Hae
Ninnin energianurkkaus

Kesän kisa-ajatuksia

Olin alunperin suunnitellut tälle kesälle neljä kisaa: Sprintti Vantaalla kesäkuussa, perusmatka Espoossa heinäkuussa, puolimatka Joroisissa heinäkuussa ja täysmatka Kööpenhaminassa elokuussa. Heinäkuun kisat on peruttu kokonaan, Vantaan sprintti on siirretty elokuulle. Se olisi 15.8.

Täysmatkan sai siirtää seuraavaan vuoteen tai vaihtoehtoisesti Kazakhstan 23.8.2020, Tallinna 5.9.2020 tai Afrikan mestaruuskisat 15.11.2020. Instan puolella seuraavat tietävätkin, että tuota Tallinnaa aloin miettimään. Vaikka viime vuonna siellä sanoin, etten tuu kisaamaan siellä. 😀 Se mukulakivillä juoksu ei ollut kivaa. Lisäksi kaatuminen ja käden murtaminen oli viimeinen niitti asialle. No nyt kun oon ollut jo viime vuonna kisaamatta ja tämänkin vuoden kisakalenteri melko tyhjältä näyttää, niin jouduin vähän miettimään oikeasti tuota Tallinnaa vaihtoehtona. Siellä on juoksureitti muuttunut. Viime kesänä juoksua tuli 4,5 kierrosta ja maali on vanhassa kaupungissa. Nyt kierroksia on 4, ja maali satamassa. Lisäksi vanhasta kaupungista oli yksi mukulakivipätkä poissa. Ei olisi enää siis paha. 😉

Nyt kuitenkin tämän koronan vuoksi taidan tuon Tallinnan vaihtoehdon skipata. Muutama päivä on aikaa päättää, mutta kallistun ensi vuoden Köpikseen. Jos nimittäin siirrän nyt Tallinnaan ja se peruuntuu, niin onko mun kisapaikka sitten ensi vuonna Tallinna. Ja mikä oikeasti on koronan tilanne vielä syyskuun alussa ulkomaan reissulle. Vaikkakin Eestissä muuten on nyt ihan hyvä tilanne, mutta jos moni siirtää osallistumisensa eri kisoista Tallinnaan, niin kuinka paljon siellä on ympäri maailman sitten väkeä.

Ja kun mun kaikki kisat siirtyvät muuten ensi vuoteen, niin 2021 voi siis olla kisakalenterina se, mitä tälle kesälle suunnittelin. Jos puolimatkan tänä vuonna kuitenkin pääsisi suorittamaan, niin se olisi kyllä kiva. Mutta saa nähdä pidetäänkö Challenge Turku 2.8.2020 tai Ironman 70.3 Finland Lahti 5.9.2020. Niihin en ole siis kumpaankaan ilmoittaunut, mutta jos kisa pidetään, niin täytyy miettiä osallistuisiko. Ironman Finland Kuopio-Tahko pitäisi olla 8.8.2020. Siitäkään ei ole tullut vielä mitään ilmoitusta. Se Suomen 500 hengen kokoontumisrajoitushan on voimassa heinäkuun loppuun. Jännä nähdä jatkuuko ja jos ei, niin pidetäänkö kisoja ja toinen juttu, että osallistuuko ihmiset.

Jos ei mitään muita kisoja ole, niin eiköhän joku puolimaraton edes järjestetä. Sitä paitsi onhan meillä Aqua Plussan Superspintticup. Supersprintissä on siis super lyhyet matkat (400m uinti, 10km pyörä ja 3km juoksu). Kisan pyöräreitille on vedetty osaksi jo uusi asfaltti, mutta juoksu on edelleen sillä todella mäkisellä hiekkatiellä, johon mulla on viharakkaussuhde. Vaikka oon yrittänyt tänäkin talvena henkisesti petrata näissä mäkiasioissa. Eija kommentoikin yksi lenkki mulle, että muutama vuosi sitten kierrettiin kaukaa kaikki mäet, mutta nykyään niitä haetaan reitille. Epämukavuusalueella sitä kehitystä tulee, ja juuri sitä oon yrittänyt miettiä. Siksi talvellakin oon juossut juoksumatolla, mitä inhoan.

Ensimmäinen harkkakisa on tiistaina 2.6. Kesäkuun alusta kokoontumisrajoitukset nousee kymmenestä hengestä 50 henkeen, ja meitä on reilu 30 maksimissaan kisailemassa. Välillä ollut paljon vähemmänkin, riippuen säästä ja miten ihmiset pääsevät. Viime kesänähän kerran olin mukana, vaikka uinti ei kivaa ollutkaan olkapään takia. Edelleenkään se ei ole täysin kunnossa, mutta oon kuitenkin pystynyt uimaan sillä. Mutta esimerkiksi nyt 3x viikossa kuivauintitreenit ovat liikaa, joten oon yrittänyt tehdä kaksi kertaa. Ja on myönnettävä, että välillä ovat jääneet yhteen kertaan. Niin helposti skipattavia ovat.

Eikä muuten vielä tiedä järjestetäänkö jotain suunnistuskisoja tai esimerkiksi Ylistaron multisport -kisaa. Laitellaan kalenteriin sitten jotain sykettä nostattavia juttuja, jos triathlonkisoja ei ole. 🙂

LUE MYÖS:

Epäonnen soturi kisaturistina Tallinnassa

22 vuotta sitten ja nyt taas!

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.