Hae
Ninnin energianurkkaus

16 tunnin pääsiäinen

Viiden päivän pääsiäiseen mahtui treeniä 16 tunnin verran. Tuli ajeltua maastopyörällä, triathlonpyörällä ja sisällä wattbikella. Tuli juostua pitkistä Halliskan 5km kuntorataa ympäri, yksi hidas aamuherättely sekä yksi reippaampi vitonen. Lisäksi vähän uintia kuminauhoilla. Tällaiset pitkät pyhät on ihan parhaita tehdä pitempää treeniä. Niin joulut, pääsiäiset kuin juhannukset.

Perjantaina kierrettiin Sannan kanssa mullekin uusia hiekkateitä. Oli välillä niin kuraista, että uitimme ojassa pyöriä, kun ketjut rahise ihan älyttömästi. 😀 Se oli sellaisen todella kuraisen pätkän jälkeen, missä mäkin kaaduin. Syvät auton urat, ja reunat olivat jäässä. Luultavasti tuon kaiken kuran vuoksi kenkää ei saanut niin nopeasti polkimesta irti (ei meinannut saada takaisinkaan), että kaduin suoraan kyljelleni. Löin samaisen vasemman polven, minkä löin kolme viikkoa sitten kaatuessani jäällä. Loppulenkistä polvi alkoi vähän vihoittelemaan, mutta onneksi ei mitään isompaa. Vähän iho rikki, mustelmaa ja turvotusta. Oli kyllä kiva pitkä lenkki pitkästä aikaa Sannan kanssa!

Lauantaina puolestaan päätin ottaa triathlonpyörän alle, ja vähän mietin, että mitä polvi sanoo, mutta ei haitannut pyörittämistä yhtään. Ajoin 120km, ja loppu kohden ajo vaan parani. Aloin pikku hiljaa löytämään uuden pyörän päällä rentouden, ja watit alkoivat löytymään. Ajelin tylsästi 60km toiseen suuntaan, ja samaa reittiä takaisin. Itse asiassa teen niin usein, tylsää, mutta väliäkö sillä. 😉 Kävin kääntymässä Vesan kyläkaupalla, ja jonkin verran autoja pihassa oli. Lenkin keskiwatit nousivat kääntöpaikalta kotipihaan 7 wattia, mikä tarkoitti noin 14 wattia kovempaa tulin kotimatkan. Peekoolla toki, mutta tuntuma oli tosiaan paljon parempi. Mulla pyörässä on Bontragerin punainen vilkkuvalo, ja tykkään siitä kyllä. Nytkin autot ohittivat mut hyvin, todella moni ihan toiselta kaistalta. Vain yksi isompi pakettiauto meni ihan läheltä, ja sitä kyllä pelästyin. Ja kovassa vastatuulessa ei aina kuule takaa tulevaa autoa, jos samalla tulee edestäkin auto. Pitäisi melkein olla tutka pyörässä, ja se kamera kans. Mitä suosittelette?

Sunnuntaiksi olin suunnitellut juosta Hallilanvuoren 5km kuntorataa ympäri. Oliskohan ollut kesällä 2016, kun ohjelmassa oli 30km tai max 3h, josta viimeinen 3km tasaisella. Juoksin silloin 4x Halliskan siskon kanssa ympäri. Muistan kuinka juoksu kulki todella hyvin, ja lenkin keskivauhti oli 5:59min/km. Muistan sen siitä, että sain juostua sen 30km, eikä tarvinnut jättää vaille. Nyt eletään huhtikuuta, oli vähän lunta reitillä ja jalat valmiiksi tukossa, ja vauhti oli 5:55min/km. Toki matka oli 24km, eikä ollut mitään asfalttipätkää. Nyt jokainen kierros juostiin vielä Halliskalla yläkautta eli sisältäen isoimman mäen. Tuolloin yläkautta kierrettiin vain joka toinen lenkki. 🙂 Mun ajatus on vähän vuosien aikana muuttunut siitä, että kuinka mä haen mäkeä lenkeilleni. Ja sitä täällä lakeuksilla tosiaan pitää hakemalla hakea.

Tänään jätin treenin iltaan muiden menojen vuoksi, ja ajattelin, että ehdin vähän enemmän palautua, koska jalat oli sunnuntain lenkin viimeisissä mäissä jo sen tuntuiset, että käsillä sai oikeasti rytmittää juoksua. 😀 Onnistuin tämän päivän treenissä paremmin kuin odotin, etukäteen mietin just noita jalkoja. Huomenna on tervetullut lepopäivä! 🙂

LUE MYÖS:

17 tunnin pääsiäinen

Pääsiäisen treenipyhät

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

 1. M1nd3 kirjoitti:

  Viime kesänä mieheni hankki minulle Garmin Varia RTL510 -takatutkan. Yhteensopiva Garminin mittareiden lisäksi myös ainakin Wahoo Elemnt Boltin kanssa. Punaisen takavalon lisäksi piippaa mittarissa, kun havaitsee takana tulevan ajoneuvon (moposta lähtien).
  Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen!
  Linkistä enemmän tietoa:
  https://www.dcrainmaker.com/2018/04/garmin-varia-rtl510-radar-cycling-light-in-depth-review.html

  • Ninni kirjoitti:

   Vau, kiitos paljon tästä! Vaikuttaa loistavalta! Ostin viime kesän lopussa Garminin pyörätietokoneen, joten pitäisi olla helppo siis siihen liittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.