Hae
Ninnin energianurkkaus

Rogaining – ensimmäinen kokemus

Suunnistusseurat järjestävät omatoimi-iltarasteja, ja nyt myös Jurvassa järjestettiin 3h pyöräsuunnistus-rogaining. Eija oli tämän bongannut ja haastoi mut mukaan. Koska mitään erillistä tapahtumaa ei ollut, vaan rastit ovat metsässä kahden viikon ajan, niin valitsimme eilisen päiväksi.

Mä en karttatelinettä pyörään omista, ja Suunnistuskaupassa sellainen maksaa 85 euroa, niin mies lupasi sellaisen mulle väsätä. On mulla olemassa hiihtosuunnistuksen karttateline 25 vuoden takaa, mutta pyörässä se olisi helpompi olla sarvissa kiinni.

Rogaining-suunnistuksessa joukkueet saavat kartat etukäteen, ja he suunnittelevät mitkä rastit etsitään ja missä järjestyksessä. Kustakin rastista saa tietyn verran pisteitä. Se joukkue, joka kerää eniten pisteitä, on voittaja. Jos kilpailuaika on 3h, ja joukkueella menee aikaa vähänkin yli, niin ylimenevältä ajalta saa miinuspisteitä. Esimerkiksi jokaiselta alkavalta minuutilta -1 piste.

Suunnittelimme etukäteen tietenkin hakevamme kaikki rastit. Toki loppuun jätettiin sellainen lenkki, minkä kierrämme, jos ehdimme. Lenkillä on kolme rastia ja saa yhteensä 11 pistettä. Lähdimme matkaan 6m/s vastatuuleen, ja heti toinen rasti oli metsätien päässä ja metsätiellä oli melkoinen määrä LUNTA. Seinäjoen metsissä ei paljon lunta enää ole, joten nyt tuli kyllä yllätyksenä tämä. Lumihan hidastaa matkaa melkoisesti. Viidennen rastin päätimme vielä hakea syvältä metsästä, koska siitä sai 10 pistettä, mutta voi olla, ettei olisi kannattanut. Kuudennen jätimme välistä, ja sitten jo teimmekin suunnitelmaa lennosta uusiksi. Emme millään ehdi saada kaikkea 116 pistettä.

Tuntui, että Eija kiisi pyörän kanssa sekä lumen päällä että pehmeillä teillä, ja mä joudun tekemään kauhean työn. 😀 No toki Eijakin töitä teki, mutta johtuiko sitten painoerosta, kunnosta tai esim. päivän kunnosta, mutta ei ollut mikään helppo reissu itselle. Aattelin matkalla pyörän taas pitäessä melkoista meteliä kaiken ravan keskellä, että en aja yhtäkään maastopyörälenkkiä enää tänä keväänä. 😀 Viimeinen puoli tuntia jouduttiin tulemaan se, minkä päästiin, ettei myöhästytä tuosta kolmesta tunnista.

Lopulta meidän aika oli 2:55:59 ja saimme kasaan vain 68 pistettä. Tuloksissa on muutamallakin se maksimi 116 pistettä, ja mietimme, että miten ikinä ne ovat ehtineet kaikki lumiset metsäreitit ajaa. Mutta ehkä pääsiäisenä sitä lunta ei ollut metsissä tuota määrä. Ai niin, karttateline kesti hyvin niin kauan, kunnes Eija kaatui uusien lukkopolkimien vuoksi mun vieressä ja sitten dominoefektin vuoksi mäkin, ja Eijan pyörän sarvi väänsi mun karttatelineen. Pieni halkeama pleksiin, ja pääsi ruuvista irti. Eli ”tein itse ja säästin” ei ihan toiminut. 😀 Noin 20€ tuli ehkä hinnaksi, joten voisi neljä telinettä tehdä, että tulisi kaupasta saatavan hintoihin. Nyt toki kehikko on valmis, joten korjaaminen ei ole sitä kahtakymppiä enää. 😀 Jätettiin karttaosa ison tien varteen, ettei tarvinnut sitä käsissä loppuaikaa kantaa, ja haettiin sen myöhemmin kotimatkalla talteen.

Rogaining oli kyllä tosi kivaa puuhaa! Mutta sanoisin kyllä, että kesällä! 😀

LUE MYÖS:

YKV Multisport 6.7.2019

Jukola 2019

Team Hukkaneliö suunnistuskoulussa

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.