Hae
Ninnin energianurkkaus

Maantiekausi ja uusi fillari korkattu

Tänään aamupuuroa syödessäni katselin sääennustetta, ja päätin, että jos työtilanne sallii, niin klo 14 alkaa mun maantiekausi. Ja sitten taas jatkan kotiin palattuani töitä. Vielä helpompaa näin etätöissä kuin, jos kesken toimistopäivän päätöksiä tekee. Neljän jälkeen oli luvattu jo vettä, joten siksi en odottanut työpäivän päättymiseen asti.

Meillä oli ohjelmassa 10km tempo. Kovaa, mutta ei täysillä. Nyt muutenkin on sellainen tilanne, että kannattaa pikkuisen treeneissä himmata. Normaalistihan tulee helpommin kipeäksi, jos oikein kovasti treenaa. Vastustuskyky silloin vähän laskee, kun kroppa on kovilla. Nyt kun on vielä erikoisaika, niin ei lasketa vastustuskykyä turhaan.

Mä tosiaan pääsin nyt vasta ensimmäistä kertaa uuden pyörän selkään. Kotona kun on wattbike, niin ei tule tehtyä traineritreenejä. Ja kun halliinkaan ei ole päässyt polkemaan, niin koristeena uusi pyörä on nyt vaan toistaiseksi ollut. Odotin älyttömästi maantiekauden starttia, kun se muuttaa treenejä taas niin paljon. Vaikka alkuun onkin vaatetta paljon päällä, vauhdit on hiljaisia sekä meno on jotenkin tönkköä. Mutta niin se on joka kevät. 🙂

En ymmärrä mistä näitä Suomen kovia tuulia on oikein riittänyt, ja sellainen oli tänäänkin. Ei ollutkaan mitenkään huippuhyvä fiilis ajaessa, koska etukiekon profiili oli muuten yllättävän korkea tuossa puuskittaisessa tuulessa. Ajoasentoa pitää vielä vähän hioa ja oli mulla uusi satulakin. Eli monta uutta juttua, enkä ala-asennossa ihan älyttömän pitkään jaksanut kerralla olla. Homma helpottaa, kun saa tunteja pyörän päällä ja jos tuo tuuli vähän tyyntyisi. Jarrut oli muuten ihan loistavat, pyörä pysähtyi kun halusi. Wattimittarikin pelitti heti, paritin sen ekaa kertaa ennen lähtöä, eikä ongelmia ollut.

Ajoin edestakaisin Honkakylän hiljaisella 6km pituisella tiellä, mutta tuolla Peräseinäjoen tiellä oli liikennettä enemmän ja välillä tosi pelottavaakin, kun muutama auto ajoi niin läheltä. Suurin osa kyllä ohitti kaukaa, kiitos heille! Yksi rekka muistutti, että puuskittaisessa tuulessa rekan ohittaessa voi käydä mitä vaan. Tulikin siitä mieleen, että ehkä mä tänä kesänä hommaan kameran pyörääni. Punainen vilkkuvalo mulla on, ettei pitäisi jäädä siitä kiinni, ettei joku huomaa.

Lähdin siis intopiukeena lenkille, ja tulin muutaman tunnin, muutaman kirosanan päästäneenä ja muutaman sadepisaran jälkeen kotiin. 😀 Tempon sain kyllä poljettua tavoitetehoilla, 6km vastatuuleen ja 4km myötätuuleen. Maantiekausi siis korkattu, toivottavasti pian pääsee ihan toistuvasti baanalle. Pääsiäiseksi harmittavasti luvattu kylmempää ilmaa. Tänään oli siis 10 astetta lämmintä.

LUE MYÖS:

Uusi triathlonpyörä

YKV Multisport 6.7.2019

Kunto on nyt tehty

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

 1. Kipa kirjoitti:

  Tuulta on tosiaan riittänyt, ja itsekin sitä kironnut, kun tekee treeneistä haastavia. Tonnin vedot tuulessa on ikäviä, kun on hankala miettiä, paljonko se vaikuttaa tavoiteaikaan. Pyörällä on se hyvä puoli (jos on tehomittari), että voi tehdä tavoiteteholla – toisaalta ei voi myöskään myötätuuleen himmailla 😀 Kivoja treenejä sinne sulle!

  • Ninni kirjoitti:

   Joo, pyörällä onneksi saa katsottua tehoja. Helpottaa, kun ei tarvi vauhtia tuijotella. 🙂
   Tänään kiersin 400m rataa juostessa, ja yllättävän hyvin onnistui, vaikka tuuli oli kova, niin ei ollut sellainen olo, että olisi kovasti vaikuttanut.
   Kiitos! Ja samoin sulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.