Hae
Ninnin energianurkkaus

FTP-testi, jäin tavoitteesta

Eilen mulla oli FTP-testi. Se oli kahdeksas tuollainen 20min testi, minkä tein. Edellinen oli joulukuussa. Viime keväänä keuhkoklamydian jälkeen tein treeninä, enkä yrittänyt ajaa liian lujaa, vaan valmiiksi jo tavoite oli 20 wattia normaalia alempi. Ennätys mulla on 2018 keväältä, ftp oli 214 wattia. Viime joulukuussa tulos jäi pari wattia alemmas.

Testi menee seuraavasti:
10min verra
3 x 1min cadenssi yli 100
5min verra
5min ftp 100%
10min verra
20min ftp >105%
20min verra

Nyt testiä tehdessä viiden minsan vedon kohdalla jaloissa tuntui kuormaa. Ajattelin jo silloin, että vaikeaa tulee kahdestakymmenestä minuutista. Tavoite oli ajaa yli 230 wattia, mutta 226 oli lopulta tulos. 11 minuutin kohdalla oli vielä 231, mutta niin vaan laski kuin lehmän häntä lopussa. Alku oli siis liian kova. FTP on nyt 215 eli 95% poljetusta tuloksesta. Käytännössä tuolla lukemalla pitäisi pystyä ajamaan tunnin aika-ajo. Jotkut tekevät myös 40min tai tunnin. Tuo FTP määrittelee mulla jatkossa treenit, esim. ajetaan 20min ftp 70% tai 5x2min ftp 100%.

En päässyt tavoitteeseen. Harmi, mutta kliseisesti tärkeintä oli oikeasti hyvä treeni. Seuraavalla kerralla en ota myöskään hierontaa edelliselle päivälle, vaikka sitä vähän jaloille kevennettiinkin, mutta kuormittaa se toki silti. Jälkeenpäin laskeskelin sitten, että w/kg oli kyllä vähän noussut. Ja se on se, millä on merkitystä. Oli nyt 3,32. Tiedän, että sarjojen kärkinaisilla on n. 4w/kg, joten tekemistä vielä on heidän puoli- ja täysmatkan pyörävauhteihin. 😉 Se, että itse saisin 4w/kg, niin tarkoittaisi, että mun pitäisi saada ftp-arvoa kasvatettua n. 40 wattia. Se on paljon. Mutta ainakin on tavoitetta. 😀

Seuraava testi on luultavasti kesäkuussa, tai ainakin toivon, että mahtuu kalenteriin. Tietysti tässäkin pitää muistaa, että itsellä täysmatka on se päämatka, joten tärkeintä on aerobisen kynnyksen tietämissä tapahtunut meno. Eli aerobisen kynnyksen watit pitää olla kunnossa. Nyt vaan tekemään kovempaa pyörätreeniä. Haluan olla parempi! 😉

Jotenkin ihan hassu tilanne nyt, että oon mennyt mun heikoimmassa lajissa, juoksussa, eteenpäin talven aikana. Pyörä tämän yhden testin mukaan samoissa (mutta on varmasti sekin mennyt eteenpäin, tiedän sen), ja uinti tietystä syystä jäljessä. Kesään on aikaa. Itse asiassa 5kk on Köpiksen ironmaniin, joten tässä ehtii treenata vielä hyvin. Tavoitteita kohti. 11 tunnin alitus edelleen tavoitteena. Kolmesti oon mennyt 11-12 tunnin väliin: 11:18, 11:23 ja 11:46. Ens kesänä aika alkaa kympillä. 11:23 aika on Köpiksestä vuodelta 2016, se on edelleen se, missä mielestäni oon onnistunut parhaiten sen hetkiseen kuntoon nähden. Kaikesta huolimatta hyvällä mallilla kunto on, nyt meno kovenee. Pohjat on tehty.

LUE MYÖS:

FTP-testiä ja onnistunutta tekemistä

Jälleen testataan, nyt FTP

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.