Hae
Ninnin energianurkkaus

Kauan odotettu 50min alitus!

Kun kirjoitin torstain pyörätempon enkasta, niin pakkohan mun tästäkin on kirjoittaa. Tämä nyt on ihan eri luokan ennätys. 😉 Mä juoksin eilen 10km ensimmäistä kertaa ikinä alle 50 minuuttiin!

Huhtikuussa 2016 oon juossut kympin kisan Ylistaron Komian kirkon hölkässä aikaan 50:27. Sen jälkeen yksi keskeytetty kisa krampin takia, mutta muuten ihan omia testejä. Viime syksynä kaksikin kympin testiä, joista ennen kaatumista ja murtumaa parempi. Se aikaan 51:17, eli elokuussa 2019. Tuota en juossut radalla, mutta kyllä täällä ihan tasaista on, ettei nousemetrejä hirveästi tullut. Kiersin 2km lenkkiä, mikä on henkisesti paljon helpompi juosta kuin 25 kertaa 400m rataa ympäri.

Viime viikonloppuna rogainingissa sovittiin Eijan kanssa, että tulee viikonloppuna mulle veturiksi. Alunperin oli tarkoitus juosta sunnuntaina, mutta kun pyörätreffini lauantailta siirtyivät ensi viikonloppuun ja viestiteltiin Eijan kanssa, niin päätettiin päiväksi lauantai.

Ohjeeksi sain juosta ensimmäisen vitosen 5:02 min/km keskivauhdilla ja toisen 4:55-4:57min/km, jolloin keskivauhdiksi tulisi vähintään 4:59min/km. Eli tässähän nyt ajatuksena oli siis negatiivinen split ja ajoilla ihan vaan henkinen pointti. Ei mitään muuta. Eli se mun 5:00min/km rikkominen. Mulla oli todella huonot yöunet alla, ja aattelin, etten ota stressiä, jos vauhdit ei onnistu. Ei ollut ihan optimiolosuhteet. Ja tämä on mua, eli selitän jo etukäteen, että miksi voin epäonnistua testissä. 😀 Ehkä se pettymys on sitten paljon laimeampi, kun oikeasti on syy tiedossa.

Oli todella kylmä pohjoistuuli 5m/s, ja radalla tietenkin vaihtuu suunta nopeasti ja mukavaa juosta etusuoraa myötätuuleen ja ikävä takasuora vastatuuleen. Eka kilsan aika oli kellon mukaan 5:06 ja sykkeet koholla, ja se piippasi ihan oikeasti kilometrin kohdalla. Aattelin, että ei tuu menemään tavoitevauhteihin. Sen jälkeen kilsat oli nopeampia, mutta täysin kelloon ei voinut luottaa, koska näytti kilsojen täyttyvät muutamia metrejä ennen virallista kohtaa. Mutta niin vaan napsautin vitosen väliajan 25:09, eli juuri ja juuri 5:01min/km keskivauhdilla. Tämä menikin vielä ihan ok, mutta toinen vitonen olikin sitten se, missä tehtiin töitä. Voin sanoa, että yhtään lujempaa en olisi päässyt. Vitosen aika oli 24:23 eli 4:52min/km. Kympin aika oli siis reippaasti alle 50min, 49:32! Ja tämä oli nyt ihan virallisen pituinen kymppi, ei vain oman mittarin mukainen.

Kierroslaskuri. 1 keppi = 5 kierrosta. Neljännen kepin jälkeen 5 kierrosta maaliin.

Kiitos Eijalle vetoavusta! Vaikka kellot oli päällä, niin varmistimme kierrokset tikkujen avulla. Aina viiden kierroksen jälkeen Eija pysähtyi laittamaan tikun hiekkaan ja sitten otti mut kiinni. Meillä on muuten sykkeet ihan erilaisia. Kun monesti ihmiset vertailevat sykkeitä, niin meidän tuon kympin keskisykkeiden ero oli jopa 47 pykälää! Miettikää. Toki Eijalle tuo ei ollut kova juoksu, mutta normaalistikin meillä lenkillä syke-ero on 20-30 pykälää.

Niitä kisoja odotellessa siis. 😀 Multa on nyt peruuntunut kolme kisaa, mitä olin suunnitellut. SM-perusmatka Espoo Oittaa, Finntriathlon Joroinen puolimatka sekä Ironman Copenhagen. SM-pikamatka on siirretty kesäkuulta elokuulle. Katsotaan onko elokuulla sitä tai muita kisoja. Jos on, niin käyn jossain (riippuen toki koronatilanteesta). Jos ei, niin sitten ensi kesänä!

LUE MYÖS:

Juoksutestin tulokset

Juoksuvauhtia vihdoin

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.