Hae
Ninnin energianurkkaus

FTP-testiä ja onnistunutta tekemistä

Oon saanut hyvin treenattua. Varmasti parasta tekemistä tähän aikaan vuodesta ikinä. Triathlonia 9 syksyä takana, ja jos katsoo vaikka Training peaksistä, niin se kertoo samaa, että treenattu on.  🙂 Onnistuneet treenit motivoi lisää. Juoksuvauhtia on tullut lisää syksyyn verrattuna, viikon takaisesta FTP-testistä sain toiseksi parhaan tuloksen (paras tulos on 03/2018) ja neljästi altaassa uinti on tuntunut paremmalta kuin vuoteen. Treenit tuottaa siis tulosta!

Oon tehnyt tiistain juoksutreenit juoksumatolla, ja muutama treeni on paperilla vaikuttanut liian kovalta. Mikä fiilis onkaan sen jälkeen, kun on saanut tehtyä intervallitreenin tavoitevauhdeilla! En tykkää juoksumattotreeneistä, mutta yritän niitä nyt talven aikana tehdä, jos niillä olisi vaikutusta vauhtiin kesällä.

FTP-testi mua hirvitti etukäteen. Tämä oli seitsemäs tekemäni 20min maksimitesti wattbikella, ja kaikkien testien tulokset mulla on listalla ylhäällä. Siitä on sitten helppo kattoa, että missä kohtaa mennään. 😉 Siksi sitä testiä ja tulosta sitten jännittääkin, että onko tullut kehitystä kuinka paljon. Jos valmentaja ei olisi käskenyt tavoitella vanhoja lukuja, niin olisin varmasti lähtenyt ajamaan pienempiä tehoja.

Kävin fysioterapeutilla 1,5 viikkoa sitten lihasaktivointimittauksessa. Anturit selkään/käteen eri kohtiin, ja tiettyjä liikkeitä suorittamaan. Selkä aktivoitui paremmin mitä luulin. Toisaalta mitatut luvut eivät erota sitä, että onko toinen puoli heikompi ja joutuu tekemään enemmän töitä (= isommat luvut) vai onko se oikeasti vahvempi. Leuanvedon lapajännityksessä vasen isoselkälihas aktivoitui paljon enemmän kuin oikea. Oikealta taas sitten toinen lihas, mitä vasemmalla ei ollenkaan. Nämä oli tosi mielenkiintoisia, ja noiden parissa vielä jatketaan. Tein leuanvedossa lavanhallintaa myös myötäotteella, ja alkuun en saanut itseä nostettua yhtään. Lavat eivät toimineet. Kunnes jotain tapahtui ja lopulta sain tehtyä niinkin päin lavanhallinnat.

Jotain tapahtui tuolloin fyssarilla, koska seuraavana päivänä altaassa mä sain voimaa vasempaan käteen. Se on ollut niin voimattoman tuntuinen koko syksyn, mutta nyt tuntui erilaiselta. Ei täydellinen, mutta jotain ihan uutta! Olin niin fiiliksissä tuon uinnin jälkeen, ja tuon jälkeen uintikertoja on takana kolme, ja kaikissa sama juttu. Käsi tuntuu erilaiselta. Vähän tahtoo lihakset väsyä, mutta kummahan tuo, jos on ollut vaikka sen koko vuoden käyttämättä. Ja eihän käsi murtuman jälkeen oo vielä täysin samanveroinen kuin toinen. Kuntoutan kättä melkein joka päivä, koska kuormittuukin aika paljon ja esimerkiksi nyt ylös nostaessa olkavarta kiristää. Mutta pientä kuitenkin kaiken sen rinnalla, mitä ongelmia siinä on ollut reilun vuoden.

Nyt kun homma sujuu, niin oon ihan varma, että kohta mulla on influenssa tai kaadun lenkillä. Vai joko olisi mun vuosi? 😉

Paljastan teille nyt mun edelliset kaksi vuotta Training Peaksistä. CTL on nyt siinä 75-80. Perusflunssia en merkannut, mutta esim. muutama viikko takaperin huilasin just 6 päivää. Kaikki treenittömät hetket näkyy heti. Ja miksei näkyisi, koska CTL on 42 päivän TSS keskiarvo. TSS on siis treenin intensiteetti. Jos tunnin tekee täysillä, niin treenin TSS on 100.

Pysytään kaikki terveinä ja ilman kommelluksia! Ei muuta kuin hyvää joulua! 🙂

LUE MYÖS:

Jälleen testataan, nyt FTP.

Henkisen puolen vaikutus alipalautumiseen

Analyysi kaudesta 2018

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.