Hae
Ninnin energianurkkaus

Mieliala matalalla? Tsekkaa D-vitamiini!

*Sisältää mainoslinkkejä

Kun tammikuussa 2017 etsin syytä huonolle voinnille, oli syynä mm. matala rautavarasto/ferritiini sekä D-vitamiini. Tuolloin en vielä ollut kuullutkaan ferritiinistä, se on ollut sen jälkeen paljon lehdissä ja somessa. Ihmiset tiedostavat jo kyseisen veriarvon. Mä yritän myös muistuttaa väsymystä tuntevia ihmisiä mittauttamaan lisäksi D-vitamiiniarvon. Sen kanssa itsellä on ollut ongelmia! Jos en syö purkista, niin laskee todella alas. En ole saanut kolmen vuoden aikana sitä nostettua alaviitearvon yläpuolelle, tai ainakaan mittaushetkellä se ei sitä ole ollut.

Oon nyt vajaa kolme vuotta käynyt säännöllisesti verikokeissa tsekkaamassa missä mennään. En halua enää samanlaista olotilaa kuin tuolloin. Rautavarastojen kohentuminen on todella hidasta, vitamiinit onneksi nousee nopeammin. 🙂 Kilpirauhasen vajaatoimintaa jo 19 vuotta sairastaneena täytyy muutenkin käydä säännöllisesti verikokeissa. Aikoinaan olen käynyt kerran vuodessa, nyt 2-3 kertaa. Kävin edellisen kerran tammikuussa, jolloin ferrit oli 50 ja d-vitamiini 56. Halusin käydä pian uudelleen keuhkoklamydian jälkeen, koska marraskuussa ferritiini oli virheellisesti aivan liian korkea.

Mulla tahtoo olla niin, että kun mua alkaa ahdistamaan, niin lähden tsekkamaan verikokeet. Tyhmyttähän tämä jo on, mutta mun D-vitamiini oli 46. Se vaikuttaa mulla aika paljon mielialaan, joten joka kerta, kun on ahdistusta ja matala mieliala, niin d-vitamiiniarvo on ollut matala. Ferritiini oli nyt puolestaan 70, eli kohta oon tavoitearvossa 80-100. Tiedän toki, etten ole tänä vuonna hirveästi treenannut, joten senkin vuoksi rautavarastot ovat paremmat.

Tammikuussa valitsin puhti.fi-sivuston kautta liikkujan terveyspaketin, nyt puolestaan ostin räätälöidyn paketin ja valitsin noiden lisäksi mm. täydellisen verenkuvan, folaatin, tfr:n, kilpirauhasarvot.

Tykkään Puhti.fi:n selkeistä tuloksista/raporteista!

Kyllä meillä lähti taas näin kesän lopulla koko perhe syömään 100ug päiväannosta D-vitamiinia. Mä en voi jotenkin käsittää, että pienempi annos edes kesällä ei mulla auta. Tarvin vaan enemmän. En tiedä onko keliakia ja mahdollinen huono imeytyvyys ohutsuolesta syynä, vai mikä. Mutta nyt en ehkä vähennä sitä enää ikinä! 😉

Oo sä fiksumpi kuin mä!

LUE MYÖS:

Voihan verikoetulokset

Syy hiljaisuuteen

Vihdoinkin selvyys: keuhkoklamydia

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

4 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Mä kävin parisen kk sitten ottamassa verikoepaketin, jossa oli ferritiini ja d-vitamiini. Lähdin ihan vaan mielenkiinnosta, kun epäilin että ferritiini voisi olla matala kun tukkaa lähti niin paljon päästä.

  Ferritiini olikin sitten 19 ja d-vitamiini 56… Löytyi siis useampaan asiaan vähän selitystä ja nyt kun syönyt d:tä sen 100ug/vrk ja rautaa myös niin johan on olo lähtenyt kohenemaan. Nyt kun katsoo taaksepäin niin en edes ymmärtänyt kuinka allapäin sitä oli, kun vertaa nykyhetkeen. Käyn varmaan joskus joulukuussa mittailemaan arvot uudestaan.

  • Ninni kirjoitti:

   Ihanaa, että löysit syyn ja on alkanut olo kohenemaan! <3 Uskomatonta kuinka nuo oikeasti vaan vaikuttaa olotilaan! Onneksi ollaan molemmat fiksumpia jatkossa! 🙂

 2. Anne kirjoitti:

  Sain itse juuri verikokeiden tulokset, ferritiini 60 ja d-vitskut reilusti alle viitearvojen. Taitaa löytyä paljon selitystä alakuloiselle ja vetämättömälle ololle.

  Saa nähdä miten tasoja saa ostettua. Huomenna pitää hakea rautaa jostain, deetä vahvana on jo kaapissa ja syönnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.