Hae
Ninnin energianurkkaus
Kaupallinen yhteistyö

Juoksijan lihaskuntoharjoittelu

Kaupallinen yhteistyö: Treenaamo.fi

Verkkovalmennuksia tarjoava Treenaamo otti muhun yhteyttä ja tarjosi mulle kokeiltavaksi heidän Juoksijan lihaskuntoharjoittelu -verkkovalmennusta. Lisäksi sain yhden arvottavaksi Instagramin puolella, jonne sen laitan vielä tänään! Otin valmennuksen vastaan, koska mielenkiinnolla jäin odottamaan, että mitä se tarjoaa.

Juoksijan lihaskuntoharjoittelu -verkkovalmennuksen ovat suunnitelleet fysioterapeutti Pasi Lieto sekä personal trainer Katja Kesti. Lieto on erikoistunut mm. alaraajojen kiputiloihin, ja hänellä on urheiljoiden kuntoutuksesta vuosikymmenten kokemus.

Ohjelma tulee PDF-tiedostona, ja jokaisen harjoitteen pääsee näkemään lisäksi videolta. Videolta on helppo katsoa ohjeet, jos tekstistä ei saa kiinni. Ohjeissa on, että tämän voi tehdä 2-3 kertaa viikossa ja jokaista liikettä voi tehdä 2-3 sarjaa. Kahdella sarjalla ohjelman tekeminen ottaa puolisen tuntia, kun tekee rauhassa ja lihasta ajatellen. Liikkeitä ohjelmassa on 7 erilaista, joista kuudessa on mukana helpompi ja vaikeampi versio. Mitään välineitä ei tarvitse. Tämä käy minkä tasoiselle juoksijalle tahansa ja hinta on 43 euroa.

Oon tehnyt tämän nyt pari kertaa. Tämä ei ole mikään hikijumppa, vaan juuri tiettyjä lihaksia aktivoiva rauhallinen treeni. Liikkeet pitää tehdä rauhassa ja aktivoida nimenomaan lihasta. Ei vaan vauhdilla tehtäviä sarjoja, ne ei hyödytä ketään. Tämän puoli tuntisen voi hyvin tehdä vaikka lattialla televisiota katsellen.

Mun mielestä on kiva tehdä tällaista ohjelmaa, jossa samalla oikeasti tietää miksi jotain liikettä tekee. Miksi aktivoidaan vaikka keskimmäistä pakaralihasta. Eli juuri se ajatus, että kun teen tätä sarjaa, niin siitä on hyötyä mulle juoksussa. Ei tokikaan vauhdin lisäämiseen suoranaisesti, mutta taloudellisuuteen ja tietenkin vammojen ennaltaehkäisyssä. Täytyisi aina muistaa huoltamisen lisäksi vahvistaa niitä juoksussa käytettäviä lihaksia juuri sen vuoksi, että välttyisi rasitusvammoilta. Kun mä tällaisia harjoitteita teen, vaikka aina ei niin jaksaisi, niin mietin, että näiden jälkeen juoksen taas kovempaa. 😉 Samalla tavalla mietin, kun teen kovaa juoksutreeniä ja haluaisin antaa periksi. Toki tällaisten rauhallisten lihaskuntoharjoitteiden tekeminen on paljon helpompaa. Mun mielestä tämä oli hyvä kokonaisuus!

LUE MYÖS:

Miten korvata uinti?

Miksi valmennus?

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Treenaamo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.