Hae
Ninnin energianurkkaus

Urheilija ja alkoholi

Ensinnäkin oikein hyvää vappua kaikille! Mua ei haittaa, vaikka ei isommin voikaan juhlia. Mitä vanhempi musta on tullut, sitä vähemmän jaksan mitään illanviettoja ja varsinkaan, jos niihin liittyy alkoholi. Jos perjantaina ottaa alkoholia, niin koko viikonloppu menee pilalle. Ja viikonloppu on parasta treeniaikaa. Mieluummin treenaan ja jätän alkoholin muille. Itse asiassa en edes muista koska olen edellisen kerran yhden pullollisen, luultavasti Breezerin, juonut. Jossain firman jutuissa varmaan, ehkä 1,5v sitten pikkujouluissa.

20 vuotta sitten, kun mulla todettiin keliakia, niin olin helpottunut siinä mielessä, että kun joku tarjosi kaljan, niin aina pystyin sanomaan järkisyyn, miksi en voinut sitä ottaa. Ei tarvinnut selitellä. Siihen asti, kun aina syy oli vain, etten tykkää siitä ja sitä oli monen vaikea ymmärtää. Ja siis se on totta, en ole koskaan tykännyt. Yhtäkään gluteenitonta oluttakaan en ole koskaan maistanut.

Vaikka en illanvietoista hirveämmin perusta, niin silti ystäviä näkee aivan liian harvoin. Täytän toukokuun lopussa 40 vuotta. Ja alkuvuodesta mietin, että voisin juhlia jotenkin. Mun synttäripäiväkin osuu perjantaille. Olisi ihana nähdä ystäviä! <3 Mietin kuitenkin, että miten juhlisi, koska alkoholi ei oo mun juttu ja jos pitää peruspirskeet, niin mä oon sitten ainut, joka ei alkoholia ota. 😀 Ei ne oo mun näköset kekkerit. No korona ja Suomen hallitus päätti toisin, 29.5. ei tarvi juhlia. Ehkä mä sitten teen vaan jonkun oikein pitkän lenkin. 🙂

Itse asiassa jo yksi illalla otettu alkoholipitoinen juoma vaikuttaa yön palautumiseen. Joten tavoitteellisesti urheilevan ei kyllä kannata paljon palautella alkoholilla. Jos huurteisen haluaa, niin ehdottomasti alkoholiton versio. Samoin valvominen vaikuttaa palautumiseen, joten voin laittaa aikasin nukkumaan menemisen syyksikin sen, että seuraavana päivänä pitää jaksaa treenata. Se on totta, mutta lisäksi mä en kerta kaikkiaan jaksa valvoa. Nukkuminen on paljon kivempaa. Jos jossain kekkereissä olen, niin klo 2 on ihan viimeinen, mihin pystyn olla. En mielellään ole edes niin pitkään, puolilta öin on ihan hyvä aika hipsiä kotiin. 😀 Koska valvominenkin vaikuttaa itsellä samalla tavalla kuin alkoholi, menee koko viikonloppu ihan pilalle. Ja taas treenit kärsii. Oon muutenkin herkkäuninen, valvomista tulee väkisinkin.

Mä arvostan treenaamisen, ulkoilun ja liikkumisen korkealle. Olen jo sen ikäinen, että pystyn kyllä tehdä ihan niin kuin haluan muiden mielipiteistä välittämättä. Mutta se on kyllä jännä, että edelleen saa selitellä sitä, miksi ei juo. Miksi alkoholia käyttävän ei tarvitse selitellä alkoholin juomistaan?

Kuvituksena vanhoja vapun aikaisia kuvia vuosilta 2014-2017.

LUE MYÖS:

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja urheilu

Treenileiristä täytyy palautua

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.