Hae
Ninnin energianurkkaus

Neljän päivän treeniloma Rukalla

Mulla loma lähenee loppua, ja halusin päästä johonkin käymään. Koko loma on siis vietetty kotona muutamaa päiväkäyntiä mökillä sekä Reposaarella piipahdusta ja harkkakisoja lukuunottamatta. Nyt koronan lisääntyessä maailmalla ja Suomessa, niin oon ehdottomasti halunnut vältellä ihmispaljouksia. Seinäjoellakin on pidetty Vauhtiajot ja ensi viikonloppuna on stadionilla keikkoja. En voisi kuvitellakaan meneväni niihin tai kylpylöihin ym. Saati lähteä ulkomaille. Toisaalta tämä on hyvinkin ristiriidassa sen kanssa, että oon ilmoittautunut Vantaalle ja Vierumäelle kisoihin. Ne on samalla tavalla yleisötapahtumia. 🙁 Silti kuitenkin kotimaan matkailua olisi hyvä kannattaa, yrittäjät ovat olleet keväällä melkoisissa vaikeuksissa. Hankalia juttuja.

No päätettiin maanantai-iltana, että lähdetään muutamaksi päiväksi Rukalle. Vuokrattiin mökki ja kulutetaan aikaa ulkoillen. Kaupassa käynnit tietenkin ja menomatkalla pysähdyttiin lounaalla pienessä paikassa. Olikin oikein mukava reissu. Itse pääsin treenaamaan mäkisessä maastossa, mies pääsi kalastamaan uusiin koskiin ja lapset ulkoilemaan uusiin maastoihin. Vähiten toki teinejä kiinnosti reissuun lähteminen, kun mielellään kavereita olisivat nähneet viimeisinä lomapäivinä. Sanoinkin, että meidän vanhempien pitää varmaan tehdä seuraava reissu kaksin. 😀

Meillä lähti tietenkin Maisa mukaan, joten hänen häkkinsä vei auton takaloosterin tilan, ja meidän kamat laitettiin suksiboksiin. Mun maastopyörä ei mahtunut enää mukaan, joten vuokrasin pariksi päiväksi pyörän paikan päältä. Keskiviikkona illalla kävin pari tuntia pyöräilemässä ja katsastamassa seuraavan päivän juoksulenkkiä. Aattelin, että Rukan ympäryslenkki olisi sopiva kahteen kertaan kiertää. Nousua kertyisi ja alusta on pehmeä pururata juosta. Tarkoittaa tosin hidastakin, mutta jaloille ystävällisempää. Torstaina kävin sitten juoksemassa 2h, ja loppukilsat oli kyllä melko raskaita. Tytär lähti onneksi pyörällä mukaan, niin juomista riitti koko matkaksi. Oli kuitenkin ihan lämmin kelikin. Nousumetrejä kertyi yli 300 ja keskivauhti näytti olleen 6:22min/km. Myöhemmin kävin vielä palauttavasti pyöräilemässä 1,5h. Tosin naureskelin metsässä, ettei ehkä ihan palauttavat maisemat osuneet valkeisvaaran reitille. 😀

Illalla käytiin vielä koko perhe paikassa nimeltä Kiutaköngäs. Vesiputousta katsomassa. Vettä oli kyllä melkoisen vähän. Pieni Karhunkierros olisi ollut kiva kiertää, mutta yhden lapsen nilkka ei sitä kestä ja toisaalta koiraa olisi joutunut kantamaan melko paljon. Matkaa kun olisi 12km. Nyt tuolla Kiutakönkäälle käynnillä sitä oli 2km. Täytyy kiertää toisella kertaa, kun pentu pystyy sen itse kävellä.

Perjantaina sain treeniseuraa Rukalla olleesta Jonnasta, ja kävimme aamusta ajamassa reilu neljän tunnin pyörälenkin. Aika meni ihan älyttömän nopeasti. Kaksi tuntia kun oltiin ajettu, niin tuli mieleen, että voisi tietenkin ottaa jotain energiaakin. Ensin kierrettiin suunniteltu lenkki, ja sen jälkeen päädyttiin maastopyöräreitille, jota kuljettiin useita kilometrejä (yli kymmenen), kunnes mietittiin, että minneköhän tämä on oikeasti menossa. Pikainen vilkaisu karttaan ja matka jatkui vastaan tullutta hiekkatietä pitkin. Ajettiinkin lopulta umpikujaan ja jouduttiin tekemään uukkari. Naurua ei puuttunut tältä reissulta! 😀 4h 17min oli lopulta ajoaika, ja todella hyvä lenkki! Illalla käytiin vielä yhdessä uimassa Talvijärvessä. Järvessä oli kirkasta vettä, ja molempia hirvitti mennä vieraaseen järveen. Niin vaan uitiin toiselle puolelle järveä näkyvälle rannalle, jossa olikin jotain kasvillisuutta. Ensin aateltiin, että yksi kerta sai riittää, mutta käytiin vielä toisenkin kerran. Tosin ei sinne vesikasveille asti. 1000m tuli lopulta uitua, hyvä me! Kiitos Jonna seurasta!

Perjantaina lisäksi kävin palauttamassa pyörän, ja palasin oikoen Rukan laen poikki mökille. Illalla myöhään käytiin vielä miehen kanssa Valtavaaralla. Päivän kulutus olikin kellon mukaan 4800 kcal. Olikin hieno reissu auringon laskiessa! Lauantaina oli vuorossa vielä mäkivedot, että sain loputkin jalat tuhottua. 4, 3, 2 ja 1 minuutin nousut ja tuo sarja kolmesti. Lisäksi juoksin lopulta vielä ylimääräisenä 3 minuuttia, kun mies tuli paikan päälle ottamaan kuvaa. Ei siis ollut treenissä ihan täysin jalkoja tuhottu. Välillä on vaikea saada kaikkea irti, vaikka pahalta tuntuukin, niin silti voisi olla vielä yksi vaihde. Jonkun pitäisi olla vieressä pitämässä vauhtia.

Siinäpä Rukan reissun treenit. Lisäksi toki muuta ulkoilua lasten ja koiran kanssa, joten liikuttua tuli kivasti. Enkä toki oo voinut mennä vajaalla energiamäärällä, joten kilot eivät ole mihinkään tippuneet. Mieluummin kuitenkin treenasin useamman tunnin Rukalla kuin olisin ollut kotona. Eilen siis palattiin kotiin, ja tänään olisi vielä tarkoitus jotain palauttavaa tehdä. Pyörää mitä luultavammin lähden polkemaan. 🙂

LUE MYÖS:

Juhannukset Ylläkseltä

Ylläksellä

SEURAA MINUA 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

BLOGLOVIN | BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.