Hae
Ninnin energianurkkaus

Supersprintti, 3 ja 4

Kaksi viikkoa sitten oli harkkakisa numero 3. Eli Särkijärvellä Aqua Plussan 450m / 10km / 3km lyhyt supersprintti. Se oli onnistunut T2-vaihtoon asti. Uinti oli parasta siihen asti, ekaa kertaa alle 8min. Vaikka ekalla poijulla jouduinkin pysähtymään, kun tungoksessa mun yli uitiin. Vielä on toki paljon matkaa parempien vuosien vauhteihin uinnin kanssa. Nousin Päivin perässä vedestä pari sekuntia, ja pääsin lähtemään vaihdosta ennen häntä. Pyörä kulki mun mielestä hyvin. Sain ensimmäistä kertaa nopeammin uivan Katrin kiinni, mikä oli todella jees! Katri meni vielä viimeisessä ylämäessä mun ohi, ja tultiin yhtä aikaa vaihtoon.

Tilanne oli niin mahtava, nyt olisi juoksussa joku kirittäjä rinnalla ja joutuisin laittaan kaikki peliin. Tosin sekään mitä luultavammin ei riittäisi, mutta koskaan ei tiedä. Yritin tehdä todella nopean vaihdon. Lenkkarit jalkaan, pohjallinen toisesta kengästä vähän ryttyyn ja aattelin, etten voi sillä juosta ja otin jalan pois ja laitoin takaisin. Pohje kramppasi ihan kunnolla. Paska! Meni todella kauan, että sain jalalla astuttua. Kävin järvivedessäkin antamassa sille vähän kylmää, ja kun pystyin kävelemään, niin lähden juoksureitille. Aattelin, että kun tänne asti kerran on tultu, niin otetaan edes muutama saatavilla oleva cup-piste kotiin. Kävelin vähän alkuun ja sitten juoksin. Ylämäet sekä alamäet olivat hankalia, mutta selviydyin reitistä maaliin asti. En muista koska mulla olisi viimeksi krampannut, ja nyt se harmitti erityisen paljon. Olisi ollut Katrin kanssa edessä hyvä juoksu!

30.6. kisan tulokset löytyy täältä.

Tuon kisan jälkeen tulinkin sitten kipeeksi, ja viikonloppuna sain alle vähän treeniä, ja silti lähdin ekaa kertaa nostamaan sykettä treenikisaan. Ei mitään veekoota, kun anakynnyksellä menemistä. 😀 Varauduin tällä kertaa säärystimillä, että pohkeet pysyisivät lämpöisinä. Järvivesi oli tosi kylmää, mutta muuten sää oli oikein sopiva, ehkä joku 18 astetta lämmintä. Uinti oli huonoa. Ekalle poijulle asti törmäsin oikealla uivan kanssa jatkuvasti yhteen. Kun yritin häntä väistellä, niin vasemmalta tultiin päälle. Oli siis yhtä kolinaa. Vasta tokan poijun jälkeen sain uitua omaa uintia. Rantauduin vähän Päivin perästä, joten aattelin, ettei sitten ihan surkea uinti kuitenkaan. Koska muinakin kertoina on tultu yhtäaikaa. No jälkeenpäin kuulin, että Päivilläkin oli ollut omat ongelmansa, joten huono uinti molemmilla.

Päivi ehti vaihdosta pyörälle ensin, ja mulla menikin muutama kilsa saada hänet kiinni. Alun hiekkatiellä painoin mittarista väärin, ja se alkoi päivittämään ohjelmistoa. Onneksi päivitys kesti vajaan kilometrin vaan, ja sen jälkeen aloin näkemään watit ja vauhdit. Tällä kertaa Katrilla oli liian iso etumatka, mutta yllätykseksi pääsinkin Mian ohi pyöräilyn lopussa. Juoksuvaihdossa laitoin lenkkarit rauhassa jalkaan kramppia välttääkseni. Ja sitten menoksi. Kun lähdin, niin Päivi tuli juuri vaihtoon. Tiesin, että vaikka kuinka lujaa juoksisin, niin Päivi tulee ohi. Jäin siis odottamaan, että koska hän ohi tulee ja kuka muu ehtii ohi.

Kuva: Ilkka-Pohjalainen / Tanja Korpela

1,5km kääntöpaikan jälkeen näin eron Päiviin ja Miaan, se oli vain noin 100m. Eikä mennyt kuin puoli kilsaa, kun Päivi tuli lennokkaasti ohi. 800m ennen maalia piti vielä katso olan yli, että kuinka lähellä Mia on. Sain pidettyä tämän sijoituksen, ja juoksuaikaan olin tyytyväinen. Meno kaikkinensa tuntui aika vetelälle, mikä oli tietenkin odotettavissakin. Joten toiseksi paras juoksuaika tuolla fiiliksellä oli oikein bueno! 🙂

Nämä on ihan loistavia treenejä, koska itestä saa aina paljon enemmän irti, kun joku on lähellä edessä tai takana! Kannustukset ja hyvät jälkipuinnit tietenkin kuuluu asiaan. Tällä kerralla heti kuivat vaatteet, kun viimeksi tuli kylmä, ja lämmintä päälle verralenkille. Ja sitten ajelemaan kotiin. Kävin eilen myös päivittämässä pyörään ohjaustangon tikut, satulan sekä pyöräkenkiin 4,5 vuotta vanhat melkoisen kuluneet klossit. 😀

Tulokset 14.7.

Supersprintti Cupin pisteissä oon sijalla 5. Kahden pisteen päässä sijasta kolme. 😀 Lyhyitä kisoja, niin sijoitukset helposti vaihtelee ja joskus tulee jotain ongelmia tai joku ei oo paikalla, niin tiukkaa on. Parasta! 🙂 Ei oo mun mielestä vielä yhtenäkään kesänä ollut näin tiukkaa.

LUE MYÖS:

Supersprintti cup jatkui

Harkkakisat on tämän kesän juttu

Aqua Plus Supersprintti cup 4/6

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.