Hae
Ninnin energianurkkaus

Yksi treeniviikko taas takana

Yksi treeniviikko jälleen takana. Aika menee taas jotenkin tosi nopeasti. Onneksi viime torstaina alkoi meidän nuorimmalla koulu. Erityisoppilaana ei siis ole koulussa kuitenkaan ollut, ja nyt yksi stressin aihe vähemmän, kun ei tarvi yrittää työpäivän aikana miettiä, että mitä tehtäviä pitäisi olla hänelle opettamassa. Toki kaksi viikkoa ei pitkä aika oo, ja sitten jo alkaakin koululaisilla loma.

Viime viikolla kertyi jopa 14 tuntia treeniä. Se on aika paljon mulle normaalilla arkiviikolla. Mutta heti, kun on pari pitempää pyörälenkkiä, niin nopeesti niitä tunteja sitten vaan tulee. Mainitsemisen arvoiset treenit oli 4x12min juoksu radalla nousevavauhtisesti. Vauhdit 5:41min/km, 5:18min/km, 5:00min/km ja 4:34min/km. Treeni onnistui tosi hyvin, vaikka olinkin aika väsynyt sitä ennen. Työpäivä koneen ääressä ilman isompia liikkumisia, jos ruokkiksen kävelykin jää välistä, on kyllä aika puuduttavaa. Huomaan, että mun treeni/työhuoneessakin on aika lämmin välillä, mutta pakko pitää ovea kiinni, kun hoitaa työpuheluja ja vaatii muuten keskittymistä.

Perjantaina puolestaan tuli ajettua 90km pyörälenkki, mikä sisälsi 4x10km nousevatehoiset vedot ja loppuun vielä 5km juoksu. Tehtiin tämä treeni yhdessä Sarin kanssa. Hänen kanssaan ollaan ajettu nyt pari hyvää lenkkiä. Mä oon tosi fiiliksissä siitä, että mulla on maanteille joku kaveri tässä lähistöllä. Oon niin pitkään yksin aina ajellut. Satunnaisesti joku seurana. Mutta on kiva, kun on joku, joka pyytää lenkille tai lähtee, kun mä pyydän. Sitä paitsi jo parin lenkin perusteella voin sanoa, että on tehokkaampaa ajaa jonkun kanssa, kun yksin alialitehoilla. 😀 Perjantaina tuli muuten myös talviturkki heitettyä 7 asteiseen veteen.

Sunnuntaina tuli juostua 25km. Reitti kiersi Kyrkkärin ympäri, ja ihan parasta menoa ei juoksu ollut. Joku muutaman kilometrin pätkä, kun oli epätasaista autotietä, niin mulla alkoi tuntumaan polvissa. Alunperin olin ajatellut, että jos kiertää Halliskan kuntorataa neljästi ympäri, mutta aamulla vielä vaihdoin tasaiseen Kyrkkärin kierrokseen. Ehkä olisi pitänyt valita se Halliskan mäkinen reitti, mutta tasainen alusta. Huomasin vaan, että olin juossut 20.5.2019 ja 1.6.2019 tuon saman 25km, niin oli kiva verrata vauhteja.
20.5.2019 oli 25 astetta lämmintä, vauhti oli 6:12min/km. Syke 154.
1.6.2019 oli 14 astetta lämmintä ja satoi vettä, vauhti 5:53min/km. Syke 156.
Nyt oli 10 astetta lämmintä ja vauhti 5:42min/km. Syke 150.

Tällä viikolla Helatorstaina on Aqua Plussan yhteistreeni. Tai ainakin näkee alussa ja lopussa vähän porukkaa hyvillä etäisyyksillä tietty. Ohjelmassa on 35km Jumesniemen tempo. Eli vuorotellen lähdetään matkaan ja ajetaan tuo 35km lujaa. Aikamoista tuulta on luvattu, jos ennuste paikkansa pitää. Viime vuonna aika näytti olleen 1:07:50 ja keskiwatit 195. Katsotaan mitä torstaina.

On muuten luvattu lämpöisempää, ja lauantaina voi päästä jopa lyhyissä vaatteissa pyörälenkille! Mahtavaa! 18 astetta on kyllä paljon tähän alle kymppiin nähden! 🙂

LUE MYÖS:

Mieliala matalalla? Tsekkaa D-vitamiini!

Treeniviikonloppu Sastamalassa

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.