Hae
Ninnin energianurkkaus

Kehonkoostumusmittaus pitkästä aikaa

Kävin pitkästä aikaa kehonkoostumusmittauksessa. Aikoinaan kävin useamminkin, mutta nyt en ole 1,5 vuoteen käynyt ollenkaan. InBody-mittauksessa en muutamaan vuoteen. Ajattelin, että nyt vois olla aika katsoa, että mitä kone on mieltä mun kropasta tällä hetkellä. InBody-mittarilla tehty kehonkoostumusmittaus ei todellakaan ole 100% faktaa, vaan siihen vaikuttaa mm. kropan nesteet ym. Vaikuttaa myös, että millä laitteella on tehty. Mutta jos käyt vaikka aamusta samalla laitteella ja edellisenä päivänä on samantapaista treeniä alla ja syönyt suht samoin, niin eiköhän ne tulokset silloin vertailukelpoisia ole.

Tässä on neljä vuotta sitten otettu mittaus, jolloin mulla oli hyvä olla omassa kropassa ja kroppa tuntui enemmän urheiljan kropalta.

Vertailukohta oli siis paperilla, ja nyt katsomaan, että paljonko on tekemistä. Tiesin, että painon suhteen ei niinkään, mutta lihasta ei ehkä samalla tavalla ole, ja sen myötä tietty rasvaa enemmän. No näinhän se oli, että 1,5kg oli painoero, mutta rasvaprosentti 5% enemmän. Tämän mukaan tavoitepainoon on matkaa 3,7kg, kun edellisellä kerralla tavoitepainossa mittarin mukaan olin. Silloin painoin sen 66,2kg.

Tämä oli kyllä todella motivoiva mittaus, nyt ei muuta kuin salille ja kohti sitä 65 kiloa, mikä on ollut keväästä asti tavoitteena. Tavoite toki ei ollut laihduttaa, vaan syödä hyvin ja paljon, että jaksaa treenata. Siinä samalla tiivistyä. Ei oo enää älyttömän kaukana, mutta vaikeimmat kilot tietty. Oli kiva nähdä kuinka se oma fiilis siitä kropasta vastasi tulosta. Oon siis kaksi Fitfarmin Sport-valmennusta käynyt läpi, että oppisin syömään oikein/tarpeeksi. Viikon päästä alkaa kolmas Sport, ja mä jatkan siinä taas ruokavalion kanssa. Jos 20 vuotta on syönyt tietyllä tapaa, niin ei siitä tavasta opi pois 20 viikossa. Siksi jatkan, että saan henkilökohtaista ravinto-ohjausta jokaiseen vuodenaikaan (treenimäärät vaihtelee).

Treenitiimi aloittaa nyt ylimenokauden, mutta mä oon melkein vuoden tässä nyt treenannut ylimenokauden mukaan, joten mä alan treenaamaan ehkä viikon päästä!! 🙂 Aqua plussan IM-tiimissä (ironman) meno siis jatkuu. Niin tyytyväinen oon ollut monta vuotta, ja Kaitsu tuntee mut niin hyvin ja meillä homma synkkaa, joten hänen valmennuksessaan jatkuu jälleen uusikin kausi. Aqua Plussassa alkaa myös triathlonkoulu, jos jotain kiinnostaa. Tampereen seudulla siis, siellä itsekin aloitin 2011. Heidän nettisivuiltaan löytyy lisää infoa.

Instagramissa mulla ja Fiini Fröökynällä on käynnissä arvonta. Siellä arvotaan kyseinen paita, josta on saatavilla 7 eri väriä. 

Takaisin tuohon kehonkoostumusmittaukseen. Siinä näkyy myös käsien epätasapaino, mikä johtuu tietenkin siitä, että käsi oli kolme viikkoa kipsissä. Murtumasta on nyt neljä viikkoa, ja nyt ensimmäistä kertaa pystyn kirjoittamaan tietokoneella niin, että mulla on kaikki sormet käytössä. Jee! 🙂 Toki taittaa ei voi rannetta ulospäin, joten vähän varovainen pitää olla ja ei liikaa kerralla. Päivä päivältä parempi, ja todella hyvää kuntoutusta on ollut ihan naamarasvan levittäminen molemmin käsin, hiusten pesu, veden juominen lasista vasurilla, pyykkien kääriminen jne. Yleensäkin kotityöt. Mies kommentoikin mun yksi päivä pyykkiä kääriessä, että näyttää olevan todella hyvää kuntoutusta tuo, että varmaan loppuvuosi kannattaa treenata. 😀 Vissiin on vähän joutunut mukaan pyykkirumpaan…

LUE MYÖS:

Voihan verikoetulokset

Ravintovalmennus: tilannekatsaus

Vihdoinkin selvyys: keuhkoklamydia

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.