Hae
Ninnin energianurkkaus

Ennätysvauhdissa! Taas yksi 27km juoksupitkis takana.

Kävin perjantaina Aqua Plus Testausasemalla juoksutestissä Ylöjärvellä. Saan tulokset alkuviikosta, joten kerron sitten niistä tarkemmin. Instassa ehdinkin jo hehkuttaa, että testi meni tosi hyvin. 🙂 Oon ihan hirmu tyytyväinen! Sen verran sain eilen jo informaatiota valmentajalta, että millä vauhdeilla juoksen tämän päivän nousevavauhtisen pitkiksen.

Eilen olimme siskon kanssa pyöräilemässä, ja ensin mentiin ihan maanteitä ja asfaltteja pitkin, mutta lopussa päätettiin kiertää vielä Kyrkösjärvi. Siellä olikin sitten jäinen pätkä, jonka ihan lopussa kaaduin. Auton uran reunasta kumoon. Sattui aikalailla, mutta siinä vähän raajoja heilutessa tiesin jo, ettei mitään murtunut. Huh!! Nyt on vaan mustana vasen lonkka, reisi polven päältä, polven sisäsyrjä (runko kolahti) sekä oikeasta jalasta reittä (en tiiä mikä osui :D, ehkä sarvi) sekä takareisi ylhäältä (satula). Löin myös pään, mutta onneksi oli kypärä päässä ja ensin osui hartia jäähän ennen kuin pää, niin se ei osunut niin kovalla vauhdilla. Nuo jäähän osuneet kohdat ovat aavistuksen turvonneet mustelman kera, joten jokainen kävelyaskel muistuttaa kaatumisesta. Vähän mietin, että vaivaako juoksemisessa, mutta hyvin sain juostua tänään, vaikka tuntuikin.

Eijan kanssa suunnattiin tänään aamulla kiertämään 27km perinteiseksi pitkikseksi muodostunut Lakis. Lenkki tosiaan oli nousevavauhtinen ja alkoi 5:50min/km vauhdilla ekan kympin osalta. Meno ei ollut mitenkään erityisen upeaa, mutta ei huonoakaan. Sellaista perusmenoa. Mietin, että onkohan kuitenkin päivä mistä Kaitsu varoitti, että voi olla, ettei kulje. Sitten kun piti nostaa vauhtia, niin ei ollut kuitenkaan mikään ongelma sitä nostaa. 🙂 Lenkki meni jotenkin todella nopeasti ja yhtäkkiä oltiin jo Seinäjoen keskustassa ja enää 3km matkaa jäljellä.

Lenkin faktat olivat tänään 2:28:24, keskivauhti 5:29min/km ja keskisyke 155. Oli siis paras Lakis tähän mennessä. 5s/km nopeampi keskivauhti kuin tasavauhtinen lenkki kuukausi sitten. Viimeinen 7km tulin 5:09min/km vauhdilla sykkeen ollessa vk1:llä. Sinänsä mielenkiintoinen vauhti, koska 1.8.2019 juoksin 10km testijuoksun 5:07min/km vauhdilla keskisykkeen ollessa 12 pykälää korkeampi kuin nyt oli 20km jälkeen. 😀 Vähän hymyilytti, kun tuon tajusin. 🙂

Syy siihen, miksi juoksin tuon pitkiksen jo vähän yllättäen tänään, kun muut juoksee viikon päästä, on se, että suunnittelin lähteväni perjantaina Pohjois-Pohjanmaalle Kuusamoon keskellä metsää mökkiin viikoksi. 20km Rukasta, ja olisin tehnyt Lanzan treenileirin sijaan hiihtoleirin ja saanut treenitunteja kivasti kasaan. Tilanne on nyt kuitenkin sellainen, että pohjoiseen ovat suunnanneet muutkin ja mä jätän sen väliin. Ajattelin, että omalla autolla, eväät mukana ja vain puskapissatauot. Mökissä ei naapureita lähellä, ja yksin laduilla muita väistellen. Mutta varmasti viikon aikana pitäisi kerran käydä kaupassa, ja on siellä kuitenkin eri tavalla pöpöt liikenteessä kuin tuossa omassa lähikaupassa. Joten skippaan reissun.

Kotona en samanlaista treenileiriä saa aikaiseksi, koska maantielle ei vielä kylmyyden takia pääse ajamaan ja uimaankaan en pääse. Niinpä mietin jopa, että siirränkö lomani. Nythän mulla olisi lomaa, kun muulla perheellä ei, ja lopulta mun homma olisi vain kotiopettaja. Joten juttelen huomenna töistä asiasta, josko voisin pitää lomani myöhemmin.

LUE MYÖS:

Juoksuvauhtia vihdoin

27km oma tärkeä testi tehty

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *