Hae
Ninnin energianurkkaus

Juoksuvauhtia vihdoin

Viikko sitten sunnuntaina oli vuorossa 27km juoksupitkis. Se oli ensimmäinen pk-lenkki sen jälkeen, kun olin saanut testitulokset ja ymmärtänyt, että olen juossut liian hiljaa. Nyt siis luvan kanssa uskalsin nostaa vauhtia. Juoksukaveria en saanut, mutta Sannan huoltajaksi pyörällä mukaan. Kiitos! <3

Oon viisi vuotta sitten juossut kyseisen lenkin ekan kerran, ja silloin lähtö oli Törnävältä ja lenkki kulki keskusta-Pohja-Hyllykallio-Teppo-Kiikku-Heikkilänkylä-Keskusta-Törnävä. 27km ja nimeltään Lakis. Tuota oon kymmenisen kertaa kellottanut peekoosta nousevavauhtisiin lenkkihin. Sitten, jos juoksen esim. 25km, niin lenkki on jo taas ihan eri reittiä. Vaikka Kyrkkärin ympäri tai mitä mieleen tulee. Ja lähtö on kotoa. Lakiksen lähtöpaikalle pitää mennä autolla. 😀

Sunnuntain lenkin keskivauhti oli 5:34min/km, mikä oli sekunnin parempi kuin nopein lenkkini. Nyt aikaa meni 2:30:19 ja keskisyke oli 154, mikä tarkoitti pk1-pk2 rajaa. Eniten kuitenkin olin fiiliksissä siitä miten kevyeltä lenkki tuntui. Ehkä parhaimmalta ja kevyemmeltä ikinä. Vaikka alla oli treeniäkin, etten levättynä päässyt juoksemaan.

Tämä viikko on ollut lepoviikko, ja se näkyy myös yön matalammissa sykkeissä. Joka yö on ollut vähintään hyvä Polarin mukaan. Se vertaa 28 päivän keskiarvoihin. Ja kun normaalisti treenaa iltaisin, niin se usein näkyy myös yöllä korkeampina sykkeinä.

Tänään vuorossa oli 1,5h rauhallinen juoksu. Juoksin osan poluilla, mutta koska oli paikoittain sen verran jäistä ja mulla jalassa oli polkujuoksukengät eikä nastakengät, niin siirryin lopulta tielle juoksemaan. Jotenkin on ihan hassua, että pystyn juoksemaan alle 140 sykkeillä ja vauhtikaan ei ollut mitään huonoa. Tiepätkä oli 7,5km ja vauhti 6:02min/km. Ihanaa, kun tässä mulle vaikeimmassa lajissa on tullut edistystä. Tosin uintivauhtia ei nyt sitten oo. 😀 Mutta toisaalta mulla on pitkä tauko uinnista, ja oon saanut vasta 2,5kk käteen voimaa mukaan. Jännä nähdä, että mitä eri lajien vauhdit on kesällä. Ja juoksussa sitä kovaa vauhtia ei vielä ole. Toivon, että sekin vielä kehittyy paremmaksi. Ei tässä lopulta oo enää kuin 3,5kk ensimmäiseen kisaan. Nopeesti se aika menee. Ja ironmaniinkaan ei oo enää kuin 5,5kk.

LUE MYÖS:

Testeissä! #aquaplustestaus

Juoksutestissä maksimiin

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.