Hae
Ninnin energianurkkaus

Pikainen päivitys

Kun ei ole kuvia, niin ei tahdo tulla tekstiäkään. Pimeys ja harmaus johtaa kuvattomuuteen. Vaikka periaatteessa olisi kerrottavaakin.

Olkapäästä sen verran, että fysioterapia jatkuu. Nyt kun olen päässyt uimaan, niin käsi jatkuvasti uintivedon alkaessa karkaa sivulle. Joudun kovasti keskittymään, että saan käsivedon lähtemään suoraan. Oon ihmetellyt tätä, ja pari viikkoa sitten tajusin, että en saa selkää mukaan ollenkaan. En saa sitä muissakaan jutuissa, vaan käsivarsi tekee työn. Yritin aktivoida selkää yhdellä uintiharjoituksella, ja totesin, etten pääse nousemaan altaan reunalle. En myöskään saa vedettyä yhtäkään leukaa edes hyppäämällä. Piipahdin ortopedillä, ja hän totesi sisäkierron voimattomuuden. Niinpä fyssarille takaisin. Uintiin en muuten vauhtia hirveästi lisää saa.

Pyöräkauppa Cyclissä järjestettiin viime torstaina pyöräkisa. Olin pojan kanssa pyöriä katsomassa, kun pyydettiin mukaan, kun yksi naisista oli joutunut perumaan tulonsa. No päädyin lopulta hakemaan kotoa pyörän ja osallistumaan. Kisa tapahtui Zwiftin ja trainerin kanssa, maantiekisan tavoin joku reilu 12km. Oli mun ensikosketus virtuaalitrainerappsiin Zwiftiin, ja oli kyllä todella kivaa. Ylämäissä meno tuli raskaammaksi, alamäessä ja peesissä helpommaksi. Automaattisesti siis vastus säätyi. Loppusuoralla sain maksimisykkeetkin tauluun, oli kyllä loistava treeni! Latasin itselleni kyseisen appsin, mutta wattbiken kanssa tuo ei tietenkään toimi niin hyvin kuin trainerin. Eli ylä- ja alamäen sekä peesin vaikutuksia ei tunne. Niin harmi. Watit nimittäin tuli jotenkin normaalia helpommin tuo Zwiftin avulla. Voitin kisasta 30 euron lahjakortin Cycliin. 🙂

Mulla on jatkossa käytössä myös pojan uusi pyörä, jossa on plussakoon renkaat. Eli sellainen maastopyörän ja läskipyörän välimalli. Päädyttiin Trek Roscoe 7 pyörään, jossa hissisatulaputki. Normaalia heikomman tasapainon vuoksi pojan on helpompi lähteä pyörällä ajamaan, kun saa istua satulassa valmiiksi. Tuossa pyörässä saa nappia painamalla nostettua ja laskettua satulaa. Pojalla on ennemmin ollut käytössä jalkajarrut, joten nyt pitää harjoitella sitten käsijarruja. Etujarrua säädettiin niin, ettei ota kovin helposti kiinni. Pyörässä on myös nastarenkaat. Mä oon aina ollut arka liukkailla, kun vuosia sitten kaaduin kunnolla mustalla jäällä. Nyt yksi päivä huomasin, että musta on käden murtuman jälkeen tullut vielä arempi. Joten nastalliset plussakoon renkaat on kyllä loistavat! Oon jo saanut luvan lainata pyörää välillä. 😉

Kävin lauantaina Aqua Plussan yhteistreeneissä. Oli Pyhäjärvin ympärijuoksu, vajaa 27km. Kovin montaa ei ollut paikalla, kun huoltoautoa ei tällä kertaa ollut mukana. Olin etukäteen varmistanut, että kun Tampereelle asti lähden, niin saan varmasti juoksuseuraa. Ja sainhan mä, valmentaja Kaitsu juoksi koko matkan mun kanssa. Näköjään aerobinen kynnys on tällä hetkellä tasan kutosen vauhtia. Tekemistä riittää, että saan sen vanhaan 5:40min/km vauhtiin ja tavoitteena edelleen 5:20min/km vauhti.

Nyt on neljättä päivää toinen korva lukossa, ja parina päivänä oon vähän himmaillut treenien kanssa, että välttyisin alkavalta flunssalta.

LUE MYÖS:

Miksi valmennus?

Henkisen puolen vaikutus alipalautumiseen

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *