Hae
Ninnin energianurkkaus

Jumesniemen tempo 34,2km

Tänään aamusta Hämeenkyröä ja Maisematietä kohti. Oli vuorossa Aqua Plussan pitempi tempotreeni, Jumesniemen tempo. Eli yksin ajetaan tietty pätkä tietyllä vauhdilla, ja kun on virallinen ajanotto, niin silloin ajetaan niin paljon kuin jaloista lähtee. Täysillä.

Kuten viime tekstissä sanoin, niin edellisellä kerralla ajoin 195 wattia (virallinen aika oli 1:07:45). Tämän päivän tavoitteeksi asetin 205 wattia. Tavoitetta en saavuttanut. Oli todella kova tuuli, en uskaltanut ajaa ala-asennosta oikein ollenkaan ja alamäkiin en saanut tehoja poljettua. Tuolla reitillä ei paljon tasaista pätkää ole, ja alamäetkin on osaksi isoja, joten niissä vauhti kasvaa ja kun sivutuuli on puuskittainen, niin se on pelottava.

Aika monta kirosanaa tuli reitin varrella päästettyä, ja jossain kohtaa puolen tunnin jälkeen päätin, että nyt mä luovutan. Jotain alamäkeä alas kun tulin jalka suorana ja tuuli nappasi etukiekkoon, niin aattelin, että tämän lenkki ei tuu päättymään sairaalaan. No sit keskiwatit lähti tippumaan, ja ne tippuu kyllä aika nopeesti. 😀 Ensin alle 200, ja laitoin rajaksi 195, ettei kuitenkaan sen alle tippuisi. No muutamia alamäkiä, niin kyllä ne siitäkin yksi kerrallaan alaspäin tuli. 192 oli alimmillaan, ja sit 5km ennen maalia aattelin, että pakko muutamalla nostaa. 194 ehdin saada lopputulokseksi. Viimeisessä ylämäessä sain vielä yhdellä nostettua, kun mäki oli niin jyrkkä, ettei mun vaihteet riittänyt ja oli ihan pakko ajaa putkelta. Parissa muussakin kävi niin, että vaihteet loppu kesken. Pitää muistaakin vaihtaa takapakka, kun lähtee vaikka treenileirille tms. 😀

Reitin profiili, nousumetrejä mittarin mukaan 462m.

Ei mua ees harmita. Aikaa meni 5:10 enemmän kuin vuosi sitten, mutta aika riippuu niin paljon tuulesta ja tuulen suunnasta. Wateissa siis jäin yhdellä. Ei tuo ylös-alas ajaminen oo kyllä mun juttu, se on siis niin harjoituksen puutetta! Joten siksihän tuolla on kiva käydä ajamassa, että tulisi erilaista treeniä kuin täällä. Täällä kun ei mäkiä paljon oo, niin tehoja saa pidettyä tasaisesti yllä koko ajan. 1:12:55 ftp89% wateilla on kuitenkin tosi hyvä ja kova treeni.

LUE MYÖS:

10km pyörätempo, oma PB

”PItää olla tyytyväinen, että ottaa kipeää”

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

 1. Hannu Henriksson kirjoitti:

  Moi!
  Toi sivutuuli on kyllä välillä aika paha. varsinkin kun tulee aukealle paikalle. Uusissa etukiekoissa mulla on profiilia 90mm ja niihin on tänä keväänä parilla lenkillä ottanut tuuli todella pahasti. Nyt laitankin suosiolla 60mm alle, jos vähääkään on pelkoa tuulesta.
  Täytyykin joskus kellottaa toi kokolenkki, kun on mökkimaisemissa.
  Vielä en ole tänne aika-ajo fillaria tuonut, vaan mökillä on ainoastaan 29”maasturi, millä on ollutkin mukava ajella.
  Kyllähän tässä ehtii taas heinäkuuhun mennessä ajamaan jalat alta 😉
  Tsemiä treeneihin. Kohta pääsee taas uimaankin.

  Niki

  • Ninni kirjoitti:

   Moikka! Joo, nyt on kyllä tänä keväänä tuullut välillä todella paljon. En tiedä johtuuko itsellä tuntemus siitä, että noissa uusissa kiekoissa on 90mm profiili. Ehkä täytyy joku pienempi profiilinen etukiekko hommata näihin tuuliin. Tsemppiä sinnekin! Sä jo kävit uimassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.