Hae
Ninnin energianurkkaus

Pentu tuli taloon!

Meillä on nyt viikon ollut labradorinnoutajan pentu, Maisa, talossa. <3 Edellisen kerran talossa oli pentu 9 vuotta sitten, joten on saanut lukea kouluttamisesta kirjasta ja netin artikkeleista, kun ei muista enää kaikkea. Ja toki meillä on lapset olleet sen verran pieniä, että eivät ole aikoinaan Millin ja Nanon kouluttamiseen osallistunut. Perheen naisväki on siis lupautunut kouluttamiseen. Maisa on rohkea pentu, joka jo meille tullessaan tunnisti nimensä ja on opetettu pillille ruuan yhteydessä.

Viikossakin pentu kasvaa kovin paljon ja joka päivä opitaan uusia asioita. Yritetään hyödyntää tämä pikkupentuvaihe tietenkin mahdollisimman hyvin, mutta itsellä alkaa kesäloma vasta kuukauden päästä. Tytöt ovat ottaneetkin vastuuta hienosti, ja siitä etukäteen toki on ollutkin puhetta. Ihan jo senkin vuoksi, että tarkoitus on kouluttaa koirasta ns. hypokoira eli joka tunnistaa diabeetikon matalat ja korkeat verensokerit. Eli diabeetikolta vaaditaan siis sitoutumista kouluttamiseen tuon osalta. Pitkät keskustelut on siis keväällä käyty.

Naksutin on meille uusi juttu, joten sitä on opetellut koiran lisäksi ihmiset. Harjoitellaan kerrallaan vähän, mutta päivän aikana useasti. Nyt kun on näin kuumat kelit, niin vaikeuttaa jotain asioita. Esimerkiksi häkkiä meillä ei ole koskaan ollut koirilla käytössä, ja nyt sellainen on, mihin on tarkoitus rauhoittua esim. koulutustilanteissa. Sisällä häkkiä ei ole suljettu, vaan se on ollut auki. Samaa häkkiä on tarkoitus käyttää autossa, ja koska on näin kuuma, niin sitä ei oo kiva opetella. Tai etupihalla olisi kiva katsella vähän autoja ja pyöräilijöitä, niin asfaltti on tulikuuma ja nurmikko täysin auringonpaisteessa ja Maisa olisi mieluiten varjossa. Joten sekä koiran kouluttamisen että treenien kannalta toivon sellaisia alle 20 asteen kelejä. 😉 Odotan kyllä palauttavia metsälenkkejä sekä juoksukaveria, mutta se ottaa vielä aikaa.

Herkkäunisena oon nukkunut huonommin, ja se on vaikuttanut treeneihin. Viikonloppuna ohjelmassa oli 90km pyörälenkki sekä 5km juoksu. Pyörä oli ihan pk-tehoilla, mutta en pystynyt edes niihin tehoihin. Juoksukaan ei kulkenut. Eikä se kulkenut sunnuntainakaan, kun ohjelmassa oli 12+3km juoksu. 12km pk ja 3km urheilukentällä vk. Jätin tiistaina treenin väliin, eli mulla oli leirin jälkeen kaksi täysin lepopäivää ja muuten ei mitään ihmeellistä. Siksi vähän yllätyin kuinka tahmeaa viikonlopun meno oli. Harmitti, ja samalla toki mietin syitä sille. Väsymys, stressi, 1kg painonnousu.. Kaikki on käyty läpi. 😀 Tein vähän muutoksia perjantaina pyörään (juomapullo tankojen väliin) ja se vaikutti rentouteen, samoin edellisenä viikonloppuna tullut hiertymä. Ei ollut nautinnollista ajaa lauantaina. Oonkin nyt miettinyt lisätankojen vaihtoa vähän pidemmiksi, koska nyt pihalla ajaessa mun ajoasento on tullut eteenpäin siitä, mitä se oli keväällä sitä trainerin päällä tehdessä. Huomaan pitäväni tankojen päästä kiinni vain pikkusormella ja nimettömällä, ja se ei ole kovin turvallista, ettei kunnon otetta ole. Toki tulee ristittyä kädet, niin kädet ei kuoppaan ajaessa pääse ihan hyppäämään.

Nyt kun seuraavat 10 päivää sääennuste näyttää 27-28 asteen lämpötiloja, niin tulee olemaan mulle tuskaisia treenejä. Varsinkin juoksulenkit, joten vauhti hidastuu. Sen tiedän menneiltä kesiltä, joten sen puolesta mulle sopisi aina kevät-kelit! 😉

Nyt on pari vähän parempaa yötä takana, joten toivon parempaa jalkaa. Huomenna on Aqua Plussan supersprintti. Mietin, että lähdenkö ollenkaan, mutta meen nyt kuitenkin paikalle. Sujuu kuinka sujuu, ja toisaalta näkee vähän, että millaisia vauhteja saa tuotettua nyt verrattuna kahden viikon takaiseen. 🙂

 

LUE MYÖS:

Yksi treeniviikko taas takana

Kevään paras treenipäivä

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. Minä vain kirjoitti:

    Hieno juttu kokonaisuudessaan. Pidä hauvelista hyvää huolta jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.