska se olisi hauskaa. En sitten kehdannut, kun kyseessä oli SM-kisat. Mutta menkää hyvät ihmiset ehdottomasti niihin kisoihin, mihin haluatte. Kaikille ne on tarkoitettu. 🙂

Suunnistuksessa asiathan on muuttunut 20 vuodessa paljon. Aiemmin ranteessa oli naru, ja siinä muovissa paperi, johon rasteilla leimattiin. Nykyään on sähköinen leimausjärjestelmä, josta jälkikäteen saa rastien väliset osuusajatkin selville. Voi siis vertailla muihin, että mikä väli oli mahdollisesti huonompi tai parempi kuin muilla. Ja tuosta hyvällä tavalla vertaamisesta mä tykkään. Sitä ei saa ottaa vakavasti, vaan kehittävästi ja mielenkiinnolla. Esimerkiksi Aqua Plussassa treenaava prosarjassa kisaava Venla on aina välillä yhteistreeneissä mukana, ja on ihan älyttömän kiva nähdä, että paljonko hänelle jään. Ei niin, että voi kauhia kun mä oon huono, vaan voi taivas, kun Venla on kova. Viimeksi jäin 3km juoksussa 3 minuuttia, eli minuutin per kilometri. 😀 Eikä se vertailu oo pelkästään paremmuutta ja huonommuutta, vaan miten voi oppia ja miten on kehittynyt jne. Suunnistuksessa tietenkin merkitystä on myös reittivalinnalla, ei pelkästään vauhdilla. Ja esimerkiksi iltarasteilla, joissa pummasin rastia, niin olin tippunut sijoituksia muistaakseni kuusi kappaletta. Mun mielestä emit on siis loistava keksintö! Ja aikoinaan itse sai aina iltarasteillakin piirtää reitin karttaan, nykyään ne on valmiiksi painettuja, kuten rastimääritteetkin.

Vertailusta vielä. Kyllä mua kiinnostaa myös 35-40v traithlonnaisten suomen kärjen menot. Esimerkiksi millaisia w/kg he polkevat jne. Kaikki mielenkiinnosta, että mitä itsellä on matkaa sellaiseen, ja onkokaan siihen mahdollisuuksia ikinä. Näistä on juteltu yhden kovan naisen kanssa, mä aina kyselen. Ihan älyttömän mielenkiintoista!

Ai niin, ja lupauduin lähtemään heinäkuun alussa kolmanneksi yhteen multisport-kisaankin. Joten kun täysmatkaa ei tänä kesänä ole, niin tulee kaikenlaista muuta. 😀 Onhan toki triathlonkisojakin kalenterissa, ja pääkisa on Challenge Turku ja siellä puolimatka. Riippuu toki, että kuinka hyvin olkapää tänä kesänä uintia tulee kestämään. Olen tehnyt tänä keväänä pyörällä vedot wattbikella sisällä, mutta eilen tein ulkona ja huomasin, että ala-asennossa pitkään ollessa olkapäästä kyynerpäähän asti säteilee. Magneettia ja syytä siis odotellessa.

Mutta kuten aiemmin oon sanonut, niin yleensä ongelmissa on aina jotain hyvääkin. Kaveri oli perjantaina yhtä aikaa uimassa ja sanoi, että kyllä mun uintiasento on parantunut ja samoin en kierrä enää niin paljon sivulta sivulle. Räpylöillä kun oon potkinu, niin ne on auttanut. 🙂 Nyt on myös hyvä mahdollisuus parantaa juoksuvauhtia. Ens vuonna nimittäin vaihdan sarjaa vielä kovimpiin menijöihin eli 40-vuotiaisiin!

Nyt vähän flunssa meinaa tulla päälle, mutta yritän pyörtää sen kaikella mahdollisella tavalla. Ehkä otan vielä päikkärit, kun viime yönä heräsin muutamia kertoja yskimään, eikä unet olleet niin hyvät kuin olisivat voineet olla. Mukavaa sunnuntain jatkoa! 🙂

LUE MYÖS:

Team Hukkaneliö suunnistukoulussa

Ensi vuoden tavoitteet

Täydellinen treenihuone valmistumassa

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. Nipsu kirjoitti:

    Ihan mahtavaa tollainen multisporttaus! Olin lasten kans suunnituskoulussa jokunen vuosi sitten ja pitäisi ponkaista iltarasteille kyl taas. Itse tykkään kans tehdä monenlaista. Kaikki urheilu on vaan niin kivaa. Toivottavasti magneetissa selviää syy ja saat oikean hoidon vaivaasi. Ps. sun juttuja on ihan superkiva lukea

    • Ninni kirjoitti:

      Kiitos Nipsu! 🙂 Menkää ihmeessä iltarasteille, se on kyllä niin kivaa ja koko perheen harrastus. Aina välillä miettii, että jaksaako näitä enää kukaan lukea. Hyvä kun jaksaa! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.