Hae
Ninnin energianurkkaus

Korona ja sen vaikutukset

Ensimmäistä kertaa eilen alkoi pelko hiipiä mullekin, kun hallitus tiedotti suosituksistaan ja alkoi Suomessakin korona-tartuntoja tippumaan. Mun mielestä on hyvä, että asioita tehdään, ettei Suomi ole kohta samassa tilanteessa kuin esimerkiksi Italia. En osaa ottaa kantaa siihen, että pitäisikö tehdä asioita isommalla kädellä kuten Norja ja Tanska. Uskon, että asioista enemmän tietävät osaavat tehdä järkeviä päätöksiä.

Kalenteri tyhjeni eilisen ja tämän päivän aikana todella hurjaa kyytiä, kun lasten cheer-harkat, cheer-leirit ja lentopalloharkat peruttiin tällä tietoa maaliskuun loppuun saakka. Cheer-kisat, isompia lentopalloturnauksia, juoksukilpailuja, lasten reissuja ym. peruttiin. Tulevista sarjojen lentopalloturnauksista Lentopalloliitto päättää ensi viikolla. Edessä olisi B-tyttöjen välierät ja SM-finaalit. Joissa tyttären (ja miehen) joukkue voitti viimeksi A-poolin, eli joukkue oli sen hetken Suomen ykkösjoukkue. Kyllähän tällaiset peruutukset harmittaa nuoria ja toki aikuisiakin, joilla kauden pääkisat ovat edessä ja elämä on pitkälti koulua ja harrastusta+ystäviä.

Ylioppilaskirjoitusten aikaistamisen vuoksi meidän tyttöjen koulussa ykkösillä ja kakkosilla on ensi viikolla etäopiskelua tiistaista perjantaihin.

Aqua Plussan yhteistreenit perutaan toistaiseksi. Peruutus koskee uinti- sekä sisätreenejä. Itse pystyn kyllä treenaamaan kotona ja ulkona, mutta uimahallissa ja kuntosalilla käynti mietityttää. Jos uimahallit suljettaisiin, niin olisi helpompi itsellekin. Ei tarvisi jossitella, että voiko mennä vai onko parempi pysyä poissa. Katson päivä kerrallaan.

Lanzaroten treenileirille olisi lähtö 30.3. Mutta alkaa näyttämään todella epätodennäköiseltä, että sinne pääsen. TUI ei ole perunut toistaiseksi matkoja, joten itse pitäisi perua ja voi tarkoittaa isoa lovia lompakkoon (lennot TUI:n kautta ja hotellit maksettu erikseen etukäteen). Aurinkomatkat puolestaan on perunut kaikki matkat 13.3.-12.4. Toivottavasti TUI peruu myös. Ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan matkustamista tulee välttää ja ulkomailta tullessa pitäisi olla karanteenissa kaksi viikkoa. Ja lentoja perutaan, niin mitä jos saarelta ei pääsisikään kotiin. Tai jäisi sinne karanteeniin tms. Tartunnan voi saada ihan vaan lähikaupasta, mutta onhan juna ja lentokenttä melkoisia tartuntapaikkoja. Ja yksi syy, meillä on riskiryhmään kuuluva nuori kotona. Vaikka eilen aamulla olin sitä mieltä, että reissuun lähden, niin nyt on eri ääni kellossa. Terveys menee edelle. Näin nopeasti ajatukset muuttuu.

No nuo ylläolevat on vain harrastuksiin liittyviä asioita. Yhdellä tutulla peruuntui kaikki työt 2,5 kuukaudeksi. Asiat on vaan suhteutettava vähän isommin, vaikka vähän harmittaisi omat peruutukset. Läheisiä henkilöitä on töissä sairaalassa, joissa mm. suunniteltuja leikkauksia perutaan ja varaudutaan epidemiaan. Itse pystyn tekemään töitä etänä, ja voin vaan toivoa, että meidän kaksi vuotta vanha firma on vielä pystyssä tämän kaiken jälkeen.

Mulla on talviloma pitämättä, kun se oli tarkoitus pitää Lanzaroten treenileirin aikana. Nyt mietin, että voisinko esimerkiksi lähteä hiihtämään Lappiin. Autolla paikan päälle, ja omat hiihtolenkit ilman latukahviloita. Kaupassa pitää käydä kuitenkin ihan Seinäjoellakin. Vai onko vaan parempi olla miettimättä tätäkään vaihtoehtoa ja linnoittautua kotiin..

Mitä ajatuksia korona ja toimenpiteet herättää?

LUE MYÖS:

Lanzarote, päivä 1

Terkkuja Mallorcan treenileiriltä

21 tunnin hiihtoloma

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.