Hae
Ninnin energianurkkaus

OH1 testissä uinnissa

Muutama viikko takaperin moitin ääneen Polar Vantage V:n rannesykettä uidessa. Välillä sykkeet ovat liian korkeat ja välillä liian matalat. Aqua Plussan porukasta tuli vinkkiä kokeilla OH1-sykesensoria uimalaseissa. Se mittaa ohimolta sykkeen. Koska molempien sykkeen mittaus on optista, niin olin kovin skeptinen sen toimivuuteen. En halunnut sensoria ostaa, ja sainkin tutulta lainaan. Nyt oon testannut neljästi, ja palauttelen mittarin lähipäivinä.

Näissä esimerkkikuvissa näkyy hyvin, että rannesyke ei vaan toimi täydellisesti uidessa. Käyn uimassa kolme kertaa viikossa, ja haluaisin, että Vantage näyttäisi kulutuksen ja palautuksen niin hyvin kohdilleen, kun se vaan on mahdollista. Kyllähän nämä on aina laitteita, eikä niihin voi täysin luottaa. Mutta kirjaan tällä hetkellä ylös kulutuksen ja syömiseni tarkasti, niin haluaisin sen myös olevan mahdollisimman tarkkaa uintipäivinäkin.

Oon testannut sykesensoria muutamalla eri tavalla: OH1 on paritettuna Vantageen sekä OH1 tallentaa sykkeet itsenäisesti, ja kello mittaa sykkeet ranteesta.

A) Kun OH1 on paritettuna kelloon, niin pysähtyessä näkee oikeat sykkeet. Uidessa tietenkään en katso kelloa, ja viiva sykkeissä ei haittaa. Mutta tämä haittaakin sitten jälkikäteen treenin analysointia sekä kulutusta ja palautusta laskiessa, koska keskisyke jää parikymmentä lyöntiä liian alhaalle sykkeen ollessa nollaa paljon. Oon myös tallentanut OH1:seen sykkeet, eli molemmat puretaan omiksi treeneiksi Polar Flowhun. Kaksi treeniä siis. Toisessa matka ja vauhti, toisessa oikeat sykkeet. Toinen treeni pitää poistaa, että kirjanpito pysyy oikeana.

Pitää myös päättää, että kumman treenin jättää TrainingPeaksiin valmentajan nähtäville. Kuormitus TSS joko vauhdin mukaan tai sykkeen mukaan. Ainut, etten oo saanut noita OH1:stä tulleiden treenien sykerajoja säädettyä. Treeni tulee Flowhun lajina muu sisäliikunta. Ja vaikka olen sisäliikunnalle muuttanut uinnin sykerajat, niin sensorista purettuna ei tule samoin. Joten TrainingPeaksiin siirrettynä TSS syke ei tuu oikein.

Yllä Vantage V ja alla OH1. Treenissä keskisykkeet 109 ja 125.

B) Kun käyttää molempia omina mittareinaan, ja Vantage näyttää rannesykkeen, niin sykkeet/kulutus/kuormitus on lähempänä oikeaa. Kaksi treeniä, ja jälleen toisessa matka ja vauhti, toisessa oikeat sykkeet, mutta väärillä sykealueilla.

Yllä Vantage V ja alla OH1. Treenissä keskisykkeet 129 ja 127.

Yllä Vantage V ja alla OH1. Keskisykkeet 127 ja 116.

LUE MYÖS:

Ylläksellä

Miksi valmennus?

Olkapään takakapselin kireys

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *