Hae
Ninnin energianurkkaus

Ylläksellä

Muutamien päivien syysloma Ylläksellä, ehdin treenata huippumaastoissa neljänä päivänä. On monta paikkaa, mihin voisin muuttaa ja Ylläs on yksi niistä. Talvella latuverkosto on todella laaja, ja kesällä pystyy hyödyntämään maanteitä ja maastoa. Näin ruskan loputtua maisemat eivät ole niin kauniita enää, kun luntakaan ei vielä ole. Tunturista löytyi kuitenkin jo valkoista, ja sitä nyt kuvissakin näkyy.

Ehdin ajella 9h maastopyörällä ja juosta Maisematietä 4h, ja nukkua kymmenen tunnin yöunia. Lukuunottamatta toki la-su yötä, jolloin Ironmanin MM-kisat oli Hawaijilla. Meni yö valvoessa tunnin pätkää lukuunottamatta, kunnes aamulla nukahdin kolmeksi tunniksi. Sunnuntaina sitten treenikin oli vähäistä ja rauhallista.

Taitaa olla nykyään enemmän mun ja miehen mieleen nämä reissut kuin lasten. Kaverit kun jää kotiin. Ja nyt alkoi olla kalastamiseenkin jo liian kylmää, joten kesä on sen suhteen parasta aikaa.

Seinäjoella on niin tasaista, että mun juoksulenkeillä nousumetrit on yleensä vain 5-10m. Joten odotin Maisematien juoksulenkkejä. Mökiltä Ahvenkankaalta Äkäslompoloon, ja toisena päivänä toisinpäin. Tässä samoin kuin pyöräillessä, ylämäet on mukavampia. En osaa juosta alamäkeen rennosti, ja pyörällä taas pitkään alaspäin mentäessä ehtii tulla kylmä, kun nousuissa hiki on virannut. Juostessa onneksi pysyy lämpöisenä alasmäkeen juostessakin.

Keskiviikkona tosiaan tultiin jo kotiin päin, ja juuri luin uutisista, että Ylläksellä on nyt 10cm lunta ja -18 astetta. On vähän muuttunut keskiviikosta. 😀 Ihan noin kovaan pakkaseen mulla ei olisi treenivaatteita ollut varattuna. 😀


On kyllä kiva, että pystyy juosta kaksikymppisiä helposti, ja pyöräillä 3-4 tunnin pyörälenkkejä. Hyvät lähtökohdat siis näin lokakuussa uuteen kauteen. On nimittäin todella erilaisia syksyjä takana. Toipumisia ironmanista, sairasteluja, ”raajarikkoja” jne. Eli sinänsä nyt menee hyvin. 😀

LUE MYÖS:

Joululoma Ylläksellä

Juhannukset Ylläkseltä

Emfitin luvalla Haavepalolle

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.